Thailand

The Muse Hotel i Bangkok

Boutiquehotellet The Muse Hotel, med sin Art Decoinspirerade miljö, ligger i en lite mer flashig del av Bangkok på Langsuan Road nära Lumpini Park.

Det är nära till Skytrain, som nuförtiden är det allra bästa transportmedlet här under största delen av dygnets timmar. The Muse egen tuk-tuk tar oss direkt till stationen Chit Lom. Den sköna The Speakeasy Rooftop Bar är egentligen två barer. Från den mindre, lite mer anspråkslösa, kan man nå huvudnumret via en hemlig lönnvägg när man skjuter undan en oljemålning. Precis som i äldre förbudstider. Personalen är klädda som i filmen Cabaret.

The Muse Hotel
The Muse Hotel

En pool med utsikt över Bangkoks skyline där vi kan slappna av under några heta eftermiddagstimmar känns som en mycket bra sysselsättning. Drinkar beställs genom en lucka i väggen och levereras direkt till solbädden. I fem år har hotellet funnits, och det är numera en del av den välkända Sofitelkedjan. Hotellet tillhör Mgallery som är en samling av speciellt personliga och utvalda boutiquehotell runt om i världen. The Muse Hotel har erhållit ett otal priser och nomineringar från bland annat välkända Condé Nast.

The Muse Hotel

Vi får till vår glädje tillgång till en Dusit Duplexsvit som består av två rymliga våningar, varav sovrummet ligger högst upp. Vi kommer dit via eleganta marmortrappor. Golven är av genomgående svart eller mörkbetsad stavparkett som ger ett sobert och varmt intryck. Norah Jones och liknande mjuka slagdängor fyller hissen på ett behagligt sätt. Vi småpratar en stund med den vänlige conciergen om allt och ingenting.

Le Salon på The Muse Hotel

I Le Salon sjunker vi ner i skinnsoffor och njuter av fria konstfulla kanapéer och nyskapande drinkar mellan klockan 16.30-18.30. Detta under förutsättning att man har bokat någon av de översta våningarna. Servicen är mycket professionell, inkännande och älskvärd utan att varken vara undfallande eller fjäskande. På skärmarna visas det gamla svartvita Bogartklassiker såsom “Casablanca” medan tidstypiska låtar spelas diskret.

THE MUSE HOTEL - First Class Magazine

Hela designidén är inspirerad av det tidiga nittonhundratalets New York. Speciellt märker vi det i den italienska restaurangen Medici. Det råder en lätt degenererad gangsterstämning, kombinerad med en humoristisk flört med äldre tider. Ett riktigt skönt tillhåll, ett ”home away from home” i ett aldrig sovande och alltid myllrande Bangkok. Definitivt ett hotell att återvända till under nästa resa.

Här har vi samlat alla artiklar om Thailand.

Här hittar du mer information om The Muse Hotel.

Foto: The Muse Hotel samt Peter Corden.

To Top
Translate »