Portugal

Purobeach Vilamoura – lyx och flärd

De klassiska och inbjudande vita solsängarna står uppställda i prydliga rader och väntar på dig på Purobeach Vilamoura. Här är det ultrachict, sofistikerat och en skön loungemusik som strömmar ut ur högtalarna.

Purobeach Vilamoura

På portugisiska Algarvekusten finns hippa Vilamoura som är Portugals svar på Frankrikes Saint-Tropez eller Spaniens Marbella. I marinan ligger blänkande lyx-yachter på rad och här återfinner man även det 5-stjärniga hotellet Tivoli Marina Vilamoura. Här finns trendiga Purobeach Vilamoura som är den självklara platsen att hänga på från tidiga morgon till sena kvällen.

Purobeach Vilamoura – Oasis del Mar

Att Purobeach Vilamoura är en oas vid havet är inget undantag från övriga Purobeach. Här finns dock valmöjligheter i form av Purobeach vid poolen eller Purobeach vid stranden. Båda är lika inbjudande och jag väljer stranden.

Purobeach Vilamoura

Solsängarna står uppradade, de klassiska Purobeach-handdukarna ligger ihoprullade med precision och musiken strömmar behagligt ut ur högtalarna – det är bara dig och ditt sällskap som Purobeach väntar på. Som alltid på Purobeach välkomnar man dig av en flaska vatten och ett fat med färsk frukt vid din solsäng. Önskar du något mer så är personalen snabbt på plats och serverar dig med ett leende. Med andra ord, så behöver du knappast röra på dig från din solsäng såvida du inte behöver ett svalkande dopp i havet eller väljer att ta en klassisk massage signerad Purobeach.

Purobeach Vilamoura

Purobeachs restaurang

Givetvis måste jag beröra Purobeachs restaurang. Här återfinner man många klassiker på menyn som bland annat deras omtalade hamburgare och deras fisk-taco. Extra glad blir jag när jag hittar den svenska klassiken Gino som dessert på menyn. För även om det har gått mer än 10 år sedan Mats Wahlström grundade Purobeach är det trevligt att vissa ”svenska” traditioner håller sig kvar. Varje söndag serveras en helt fantastisk brunch där ett axplock av menyn presenteras plus naturligtvis andra rätter. Om musslorna mot förmodan skulle vara slut när du är där så är jag troligtvis skuld till detta. De är gudomligt goda så missa dem inte.

Purobeach Vilamoura

Purobeach är kända för sina Season Opening Parties och årets fest var inget undantag. Stämningen var på topp, champagnen flödade och fantastiska små rätter serverades till de partysugna gästerna. Under året har Purobeach Vilamoura flera olika events som bland annat Full Moon Party och Royal Pool Party. Du behöver dock inte vänta på något av dessa större event – för varje dag på Purobeach är en fest. Life is a party and you are invited.

Här har vi samlat fler artiklar om Portugal.

Läs också om Purobeach Palma.

Här hittar du mer information om Purobeach Vilamoura.

Foto: Susanne Nilsson samt Press
To Top
Translate »