MAT OCH DRYCK

DE 25 MEST PRISVÄRDA GUIDE-MICHELIN RESTAURANGERNA I EUROPA

För många är det en engångsupplevelse att äta på en Michelin-restaurang, kanske en viktig viktig punkt på din bucket list. Michelin-restauranger och fine dining i allmänhet kan vara ganska skrämmande på grund av de höga priserna som en middag kan medföra.

Priserna kan avskräcka många att besöka en Michelin-restaurang och därför har australiensiska https://www.chefspencil.com/ tagit fram de 25 mest prisvärda Michelin-restaurangerna i Europa. På samtliga restauranger kan du njuta av en fantastisk måltid för 30 euro eller mindre.

De mest prisvärda Michelin-restaurangerna i Europa

Frankrike är hem för några av de snyggaste och dyraste restaurangerna i världen – tänk Guy Savoy eller Arpège i Paris. På grund av de höga priserna och prestigen kanske du tänker att det är bäst att undvika Frankrike om du har en budget. Vi kan med glädje säga att du har fel. Du kan faktiskt äta på en Michelin-restaurang i Frankrike för under 30 euro.

De flesta restaurangerna på listan erbjuder en ”menu du jour”, eller dagens meny, vanligtvis serverad till lunch och vanligtvis mycket billigare än den vanliga avsmakningsmenyn som serveras till middag.

Men Frankrike är inte hemmet för den mest prisvärda Michelin-restaurangen på kontinenten. För det behöver du bege dig till Spanien som tillika innehar den dyraste restaurangen på kontinenten.

På L’Antic Molí i Ulldecona, en cirka 2 timmars bilresa söder om Barcelona, ​​kan du njuta av en utsökt lunch tillagad av kocken Vicent Guimerà Sales för bara 20 euro.

På andra sidan Spanien, på Atlantkusten i Vigo, Galicien kan du njuta av en lika läcker Michelin-måltid för bara 7 euro mer (dvs. 27 euro) på Silabario. Kocken Alberto González Prelcic lagar en utsökt uppsättning rätter tillagade med färska ingredienser från den lokala marknaden till ett mycket överkomligt pris. Observera att denna meny endast är tillgänglig på vardagar (måndag till torsdag) och till lunch på fredagar.

Även om Ungern inte har Frankrikes och Spaniens utbud så är det också ett fantastiskt resmål för älskare av god mat. Budapest röstades fram till den näst mest underskattade matdestinationen i världen, och det av goda skäl. Ungern har sju Michelin-restauranger och priserna är generellt mycket lägre jämfört med Väst- och Nordeuropa.

Så om du vill njuta av en fantastisk kulturell semester blandad med fantastisk mat till överkomliga priser, bege dig till Budapest i sommar.

Italien bör definitivt finnas på varje gourmand-bucket list, men det är inte nödvändigtvis det mest prisvärda stället för fina middagar. Det finns dock en Michelinrestaurang i Turin där du kan njuta av en fantastisk lunch för bara 30 euro. Du har till och med valet mellan en kött-, skaldjurs- eller vegetarisk meny för detta pris.

Låt oss ta en titt på Europas mest prisvärda Michelin-restauranger.

1. L’Antic Molí, Ulldecona, Spanien | €20 per person

Foto: L’Antic Molí, Ulldecona

L’Antic Molí är en av de finaste restaurangerna i Spanien, och den mest prisvärda Michelin-restaurangen du kan hitta i Europa för tillfället – om du väljer matsalen Espai Bistro. Här kan du för bara 20 € per person avnjuta av en utsökt måltid sammansatt av kocken Vicent Guimerà Sales, i hjärtat av Spanien, omgiven av vidsträckta anlagda marker och magnifik utsikt.

Adress: Carretera Ulldecona – La Sénia, KM 10, 43550 Ulldecona, Tarragona, Spanien

2. La Robe, Montaigu, Frankrike | €24 per person

Om du letar efter en utsökt upplevelse med Michelinstjärnor med en twist, då är La Robe rätt restaurang för dig. Matsalen i två våningar har en mysig, intim atmosfär genomgående, vilket gör att gästerna kan njuta av de unika erbjudanden som skapats av kocken Xavier Giraudet. Det mest prisvärda menyalternativet på La Robe är bara €24 per person, och det är definitivt värt det.

Adress: 3 Pl. Larevellière Lépeaux, 85600 Montaigu, Frankrike

3. Hostellerie la Montagne, Colombey-les-Deux-Églises, Frankrike | €25 per person

Hostellerie la Montagne med en Michelinstjärna ligger i samma område där den tidigare franska presidenten Charles de Gaulle ligger begravd. Det är därför matsalen heter ’A la table du General’ eller ’vid generalens bord’. Kocken Jean-Baptiste Natali har massor av knep i rockärmen, inklusive en speciell julmeny med nöthummer panerad med mandel och pinjenötter, kanderad selleri och coquilles Saint-Jacques tryffel.

Adress: 10 rue Pisseloup, Colombey-les-Deux-Églises, 52330, Frankrike

4. Les Clefs d’Argent, Mont-de-Marsan, Frankrike | €25 per person

Les Clefs d’Argent ligger i sydvästra Frankrike och är symbolen för fransk chic. Inredningen smälter in sömlöst med den kreativa plätering och livfulla färger från lokala Landes-produkter. Kocken Christophe Dupouy utbildade sig i Monaco, Cannes, Toulouse och Genève innan han etablerade sig i sin hembygdsregion Landes. Hans meny är fokuserad kring lokala smaker och recept, men med en exotisk, modern twist.

Adress: 333 Av. Martyrs de la Résistance, 40000 Mont-de-Marsan, Frankrike

5. Essência, Budapest, Ungern | €25 per person

Foto: Essencia

Restaurangen Essência med en Michelinstjärna leds av portugisisk-ungerska duon Tiago och Éva Sabarigo. Gästerna kan njuta av det bästa av både ungerska och portugisiska rätter genom att välja en ”fusion”-avsmakningsmeny som kombinerar de två kulturerna utan ansträngning.

Restaurangen erbjuder också prisvärda alternativ, från €25 per person för den mest prisvärda trerättersmiddagen som serveras till lunch. Den har också ett urval av portugisiska och ungerska viner som passar till de läckra rätterna.

Adress: Budapest, Sas u 17, 1051 Ungern

6. Hotel Restaurant Le France, Villers-le-Lac, Frankrike | €26 per person

Beläget i hjärtat av Frankrikes Haut-Doubs-berg, är Hotel Restaurant Le France ett utmärkt val om du letar efter en upplevelse med Michelinstjärnor i en mysig atmosfär.

Kocken Hugues Droz ser till att gästerna får en oförglömlig tid, och presenterar dem med kreativa rätter som blandar smaker, färger, innovation och tekniskt behärskning.

Adress: 8 place Maxime-Cupillard, Villers-le-Lac, 25130, Frankrike

7. Le Mascaret, Blainville-sur-Mer, Frankrike | €26 per person

Om du vill njuta av Frankrikes sanna smaker och arkitektur, då kommer Le Mascaret att vara rätt för dig. Restaurangen och hotellet ligger i en före detta flickinternatskola och har distinkt barocktoner, men med en modern känsla. Kocken Philippe Hardy lyckas imponera med sin kreativitet, precision och uppmärksamhet på detaljer. Gå över för en avkopplande lunchdejt och tillbringa natten för att få den fullständiga fransk-country-chic-upplevelsen.

Adress: 1 Rue de Bas, 50560 Blainville-sur-Mer, Frankrike

8. Silabario, Vigo, Spanien | €27 per person

Foto: Silabario

Silabario är en restaurang med en Michelin-stjärna som ligger precis under en massiv avantgardistisk glaskupol som inrymmer huvudkontoret för fotbollsklubben Real Club Celta de Vigo. För ungefär 27 € per person kan du njuta av kocken Alberto González Prelcics fantastiska rätter, inklusive säsongsbetonad lamprey, en favorit bland lokalbefolkningen.

Adress: Rúa do Príncipe, 36202 Vigo, Pontevedra, Spanien

9. Auberge du Cep, Fleurie, Frankrike | €27 per person

Auberge du Cep är en restaurang med en Michelinstjärna som leds med bravur av kocken Aurélien Merot, vars rätter fokuserar mycket på jus och såser. Restaurangen erbjuder ett brett urval av avsmakningsmenyer, såväl som ett fint urval av regionala viner att kombinera med maten för full effekt. När allt kommer omkring är Auberge du Cep bekvämt beläget på en populär vinväg i Bourgogne i regionen Beaujolais.

Adress: 11 Rue des Quatre Vents, 69820 Fleurie, Frankrike

10. La Grange de Belle-Église, Belle-Église, Frankrike | €27 per person

Mysigt, isolerat, tyst, pittoreskt, elegant, klassiskt – La Grange de Belle-Église är rätt plats för dig om du vill ha den typiska franska matupplevelsen. Restaurangen, som leds av kocken Marc Duval, välkomnar gäster med högkvalitativa ingredienser, utsökta smaker och ett stort urval av Bordeauxviner och champagner.

Adress: 28 Bd de Belle Église, 60540 Belle-Église, Frankrike

Läs också om de dyraste Michelin-restaurangerna i Europa https://firstclassmagazine.se/de-dyraste-guide-michelin-restaurangerna-i-europa/

Källa: https://www.chefspencil.com/

UPP
Translate »