EUROPA

DEN VACKRA STADEN KALAMATA I GREKLAND

Kalamata är en vacker stad som ligger i södra Grekland på halvön Peloponnesos. Staden har en rik historia och är känd för sin kulturella betydelse. Kalamata i Grekland har en lång och fascinerande historia som går tillbaka till antiken. Områdena som omger staden är rika på mytologisk historia, vilket gör den till ett idealiskt resmål för historieintresserade. Som besökare kan du att kunna utforska stadens historia och kultur, njuta av sol och hav. Eller varför inte bara vara? Kalamata har något för alla. 

Kalamata city Greece

Kalamatas geografiska läge och klimat

Kalamatas geografiska läge och klimat gör det till ett idealiskt resmål för turister. Staden ligger vid kusten och erbjuder besökare en fantastisk utsikt över havet. Peloponnesoshalvön där Kalamata ligger är känd för sina vackra stränder, charmiga byar och utsökt mat. Klimatet i Kalamata är medelhavsklimat, med milda vintrar och varma somrar. Medeltemperatur är 18°C över året, och juli som den varmaste månaden.

Sevärdheter i Kalamata, Grekland

Kalamata är en stad som har en rik historia och kultur, med många landmärken och attraktioner som visar upp dess förflutna. Som besökare kan du utforska Kalamatas historiska centrum på en privat vandringstur, som erbjuder ett informativt och underhållande sätt att lära sig om stadens historia och kultur. Staden är också hem för flera historiska och kulturella landmärken, såsom 1200-talets bergstad och födelseplatsen för det grekiska frihetskriget. Grekland har ett rikt kulturellt förflutet, och Kalamata är inget undantag, vilket gör det till en idealisk destination för dem som är intresserade av historia och kultur. För dem som bor i och runt Kalamata är staden ett nav av aktivitet och kultur, med många attraktioner och landmärken att utforska.

Kalamata old town Greece

Kalamata är inte bara rik på historia och kultur, utan den har också naturliga landskap och utomhusaktiviteter som säkerligen kommer att tilltala äventyrssökande. Besökare kan delta i kajakturer i Stoupa och Kardamili, eller utforska Navarinobukten med havskajak. För den som föredrar att stanna på land finns det gott om möjligheter att vandra och utforska stadens naturliga omgivningar. Golfentusiaster kan också dra nytta av stadens många golfbanor och njuta av en avkopplande golfrunda omgiven av det vackra landskapet. Ett måste är att besöka Kastraki som ligger lite utanför Kalamata. Här är utsikten över Kalamata helt otrolig. Och ta en dag att bara strosa runt i de gamla delen av staden, här finner du en mängd charmiga gränder och små hus.

Kalamata city Greece
Kalamata city Greece
Kalamata city Greece

Det lokala köket i Kalamata i Grekland

Det lokala köket i Kalamata är också en stor attraktion för besökare. Det finns ett brett utbud av matställen i staden, från traditionella grekiska tavernor till fina restauranger. Kalamata erbjuder halvdagsturer som fokuserar på nio stopp, vart och ett med sina egna specialiteter och inkluderar snacks och lunch. För en traditionell souvlaki rekommenderar vi att du besöker Tzimis Souvlakis i den historiska delen av staden.

De bästa fisk- och skaldjursrestaurangerna hittar du nere vid hamnen. Utbudet av lokala produkter är imponerande. Sammantaget är Kalamata en stad som har något att erbjuda alla, från historia och kultur till utomhusaktiviteter och lokal mat.

Tzimis Souvlaki Kalamata
Souvlaki greek food
Greek food

Läs också mer om de berömda Kalamata oliverna här och olivoljan här

Läs mer om Kalamata här

Foto: First Class Magazine
To Top
Translate »