RESMÅL OCH HOTELL

FEM UTVALDA SKIDORTER I FRANKRIKE

Frankrike är inte bara känt för sitt utsökta kök och världsberömda viner, det är också hem för några av de bästa skidorterna i världen. Med sitt imponerande alpina landskap och ett brett utbud av skidbackar och aktiviteter, är Frankrike ett drömresemål för skidentusiaster. Här har vi valt att lyfta fram fem skidorterna i Frankrike, som erbjuder enastående skidåkning och en upplevelse utöver det vanliga.

Skidåkning Frankrike

Chamonix-Mont-Blanc – Skidåkning i Frankrike

 Chamonix är en av de mest berömda skidorterna i världen och är känd för sina dramatiska bergslandskap och utmanande backar. Beläget vid foten av Mont Blanc, är detta område ett mecka för extrem skidåkning, snowboarding och alpinism. Med otaliga pister och off-pistmöjligheter finns det skidåkning för alla, oavsett nivå.

Skidåkning Frankrike

Courchevel

Courchevel är en del av det enorma skidområdet Les Trois Vallées och erbjuder lyx och elegans i världsklass. Detta område är känt för sina välpreparerade backar och förstklassig service. Det finns gott om möjligheter för avancerade skidåkare, men också en mängd barnvänliga områden och aktiviteter, vilket gör Courchevel till en utmärkt destination för hela familjen.

Val d’Isère

 Val d’Isère är en annan pärla i de franska Alperna och en del av Espace Killy. Den är känt för sitt utmanande terräng och hög höjd, vilket gör den till en favorit bland seriösa skidåkare. Här finns en mängd avancerade backar och off-pistmöjligheter, och området är också känt för sitt livliga nattliv och restauranger.

Meribel

Meribel är en del av Les Trois Vallées och är känd för sitt charmiga alpina byliv och varierade skidåkning. Här hittar du en mängd backar för alla nivåer, från nybörjare till experter. Området har också många aktiviteter utanför backarna, inklusive snöskoterturer och vandring.

Avoriaz

Avoriaz är en bilfri skidort som ingår i Portes du Soleil-området. Det har en unik modern arkitektur och är känt för sina exceptionella snowboard- och freestyle-möjligheter. Snowparken i Avoriaz är en av de bästa i världen och lockar entusiaster från hela världen.

Skidåkning Frankrike

Allmänt om skidåkning i Frankrike

Oavsett om du är en erfaren skidåkare eller en nybörjare, har Frankrike något för alla i sina fantastiska skidorter. Från de dramatiska bergen i Chamonix till det eleganta Courchevel och utmaningarna i Val d’Isère, är dessa destinationer några av de bästa i världen. Så se till att lägga till en fransk skidsemester på din bucket-list och upplev de fantastiska bergen, de vackra byarna och den enastående skidåkningen som Frankrike har att erbjuda.

Du kanske också är intresserad av franska Megéve? Eller nattskidåkning i La Sarenne?

Här hittar du även fler skiddestinationer i Europa.

Foto: Press
To Top
Translate »