Botswana

Jao Camp Botswana – i hjärtat av Okavangodeltat

Den fantastiska Jao Camp Botswana ligger i Okavangodeltats hjärta och erbjuder en helt fantastisk service.

Här mår man på gränsen till oförskämt bra samtidigt som man har Botswanas fantastiska natur och djurliv i sin omedelbara närhet. Magi och mystik är de två orden som får sammanfatta Jao Camp. Magi för att man knappast kan tro att så mycket komfort kan inrymmas på en camp. Mystik för att omgivningarna är helt fantastiska. Denna oas ligger som sagt mitt i Okavangodeltat, under frodigt grönskande träd och med omedelbar närhet till Botswanas rikliga djurliv.
De spatiösa tältsviterna innehåller all tänkbar komfort.

JAO CAMP BOTSWANA

Jao Camp Botswana är ren lyx

Här finns enorma sängar och generösa soldäck som inbjuder till avkoppling mellan aktiviteterna. Campen är i det närmaste komplett med sitt spa och gym. Här finns det inte mindre än två pooler och ett bibliotek därtill för att avkopplingen ska bli fulländad. Själva campen ligger på en ö och man känner sig både avskärmad och inkluderad på samma gång. Huvudbyggnaden som innehåller bland annat lounge och matsal är ett kapitel för sig.

Här trivs man helt enkelt helt fantastiskt bra. Det gör även mungofamiljen som har gjort Jao Camp i Botswana till sitt hem och som oblygt syns till lite varstans inom området. Jodå, även när man intar sin middag på det lite avskilda trädäcket som finns på området, så
kan man plötsligt se ett litet mungoansikte som tittar nyfiket på en. Trivsamt, roligt, exotiskt.

JAO CAMP Wilderness

Jao Camp i Botswana är ett paradis för fågelskådare

En game drive på Jao Camp bjuder på upplevelser som gnuantiloper, giraffer, elefanter, flodhästar och krokodiler. Men den största behållningen är kanhända att både lejon och leoparder har valt att bosätta sig här. Förbered dig på upplevelser utöver det vanliga. Det samma väntar fågelentusiaster som kan vänta sig vårtrana, rödstrupig häger och dvärgjaçana. Om man väljer att bege sig på en ”star and bed”-utflykt kan man beskåda flera fågelarter, och det bästa stället i världen att göra det på är under Afrikas stjärnbeströdda himlavalv. Dessutom serverar de en gudomlig lunch.

JAO CAMP BOTSWANA
JAO CAMP BOTSWANA

Det går inte att med ord beskriva upplevelsen utan det måste upplevas i verkligheten. Det samma gäller night drive, nattutflykt, där man får tillfälle att beskåda mer skygga djur som endast rör sig om natten. Cirka 45 minuter från campen ligger Hunda Island. Hit rekommenderar jag att man tar sig över en dag, äter picknick och bara njuter av allt.

Den som söker ultimat avkoppling kryddad med total upplevelsefaktor kommer inte att bli besviken. Och efter en sådan dag ska man absolut boka in sig på någon av Jao Camps spabehandlingar som varierar från klassisk massageterapi till ansiktsbehandlingar och manikyr. Jag tror faktiskt inte att jag har känt mig så avkopplad någonsin, som när jag låg där på massagebänken, blev ordentligt knådad och samtidigt lyssnade till fåglarnas aldrig tystnande sånger.

Sedan förra året är Okavangodeltat med på Unescos lista över världsarv, bara det är ju en helt legitim anledning att boka en resa hit. Magi och mysik nämnde jag innan och kan inte låta bli att fundera över det faktum att just Okavangodeltat blev det tusende objektet som listades i denna förnämliga samling av platser som måste bevaras för våra efterlevande.

Jag vill absolut tro det.

Här har vi samlat alla artiklar om Botswana.

Här hittar du mer information om Jao Camp.

Foto: Susanne Nilsson
To Top
Translate »