Oman

Oman Airs lounge i Muscat – en njutning

Det är strax innan midnatt när jag anländer till Muscat International Airport och jag ska få uppleva Oman Airs lounge. Den nya flygplatsen i Muskat öppnade i mars 2018 och kan stoltsera med en fyra kilometer lång landningsbana – allt för att flygplan som Airbus 380 och Boeing 747 ska kunna landa så smidigt som möjligt.

Min privata chaufför från Elite Travel & Tourism ber mig att vänligt vänta i bilen. Under tiden påkallar han uppmärksamhet från en av Oman Airs anställda. Jag kan inte höra vad de samspråkar om, och även om jag hade hört det så hade jag inte förstått ett ord. Men inom en sekund är mitt bagage lastat på en mässingsfärgad trolley och med ett varmt leende säger han “Madame, I will show you to the priority check in”. Snyggt, sofistikerat och till min glädje behövde jag inte göra mer än att visa mitt pass. Jag behövde inte ens lyfta väskan och lägga den på bagagebandet.

Oman Airs lounge i Muscat

Oman Airs lounge

När man reser med Oman Air i business eller första klass har man tillgång till alla Oman Airs lounger. De två loungerna är belägna på första våningen av terminalen och är öppna 24/7. Här erbjuds avkopplande tysta rum för den som önskar vila en stund, för de som reser med barn finns ett lekrum och självklart finns diverse olika laddningsstationer i deras business area.

Har man tid så kan man få en gratis massage i ”the Chedi spa”. Väljer man istället att avnjuta en drink eller ett glas champagne i baren eller en matbit är utbudet stort. Här finns allt ifrån Omans stolthet dadlar till meze och olika delikata varmrätter samt frukt och ost för den som inte önskar sötsaker. Utbudet är stort. Här finns något för alla smaker.

Atmosfären i Oman Airs lounge andas ett lugn och inredningen med sina dekorationer påminner dig tydligt om att du är i Oman. På väggarna återfinns vackra tavlor som symboliserar bergen, öknen och kusten med sitt turkosa vatten.

Oman Air Lounge Muscat

Jag lutar mig bekvämt tillbaka och reflekterar över min resa i Oman samtidigt som jag beundrar ovannämnda tavlor. Oman är ett land som tilltalar mig, inte bara för det enastående landskapets skull utan även beroende på lokalbefolkningens ödmjukhet och vänlighet. Samma ödmjukhet och vänlighet upplever jag hos Oman Air.

Läs också om vår flygning med Oman Air 

Här finner du mer information om Oman Airs lounge.

Här har vi samlat samtliga artiklar om Oman.

Foto: Press
To Top
Translate »