Tjeckien

Resorten Svatá Katarina i Tjeckien – här kopplar du av

Belägen i en naturskön miljö bara 13 mil från Prag finns resorten Svatá Katarina. Detta är en oas där du kan finna lugnet från den dagliga stressen som jobb och familj. Här kan du hitta harmonin i dig själv och bara koppla av från alla måsten som din ringande mobiltelefon, mailen som plingar titt som tätt, hämtning och lämning på dagis eller alla andra måsten som du har i livet. Du är ett med dig själv och naturen på Svatá Katarina. Svatá Katarina är harmoni.

resorten Svatá Katarina

Ett med naturen på resorten Svatá Katarina

På den idylliska resorten Svatá Katarina kan du verkligen vara ett med naturen. Njut under våren och sommaren av den natursköna miljön, upptäck omgivningen till cyklandes på en mountainbike, fots på en vandring eller på en hästrygg. Här kan du insupa lugnet och tystnaden. Stanna gärna till vid någon av de fyra hälsobrunnarna och njut av det hälsosamma vattnet som sägs finnas i källorna. Den mest kända och besökta brunnen heter naturligtvis St. Katarina.

Under vintern finns aktiviteter som hundspann och ridning genom ett sagolikt vinterland.

Ayurveda Paviljongen

Ayurveda grundar sig på de fem elementen i Hinduismen och dessa är jord, vatten, eld, luft och eter. Detta är en läkemedelskonst från Indien och dess ursprung sägs gå tillbaka till cirka 5000 år f.Kr. I dagens stressade samhälle har många sökt sig till Ayurveda och på Svatá Katarina hittar du Europas största Ayurveda centrum. Resorten erbjuder en mängd av olika upplägg inom Ayurveda, allt ifrån individanpassade upplägg på behandlingar till mat. Allt utifrån dina personliga behov och önskemål.

SVATÁ KATARINA Ayurveda Paviljongen

Även om resorten Svatá Katarina är välkänd över hela Europa för sina Ayurveda behandlingar är det inget måste att delta i dessa, bara en massage är en upplevelse. Ayurveda Paviljongen är indelad i två avdelningar. Dels där behandlingarna genomförs och dels den avkopplande avdelningen där det finns en inomhuspool, bubbelpool och avkopplande utrymmen. Här erbjuder man exempelvis Meditation, Yoga och Pilates.

Hälsa och välbefinnande är i focus

Hela Svatá Katarina andas hälsa och välbefinnande. Koppla bort mobilen och datorn, du kan till och med få dessa inlåsta om du önskar. Du hittar ingen TV på ditt rum, och ingen minibar. Allt du hittar är vatten från någon av hälsobrunnarna.

Svatá Katarina Room

I restaurangen hittar du två olika menyer, en som är helt anpassad enligt Ayurveda filosofin och denna kan du ha både frukost, lunch och middag. Den andra har inslag av Italien och här hittar du rätter som carpaccio, pasta och oxfilé med pepparsås och råstekta potatis.

Som sagt – du väljer själv hur du vill spendera din vistelse på Svatá Katarina.

Bra att veta:

  • Resorten Svatá Katarina är en ”pet-friendly” resort, vilket gör att dina fyrbenta husdjur är välkomna.
  • Resorten är också en vuxen-resort, förutom en vecka per månad då barn är välkomna.
  • Svatá Katarina är en helt eko-friendy resort.
  • Inga bilar är tillåtna på resortens område. Du blir hämtad med resortens Shuttlebuss från parkeringen.

Här hittar du mer information om Svatá Katarina.

Här har vi samlat fler artiklar om Tjeckien.

Foto: Press samt First Class Magazine
To Top
Translate »