Här är ett recept på en gudomligt god pocherad Rödtungsfilé från anrika Lisa Elmqvist. Låt det väl smaka!
Per person behöver du till din pocherad Rödtungsfilé
200 gr rödtungefilé
1/2 havskräfta, ca 60 gr
1 dl havskräftsås
1 knippe dill
1 knippe persilja
6 potatisar
Så här gör du:
Koka potatisen.
Vik ihop rödtungefilén i kastrull med vatten, koka upp vattnet, låt filén sjuda i 7-10 minuter.
Värm upp havskräftsåsen och värm havskräftan i ugn, 175 gr i 5 minuter. Hacka dillen och persiljan.
Lägg upp rödtungafilén, havskräftan och havskräftsåsen. Garnera med dill och persilja.
Vinrekommendationer:
Collevite Pecorino (EKO), artikelnummer 2391.
Mont-Redon Réserve Côtes du Rhône Blanc, artikelnummer 2813.
Ingredienserna beställer du lätt från Lisa Elmqvist. Lycka till och låt dessa pocherad rödtungsfiléer väl smaka!
Här har vi samlat fler artiklar inom kategorin mat och recept.