Annons från Globe Marketing

Hotell Lappland

Natursköna upplevelser kryddade med äventyr som tar andan ur en. Kulinariska middagar som länge lever kvar i smakminnet. Shower med artister i världsklass. Hotell Lappland i Lycksele är en helhetsupplevelse utöver det vanliga.

Färden går till Lycksele i Lappland. Kvällar och nätter är ljumma och ljusa, solen går inte ned. Visste ni att man under juni och juli tar emot mer solenergi här än på de flesta andra platser på år jord?

Det är fantastiskt. Naturupplevelser står på programmet för vår weekendresa till Lappland. Den visar sig också överraska med god mat, mycket god,  en skön spaupplevelse – och en fartfylld show. Vi har checkat in på Hotell Lappland, i Lycksele, precis vid kanten av Umeälv. Här satsar man på en helhetsupplevelse för sina gäster. Det är också en naturlig mötesplats i staden.

Hotell Lappland

Ett unikt hotell i en unik stad

– Vi har ett unikt hotell i en unik stad och vår ambition är att ge våra gäster en lyckad vistelse, vare sig de är på semester, på konferens eller besöker en en av våra nöjesaftnar. Vi vill kunna erbjuda  något för alla, säger vd:n Mattias Forsgren.

Man känner sig också omedelbart välkomnad, den vänliga personalen ser dig och dina behov och löser uppkomna problem med ett leende på läpparna.

Naturnära upplevelser vid Hotell Lappland

Närområdet bjuder på massor av upplevelser, från Lycksele Zoo till forsränning och höghöjdsbana (hundspann och isklättringen är höjdpunkter om vintern). Man bör också besöka Buddhas kafferosteri – efter ett besök här så ser man på kaffe på ett helt annat sätt. Det finns även många fina naturreservat i området – vilket vi tar särskilt fasta på och besöker natursköna Altarliden.

Hotell Lappland

Utsikten här är vidunderlig och platsen är lite mytisk; det sägs att det har funnits en samisk offerplats på Altarlidens branta sydsida. Vi hoppas få se björn, varg och lo under vandringen, men de håller sig försåtligt nog undan. Ren och älg förärar oss dock med en glimt. En erfaren guide visar på spår i skogen som avslöjar hur vi människor nyttjat den, från stenålder fram till idag.

Därefter tar det riktigt äventyret vid  – forsränning i Vindelälvens Trollforsar. En riktig adrenalinkick, minst sagt. Forsarna lär vara bland Sveriges bästa och man åker i minsta möjliga båt för största möjliga upplevelse. De riktigt modiga simmar också – och berättar att det är en känsla de aldrig kommer att glömma. Somliga är dock glada över att ha glömt packa med simkläderna på hotellrummet…

Dinera på Hotell Lappland

En upplevelse ingen kan glömma, om än av helt annat slag, är middagen i Restaurang 64° grader. Maten  är ett viktigt inslag på Hotell Lappland – här finns inte mindre än tre restauranger med olika menyer. Och Restaurang 64° är särskilt uppskattad – det här är en  matupplevelse baserad på närproducerade råvaror från Lappland: Fisk från sjön Malgomaj, kött direkt från samebyarna och svamp från urskogen. Allt serverat i en unik miljö med utsikt över Umeälven.

Middag. Hotell Lappland

Tips: Lapplands Dagsfälla är alltid en spännande rätt – den serveras direkt ur jägarens stekpanna. Fråga bara din servitör vad fångsten blev just den dag ni är där. Vegetarianen kan också stilla sin hunger, och ett tips här är cannelonin fylld med svamp från skogarna runt omkring och som serveras med Västerbottenost-gratinerad örtsås. Till dessert väljer vi brynt smörglass     som serveras med granskottsmaräng samt nöt och mandelcrunch. Det är verkligen en rolig meny.

Lunchen i Lappkåtan går heller inte av för hackor, en älskar strömmingslådan, den andre vegokorven med stuvade makaroner. Matfilosofin på Hotell Lappland stavas alltså närproducerat, eller kanske snarare härproducerat. – Vi använder oss av närproducerade råvaror där vi använder skogen runtomkring som vårt skafferi. Vi lyfter fram lokala råvaror som vi även förädlar och skapar unika produkter och rätter, berättar Mattias Forsgren.

Här finns även en fin vinlista, med vin från hela världen. Hotell Lappland är för övrigt också med i  Munskänkarnas Vinkrogar.

Restaurang Hotell Lappland

Lapplands SPA på Hotell Lappland

Efter äventyr och innan middagen, är det rätt skönt med en avkopplande stund i Lappland Spa, njuta av sommarbrisen i bubbelpolen och kanske unna sig en behandling. Kurbadet med en rogivande skalpmassage och hårinpackning och efterföljande rygg- och nackmassage får alla spänningar att släppa.  Bastubesöket hoppar vi dock över  – det sparar vi till rummet, en minisvit med bastu. Ett tips: Dessa rum är eftertraktade av de som vill ha de lilla extra och bokas upp rätt snabbt. Hotell Lappland brukar också omskrivas som ett nöjespalats – förutom en nattklubb erbjuder man shower, stora som små,  nästan varje helg året runt. Ofta är de fullbokade.

– Vi bokar både internationella och svenska artister och gillar verkligen att hitta de lilla extra när vi bokar artister. Det nya programmet är precis klart och där hittar man artister såsom Smokie, Småstadsliv, Takida, Pistvakt, Brolle, Mustasch och mycket annat roligt. De ska finnas något för alla. I sommar ger man också en barnteaterföreställning: Folk och rövare ifrån Kamomilla stad. – I framtiden kommer vi att satsa än mer på barnteater för att ge ett mervärde till våra gäster.

Här har vi samlat alla artiklar om Sverige.

Foto: Press
To Top
Translate »