NORDAMERIKA

CLUB MED MICHÈS PLAYA ESMERALDA

Dominikanska Republiken med sina stränder, det turkosa vattnet, palmer och sin oslagbara natur är för många ett drömresemål. Det är här Club Med Michès Playa Esmeralda finns, en resort som överlever förväntningarna.

Club Med Michès Playa Esmeralda levererar 

Jag ska erkänna att jag var mycket tveksam till all inclusive resorts. Jag har haft bilden av mindre sofistikerade gäster som konstant var onyktra, skrikande barn som okontrollerat sprang omkring och restauranger med dålig mat. Ack så fel jag har haft! Club Med Michès Playa Esmeralda i Dominikanska Republiken har verkligen påvisat mig att man inte ska ha förutfattade meningar. För här är det stil och klass som gäller samt gudomligt god mat i kombination med vackra soluppgångar. Och naturligtvis bedårade solnedgångar!

Club Med Michès Playa Esmeralda för vuxna

Resorten på Club Med Michès Playa Esmeralda är indelad i fyra små byar, varav två av dessa är för ”adults only”. Dessa är Archipelago och Emerald Jungle.

ARCHIPELAGO

Archipelago består enbart av 18 sviter som är belägna direkt vid stranden. Samtliga sviter har en egen pool och här råder total avskildhet om man så önskar. Utöver den privata poolen har dessa sviter en fin utsikt över stranden och en utomhusdusch. Sviterna i Archipelago är behagligt inredda i Club Meds blåa och vita färger, något som verkligen harmoniserar med omgivningen.

Emerald Jungle

Emerald Jungle är precis som namnet säger beläget i djungeln. Tidig morgon så ser du solens strålar mellan palmerna och hör hur fåglarna välkomnar en ny dag med sina vackra sånger. Här finns 48 deluxe rum, alla vackert inredda i naturliga färger. Här råder totalt lugn och harmoni. I området är också Zen-poolen och Treetop Wellness Canopy beläget. Det sistnämnda med olika aktiviteter som yoga och meditation.

Club Med Michès Playa Esmeralda för familjerna

Som tidigare nämnts är Club Med Michès Playa Esmeralda är indelad i fyra små byar. La Perla och Explorer Cove är anpassade för barnfamiljer.

Explorer Cove och La Perla

Explorer Cove och La Perla är verkligen anpassat för barnfamiljer. Här finns närheten till barnklubbar och alla faciliteter som en aktiv familj kan önska sig. La Perla är lite mer exklusiv, här finns enbart 16 sviter som är anpassade för familjer. Väljer man La Perla har man även tillgång till en privat familjepool, en bar anpassade för både vuxna och barn samt en egen cabana på stranden. Inredningen går i ljusa naturnära toner med tilltalande detaljer och inslag av gult. Utsikterna från de översta sviterna är enastående.

Caribbean Paradise

Caribbean Paradise är belägen i resortens hjärta. Här finns närheten till receptionen, butikerna, restortens fyra olika restauranger och den stora poolen. Caribbean Paradise passar både par och familjer som vill ha allt inom ett behagligt räckhåll. Rummen går i de karibiska färgstarka tonerna, utan att för den skull upplevas som skrikiga.

Club Med Michès Playa Esmeralda restauranger

Cayuco Market är resortens huvudrestaurang. Här serveras frukost, lunch och middag. Allt som buffé. Personligen är jag ytterst skeptisk till bufféer, och jag blir glatt överraskad. Utbudet är mycket fräscht och här lagas mycket av det varma à la carte. Väljer du att inta en middag här grillas entrecoten precis som du vill ha den, det grillas även skaldjur på beställning. Önskar du en sallad så görs denna med kärlek enligt önskemål. Frukostbuffén innehåller verkligen allt man kan önska sig i form av olika sorters bröd, pålägg, drycker, frukter och varma rätter. Från terrassen har man en fin utsikt över både den stora poolen och stranden.

Coco Plum Beach Lounge är Club Med Michès Playa Esmeralda beachrestaurang. Här intar jag med fördel min frukost. Utbudet är mindre än i Cayuco Market dock tycker jag att lugnet och utsikten över havet uppväger detta. Det är en lisa för själen att inta frukosten som här serveras a la carte till ljudet av havets vågor som smeker stranden. Coco Plum Beach Lounge har öppet hela dagen och är ett ypperligt ställe att ta en Pina Colada innan solnedgången.

Coal & Copper Steakhouse är resortens high-end restaurang. Här kan gästerna beskåda hur kockarna tillagar rätterna över en asado i det öppna köket. Asado är en grill som har sina rötter i Argentina och är nu en del av det sydamerikanska köket. Menyn innehåller ett noggrant urval av köttbitar samt skaldjur. På önskemål går även vegetariska rätter att få.

Cacao & Co. är resortens barnrestaurang. Här är färgerna lekfulla och här finns det hemliga chokladrummet. Ett tips till alla föräldrar – visa inte detta för era barn förrän precis innan avresa. Om ni gör det innan kommer ni att ha ”sockerhöga” barn som är hyperaktiva under hela semestern. Det hemliga chokladrummet är nämligen ett paradis för barnen. Och faktiskt för oss vuxna också om jag ska vara ärlig…

Club Med Michès Playa Esmeralda poolområden

Resorten har fyra poolområden utöver det vackra turkosa havet. Bor man i La Perla har man tillgång till den exklusiva poolen där bara gäster som bor i just La Perla har tillgång till. Här finns en mindre pool och mycket charmiga solsängar för barnen. Eftersom La Perla är exklusivt behöver man aldrig trängas med andra gäster. Här får man ha sin privata stund. Barnen har också sin egen pool i mini klubben. Här finns bland annat vattenrutschbanor och hopptorn.

För de vuxna finns Zen poolen som är omgiven av grönska och här råder ett lugn. Här finns en bar som serverar allt från färska juicer till drinkar och mousserande vin.

Avslutningsvis så finns så finns den stora huvudpoolen. Här är både vuxna och barn välkomna och här finns närheten till restauranger, kaffeshoppen och butiker.

Club Med Michès Playa Esmeralda aktiviteter

Utbudet av aktiviteter är ofantligt, här kan du verkligen hålla dig aktiv. Resorten erbjuder allt från vattenaktiviteter såsom kajakpaddling i solnedgången, till tennis, yoga, meditation och beachvolleyboll. Önskar du ta dig utanför resorten så finns det en mängd utflykter. Vad sägs om nationalparken Los Haitises med sin orörda natur och sina grottor. Har du tur får du besöka några av de lokala fiskare och de kommer garanterat servera dig på de godaste nykokta räkorna du någonsin ätit.

Andra aktiviteter kan vara en båtutflykt där du ser orörda stränder och tar ett dopp i det varma vattnet. Under tiden tillagas det en välsmakande lunch av båtens personal. Kanske har du lyckan att du blir serverad en gudomlig lobster.

Att göra ett besök på Montana Redonda är nästan ett måste. Här finns det både gungor och bänkar att tillgå för att beskåda den helt otroliga utsikten. Montana Redonda är troligtvis Dominikanska Republikens mest fotograferade plats, vilket är fullt förståligt.

Att beskåda solnedgången ridandes på en häst är en annan aktivitet som erbjuds. Denna upplevelsen går inte att beskriva – den måste upplevas. För mig som van ryttare var det jag och hästen i en samstämmighet när solens börjar lämna oss för denna dagen.

Utbudet är onekligen stort, och om du inte vill aktivera dig så koppla bara av vid någon av poolerna eller på stranden.

Här finns något för alla!

Club Med Michès Playa Esmeralda och arbetet för hållbarhet

Resorten strävar konstant efter att vara en hållbar resort. Som exempel kan nämnas att när resorten byggdes omplanterades samtliga palmträd som stod på marken där byggnader skulle upprättas till andra områden. Resorten har även ett eget vattenreningsverk och användandet av engångsplast är minimalt. Resorten köper in närproducerade matvaror och gör allt för att stödja det lokala näringslivet.

För mer information: https://www.clubmed.se/r/Mich%C3%A8s-Playa-Esmeralda/y

Foto: First Class Magazine samt press
UPP
Translate »