ASIEN

OMAN AIR TAR DIG BEKVÄMT TILL MUSKAT

Jag fick nöjet att för First Class Magazines räkning flyga med Oman Air till Muskat och då i deras första klass och Oman Airs nya, lyxiga Boeing 787 Dreamliner. ”Cabine crew, take your seats for take off”. Det är kaptenen som talar och som med en förhoppningsvis stabil hand ska flyga oss från London till Muskat i Oman.


MIN EGEN LILLA VÄRLD

Det känns som att sjunka ner i en egen liten värld när jag intar mitt stora, bekväma säte i min ”svit” i första klass, helt utan några grannar runt omkring mig. Här råder total ”privacy” och innan vi taxar ut avnjuter jag ett glas champagne från Louis Roederer.

Jag noterar en elegant necessär innehållande produkter från Amouage, det Omanska parfymhuset som är världskänt för sina väldigt exklusiva parfymer. Necessären innehåller allt man behöver för en flygning mellan London och Muskat.

SERVICE OMBORD

Jag studerar menyn och konstaterar att utbudet är stort för att vara ombord på ett flygplan. Förrätterna som erbjuds är bland annat Belugakaviar med passande tillbehör, marinerade räkor och rökt tonfisk samt de traditionella arabiska förrätterna som ingår i meze. Mitt val faller på de marinerade räkorna och till varmrätt väljer jag oxfilén med spenat och tomater, smaksatt med arabiska örter och uppföljt med en helt gudomlig ostbricka. En fröjd för ögat och smaklökarna får sin belöning. Vinlistan är omfattande och innehåller viner från Sydafrika och Frankrike samt ett utbud av olika champagner.

Till min egen service har jag också en minibar med kylt vatten och läsk samt snacks. Inte för att detta behövs, då servicen ombord är oklanderlig. Resenärens miljö i första klass på Oman Airs nya Dreamline-plan präglas av det senaste inom modern teknologi, bekväm användarvänlig funktionalitet och riktigt snygg design. Skärmen framför mig är en tilltagen flat screen, och mitt snygga fällbord blir väldigt stort om jag så önskar, med gott om plats för både drink, laptop och min bok. Det jag inte vill ha framför mig finns det bra med plats för på flera sidobord. Om jag vill mörklägga så behöver jag inte dra för fönsterrutan, utan trycker bara på en knapp på min fjärrkontroll så mörkläggs rutan elektroniskt. Önskar jag total avskildhet så stänger jag ”svitens” dörrar omkring mig. Vid mitt säte finns eluttag, USB-uttag och iPort, och med planets wi-fi kan jag vara effektiv eller bara roa mig under flygningen, om jag inte tycker det räcker med flygplanets underhållningsutbud med tusentals valmöjligheter inom film, tv och musik. Sätet går förstås att fälla ner helt horisontellt, och blir då en ljuvligt bekväm säng på över två meter. Eftersom detta är en nattflygning byter jag om till en skön pyjamas som Oman Air tillhandahåller och kryper ner efter att flygvärdinnan förberett allt för mig för nattens sömn. Jag känner mig onekligen liten i den stora, bekväma sängen. Den är väl tilltagen, kanske inte som sängen hemma, men utmärkt för en flygning.

EN GOD NATTS SÖMN

Jag sluter dörrarna och lägger mig för att sova en stund. Öronpropparna som medföljer i necessären utestänger kabinljudet så effektivt att flygvärdinnan är tvungen att vänligt klappa mig lätt på axeln för att påkalla min uppmärksamhet när det är dags för mitt arabiska kaffe att serveras innan landningen i Muskat. Utvilad och pigg efter mitt kaffe hör jag kaptenens röst “Cabine crew, take your seats for landing.” Kort därefter följs den uppmaningen av ”Welcome to Oman, I hope you enjoyed the flight with us, it is now early morning in Muscat and 26 degrees Celcius and we all hope to see you soon on board.” Vad mer kan jag säga än att det är ett rent nöje och en avkopplande, lyxig dröm att flyga med Oman Air i första klass.

För mer information: www.omanair.com

Foto: Susanne Nilsson samt press

UPP
Translate »