EUROPA

PUROBEACH PALMA

Det är i år elva år sedan Purobeach öppnade sin anläggning i Palma på Mallorca. Elva år med soldränkta sängar, loungemusik, ett avslappnat liv vid poolen och härligt häng från tidig morgon till sen kväll.

Purobeach Palma

Foto: Matz Thomassen

Ja, jag skulle vilja påstå att man ”hänger” på Purobeach i Palma. Likaså i Marbella, Toscana eller Dubai också för den delen, det är bara några av städerna som förärats konceptet Purobeach under åren, och än fler står på tur – inom kort öppnar man i Barcelona, Dubai, Kairo och Förenade Arabemiraten.

Purobeach Palma

Foto: Matz Thomassen

Det ligger en förväntansfull stämning i luften på Purobeach. Vi kommer dit någon halvtimme innan dörrarna öppnas för de andra 700 inbjudna gästerna – det är dags för säsongsöppning och minutiös planering har pågått i flera veckor. Purobeach sticker ut som en pir i havet och bjuder på 180 graders utsikt mot havet och härifrån utlovas Palmas mest storslagna solnedgång. Den stora poolen i anläggningens mitt är inramad av ett generöst tilltaget soldäck där det står inbjudande solsängar och väntar på gäster på jakt efter lyxig avkoppling – det får dock vänta tills påföljande dag. Nu är det fest som gäller.

Purobeach Palma

Foto: Matz Thomassen

Att Purobeach öppningsfest är en populär tillställning på Mallorca går inte att ta miste på. Hundratals mingelsugna gäster fyller snabbt på både inne i restaurangen och utanför. Det tar inte mer än en halvtimme innan stämningen är på topp, och att gästerna känner varandra och även umgås i andra sammanhang märks tydligt då det hälsas och skålas till höger och vänster – i takt med att musiken höjs luckras olika sällskapsgrupperingar upp och alla tycks umgås med alla. Det serveras underbart god mat från Purobeach egna restaurang, mingelvänlig ”fingerfood” som försvinner från serveringsfaten snabbare än man hinner blinka.

Purobeach Palma

Foto: Purobeach Palma

First Class Magazine har ju inte gjort sig känt för att leverera några mingelreportage, och något sådant blir det inte heller den här gången, men vi kan meddela att det var en synnerligen lyckad kväll som avslutades inne i Palma på efterfesten som hölls på restaurang Opio innanför Puro Hotels väggar.

Men det var alltså inte för att festa vi reste till Mallorca utan för att uppleva Purobeach, konceptet som fram tills nu har spridit sig till flera världsdelar och som vi vet kommer att sprida sig ytterligare framöver. Purobeach skapades i samband med att svensken Mats Wahlström öppnade Puro Hotel i Palma 2005. Själva hotellet är ju beläget i Palmas gamla stad och även om man där erbjuder solsängar på hotellets tak, så ville man även kunna erbjuda alternativ för sol och bad med lite mer marin känsla. Därmed skapades Purobeach som ligger cirka tio minuters bilfärd från Puro Hotel. Det bör också nämnas att man når Purobeach på fem minuter från flygplatsen, det är alltså ett alldeles ypperligt ställe att börja, eller avsluta, sin vistelse i Palma.

WELCOME. ENJOY. RELAX.

Purobeach Palma

Foto: Purobeach Palma

Vi kommer till Purobeach tidig på förmiddagen. Solen har inte riktigt begripit att det är första öppningsdagen, eller så är den helt enkelt lite morgontrött, så vi börjar med en kopp stark espresso i en av sittgrupperna. Vi är praktiskt taget själva på land, men i havsviken är vindsurfarna redan i full gång. Enligt uppgift ska det blåsa ganska friskt fram tills lunch, för att sedan slå om till svenskt sommarväder (det är i slutet av mars…).

Purobeach Palma

Foto: Purobeach Palma

Det är precis vad som händer. Vid tolvtiden börjar personalen lägga ut handdukar på solsängarna, de ställer fram mineralvatten och fruktskålar innan de önskar oss välkomna bort till poolkanten. Vi väljer sängarna allra längst ut, så även när det under dagen kommer fler och fler gäster, så känns det som att vi har stället för oss själva. Det enda som ”stör” är personalen som hela tiden håller koll på att vi har det vi behöver. Och det saknas inget.

För på Purobeach behöver man inte röra sig en meter under en hel dag om så önskas. Det mesta serveras vid solsängen och mer än en gång under dagen kommer det in förfriskningar ”on the house” i form av smoothies och fruktdrinkar. Skulle man önska sig en massage, eller varför inte en ansiktsbehandling, så är det bara att beställa det så utförs behandlingen i den egna solsängen. Det är med andra ord bara att njuta. Stressa med tider behöver man inte heller, spat har öppet från klockan 11.00 fram tills det är dags att äta middag i restaurangen som har både en inomhus- och en utomhusdel.

Purobeach Palma

Foto: Purobeach Palma

I restaurangen serveras flera signaturrätter som varit med ett tag, men även några som är helt nya för året. En av dessa nya rätter är en fantastisk Nasi Goreng som lätt slinker ner tillsammans med ett glas av husets goda rosévin. Lite roligt är det att en av de mest populära efterrätterna är stockholmskrogen PA&Co’s ”Gino” – ni vet varm frukt under ett täcke av vit choklad, den gör stor succé även på Mallorca.

Efter en dags solande, och efter en god måltid, slår man sig med fördel ner i någon av soffgrupperna och njuter av loungemusik och goda drinkar. Här kan man absolut sitta tills det antingen är dags att ta sig tillbaka t ill hotellet, eller göra sig i ordning inför den sena middagen inne i Palma.

Purobeach Palma

Foto: Purobeach Palma

Vi kan verkligen rekommendera Hotel Puros egna restaurang Opio där vi åt en av kvällarna, men med tanke på läget så har man gott om valmöjligheter precis runt knuten. Ett hett tips är restaurang Patron Lunares i Santa Catalina (Fábrica 30) – det är nästan så att en varning bör utfärdas. Restaurangen har en Bib Gourmand-utmärkelse i Guide Michelin och är ett absolut måste vid ett besök i Palma. Här serveras underbar mat i fantastisk miljö för ”nästan inga pengar alls”. Boka bord i god tid!

Från ett sidospår med restaurangtips tillbaka till Purobeach: Inför vårt besök dit fick vi en del frågor om det inte var på Purobeach alla bloggare hänger. Vi kan lugna den misstänksamme med att så inte alls är fallet, åtminstone inte i någon utmärkande koncentration. Sedan flera år tillbaka satsar Purobeach på sofistikerad men avslappnad lyx med omhändertagande service. Det är hit man kommer för att koppla av och låta sig skämmas bort. Från tidig morgon till sen kväll står den vänliga personalen redo att göra vistelsen så angenäm som möjligt, det är lätt att trivas och må bra. Njut av solen, poolen, maten, drycken och den utmärkta servicen. Purobeach Palma levererar precis vad som utlovas: Oasis del Mar – en oas vid havet.

För mer information:
www.purobeach.com

UPP
Translate »