RESTAURANGER

Restaurang India’s i Stockholm

Restaurang India’s är det senaste tillskottet i Stockholms restaurangvärld. Bakom India’s står den väl etablerade krögaren Jonas Svensson, som sedan tidigare ligger bakom framgångsrika koncept som Miss Voon och GOMA Asiatisk Gastropub. India’s har Jonas skapat tillsammans med Elite Hotels som en hyllning till hotellkedjans grundare och Jonas nära vän Bicky Chakraborty och namngiven efter hans barnbarn, India.

Direkt när man kommer in på restaurangen sätts tonen och detta i Bickys bar. I Bickys bar serveras nämligen bara Dry Martini och Margarita, de två eleganta favoritdrinkarna som Bicky och hans fru Ylva alltid startade sina kvällar ute med. Baren spelar en viktig roll för restaurangens koncept – nämligen hyllningen till Bicky.

India’s
Indias

Längre in i lokalen finner man den stora baren. Här har den kreativa barchefen Michael Thomas skapat en modern cocktailbar med indiska influenser. – Det var en utmaning att skapa en indisk cocktailbar eftersom den indiska matkulturen inte innehåller så många cocktails. Det jag har gjort är att jag har adderat indiska kryddor i klassiska drinkar som Whisky Sour och Piña Colada, säger Michael Thomas. Prova gärna en ”Curry Colada”- en klarifierad version av pina colada med sting av curry eller ”Chit Chat”- med tamarind, citrongräs och cava. 

Smaklökarna dansar på Restaurang India’s

Kryddor är en av de viktigaste grundpelarna hos India’s. Grundarbetet är hela kärnan i matlagningen och köket arbetar med hela kryddor som de maler själva och skapar egna kryddblandingar.

På India’s serveras klassiska indiska rätter i moderna tolkningar och för det indiska köket ovanliga råvaror som abborre, forellrom och hälleflundra. 

Restaurang India's

Restaurang India’s i Stockholm
Restaurang India’s i Stockholm

– Jag vill lyfta den fantastiska matlagning som finns i hela Indien och kombinera den med de fräscha smaker vi är vana vid här i Sverige, säger Jonas Svensson.

På menyn hittar du exempelvis rätter som Sötpotatis – Aloo Chaat, Pumpa – Makhani Sauce och Rödräka – Lasooni Sizlar. Maten på India’s serveras mitt på bordet och är tänkt att delas. Det är tänkt att man ska umgås när man äter då gemenskap är en stor och viktig del av den indiska matkulturen. Menyn kommer att anpassas utifrån säsong, men vissa signaturrätter kommer alltid att finnas kvar. Menyn är väl anpassad för vegetarianer. För dig som gillar kött innehåller menyn rätter med vilt och fågel. Priserna ligger i mellanklassen. Barsnacksen börjar från 35 kronor och uppåt, förrätterna startar på 130 kronor, tandori-rätterna startar vid 145 kronor och desserterna kostar från 125 kronor.

Atmosfären på Restaurang India’s

Atmosfären på India’s är varm, inbjudande och fylld av färg. Här hittar man nyanserna från de indiska kryddorna och känner värmen från en kaotisk indisk matmarknad. Detta skapar en fördjupande matupplevelse oavsett om det är en romantisk middag för två eller en livlig sammankomst med vänner och familj. De små detaljerna som bestickhållaren på bordet, silvertallrikarna från olika stadshotell samt ”språklektionen” på toaletten gör att allt känns genomtänkt.

Utöver restaurangdelen finns det även två chambré separée för mindre sällskap om 8-10 personer och ett kitchen table för 6-8 personer. Perfekt för er som vill se hur maträtterna tillagas. Under de varmare månaderna har India’s en liten, intim uteservering med 30 sittplatser.

Restaurang India’s i Stockholm
Restaurang India’s i Stockholm

India’s har öppet för lunch och middag samt brunch på lördagar. På brunchen serveras kvällsmenyn.

Med sitt engagemang för autenticitet och innovation kommer India’s  att bli en omtyckt kulinarisk destination i Stockholm. Oavsett om du är en erfaren fan av indisk mat eller ny till dess njutningar, så lovar ett besök på Indias en oförglömlig gastronomisk resa som lämnar dig sugen på mer.

India's - First Class Magazine

Här har vi samlat fler artiklar om restauranger.

Här hittar du mer information om India’s.

Foto: First Class Magazine samt Maria Cruseman för pressbilder.
To Top
Translate »