ASIEN

LYXIGA OCH BARNVÄNLIGA KOH LANTA

Pimalai Resort & Spa och Rawi Warin Resort & Spa är två exklusiva resorter, perfekta för barnfamiljer som strävar efter något mer än endast vardagliga bekvämligheter. Tio stjärnor på en ö, helt enkelt.

pimalai-1
Utsikten från rummet på Pimalai Resort & Spa

Koh Lanta är en öprovins bestående av femtiotvå öar. Koh Lanta Yai, den största av öarna, ligger cirka sjuttio kilometer från staden Krabi och nås antingen med bilfärja från fastlandet eller med båt från Krabi, Koh Phi Phi eller Phuket. Eftersom Koh Lanta ligger söder om Andamankustens främsta attraktioner har den behållit sin tillbakalutade atmosfär och sin fantastiska natur. Här finns regn- och mangroveskog, vattenfall och skogsklädda kullar. Längs med kusten, från norr till söder, sträcker sig en asfalterad väg som även leder till Mu Koh Lanta National Park.

PIMALAI RESORT & SPA – IDEALISKT FÖR AVKOPPLING

pimalai-2

Den välkomnande doften av jasminblommor fyller oss med glädje då hotellets chaufför öppnar bildörren bara några meter från hotellets reception. En stilig, leende man väntar på oss med en gåva bestående av tre Phuang Malai-halsband gjorda av naturliga Malikblommor. Trots att klockan bara är tio på morgonen är värmen påtaglig. Vår värd visar oss till en spartanskt, men vackert inredd lobby med mjuka, behagliga soffor, som inbjuder till ro i väntan på välkomnande förfriskningar.

pimalai-4

Utsikten från lobbyn är enastående. Man blir nästan lite förvirrad av naturens alla färger där utanför. Andamanhavet visar alla nyanser av blått och grönt, medan regnskogen är som ett färgsprakande fyrverkeri av vita, röda och gröna kulörer. Fem minuter efter ankomst på Pimalairesorten känner man sig redan avslappnad. En golfbil tar oss till vårt rum, en Hillside Ocean View Private Pool Villa, där bagaget redan väntar. Man har svårt att tänka sig att man en dag måste checka ut från den tvåhundrafyra kvadratmeter stora sviten. Sviten är indelad i flera vackra rum som inbjuder till såväl siesta som lektyr, meditation, musiklyssnande och TV-tittande.

Ett stort trädäck ger oss en fantastisk havsutsikt, medan en stor privat pool lockar till ett svalkande dopp eller lite vildare lek för barn. Allt detta och den mjuka, behagliga värmen omkring får semesterkänslorna att träda fram utan förbehåll. Resan från Stockholm till Koh Lanta med en treåring kan lätt kännas lite utdragen, men är klart värd varje minut. Trots den idylliska miljön på hotellet är man avslappnat fri från oro när ens klåfingriga lilla prins börjar intressera sig för alla vackra detaljer och föremål. I Thailand är barnen kungligheter och bemöts ständigt med leenden och vänlighet.

Allt här, till och med maten, är en invit till vila, avkoppling och meditation. På Pimalai finns läckra lokala rätter, vilka varmt rekommenderas. Här finns även europeisk mat, mycket populärt bland barn som kanske inte alltid uppskattar kryddstarka måltider. Restaurangen Ba Kantiang Bay ligger sextio meter över havet. Här får man en fantastisk känsla när man med ett glas champagne låter blicken svepa över horisonten och solnedgången.

NATUR MED ETT STORT N

Pimalai, som på sanskrit betyder ”en liten del av paradiset”, erbjuder mer än etthundra hektar tropisk vegetation. Resorten som är utspridd längs med en bergsluttning ger en unik vertikal känsla. För att komma ner till hotellets långa sandstrand och dess inbjudande solstolar har man flera behagliga val. Det snabbaste alternativet är att låta hotellets personal köra en.

pimalai-7

Man kan även ta sig en promenad genom den fantastiska skogen, där träden ger lite svalka innan de banar väg för den vita sanden. Ljuden i skogen här är så annorlunda, så mycket skarpare än de man är van vid. Man överhopas av cikadors surrande musik och fåglarnas tropiska sång, samt prasslande ljud i träd och buskar. Vips är man förlorad i en nästan helt främmande och lockande värld.

pimalai-3

Pimalai erbjuder en perfekt kombination av natur och lyx. Lyxen att vara i en unik och exklusiv miljö där allt är gjort för att lägga vardagen bakom sig. Lyxen att uppleva ett speciellt och nästan hemligt ställe, att tillfälligt glömma rutiner och endast låta sig guidas av sin egen nyfikenhet och sina känslor. Sist men inte minst lyxen att bli otroligt positivt bemött och omhändertagen av personal. De anställda på hotellet är inte bara ytterst proffsiga, de ger också det där lilla extra som faktiskt är avgörande för en gästs välbefinnande och önskan att komma tillbaka.

RAWI WARIN RESORT & SPA – MILJÖN FÖRST!

rawi-warin-2

Efter vår vistelse på Pimalai Resort and Spa får vi en bekväm och skön transfer till ännu ett magiskt ställe: Rawi Warin Resort & Spa. I lobbyn är det högt i tak, och marmor har smakfullt blandats med vackra träpaneler. Här i receptionen möts vi än en gång av genuina thailändska leenden och ett varmt välkomnande av ett team som vet exakt vilka vi är och till vilket rum vi ska. Vänligheten är så pass förtroendeingivande att vårt barn snabbt känner tillräckligt med trygghet för att under några sekunder låna ut sin älskade snuttefilt till en receptionist. Det Pond Room vi bor i är jättehögt i tak och har vackert designats för att likna ett sköldpaddsskal.

rawi-warin-1

Utrymmet ger en fantastisk känsla av frihet och havsutsikten från balkongen vittnar om att detta boende är ett perfekt val. Från balkongen kan man sträcka ut handen och nästan vidröra ett ananasträd. Stranden utanför sträcker sig hundratals meter förbi mysiga restauranger, och är perfekt för en barfotapromenad innan middag. Naturen är som väntat överallt. Den är vild, men vänlig.

rawi-warin-11

På Rawi Warin genomsyras det mesta av ett starkt miljötänk, och ett antal “gröna” projekt drivs här. Det kanske mest synliga är vattenåtervinningen. Ja, man kanske inte tänker så mycket på det när man simmar i en tusen kvadratmeter stor pool, men varje vattendroppe på resorten återvinns med hjälp av det så kallade ozonsystemet, en metod som helt utesluter kemiska medel. Varje produkt på resorten är miljövänlig eller helt enkelt ekologisk. Grönsaker odlas på resorten medan fisk, skaldjur och kött kommer från traktens fiskare och närbelägna uppfödare med fokus på ekologi.

ALLT FINNS TILL HANDS

rawi-warin-3

Trots att resorten är mer än sex hektar stor känns det som att allt finns nära till hands. Den stora infinitypoolen med sitt centrala läge erbjuder en suverän havsutsikt, och känslan av att vara ett med havet. Här kan man slappna av i bekväma solstolar och smutta på en exotisk fruktdrink med synen av det blå Andamanhavet framför sig. Allt detta medan barn kiknar av skratt i den populära vattenrutschkanan, som ständigt bjuder in till fler åk. Trädgården är vacker med en otalig mängd exotiska träd. Här kan man nästan gå vilse bland trädens frukter och blommor: granatäpplen, mangos, röd jasmin, guava, papaya, stjärnfrukter och även ananas, bananer och kokosnötter.

rawi-warin-5

En stor och stilla damm tronar mitt i resorten. Här stöter vi på en lugn varan, som fredligt vankar fram utan att bry sig om oss människor. Härliga och vackra Thailand! Några stenkast från dammen befinner sig resortens stora och vackra huvudbyggnad i trä. Den rymmer reception, lobby, två restauranger, en lyxig bar, ett bibliotek, ett gym och till och med ett lekrum för mindre barn. För den sportsugne finns också en tennisbana. En majestätisk thailändsk gonggong tronar vid foten av trappan upp till restaurangerna. Här har spetsiga och kantiga hörn givit vika för runda och mjuka former. Restaurangen Watermark erbjuder fina och sofistikerade rätter, och är perfekt för både romantiska och mysiga sommarkvällar, fyllda av god mat och dryck. Härifrån kan man kväll efter kväll njuta av vackra solnedgångar.

ANDAMANHAVET

Under denna oförglömliga vecka har havet kunnat upplevas i alla sina former. Det har varit lugnt med blåa och turkosa nyanser, precis som det ser ut på Thailands många vykort. Det har även visat en silvergrå och vildare sida med vågor, då en plötslig, kraftig och varm regnskur sköljde över landskapet. Havet är en stor del av paradiset på ön. Man måste bara uppleva det. Det kan man göra genom otaliga snorklings- och dykaktiviteter, men också genom kanot- och katamaranutflykter.

rawi-warin-10

Det finns alltid någonting nytt och spännande att göra för den som letar efter äventyr och ett fullspäckat semesterschema. Vill man bara vara och inte göra något alls rekommenderas ändå Pimalai och Rawi Warin varmt. Här finns något för alla smaker.

För att åka till Koh Lanta: flyg från Stockholm till Krabi (via Bangkok) och sedan privat och smidig transfer med bil och expressbåt till både Pimalai och Rawi Warin.

För mer information:
http://www.pimalai.com
www.rawiwarin.com
www.tourismthailand.org

Foto: Virginie Garcia

UPP
Translate »