EUROPA

HOTEL SACHER WIEN

Åk till Wien över en helg och bo som en kunglighet

Flera av stadens bästa hotell har tidigare varit hem åt aristokratins högsta företrädare. Låt dig hänföras av storslagna palats, underbar mat och, om andan faller på, exklusiv shopping. Wien är i ropet och vi vet var man ska checka in. Gute Nacht!

HOTEL SACHER WIEN

Vad har John F. Kennedy, Indira Gandhi, Drottning Elisabeth II och First Class Magazine gemensamt? Jo, ett av våra absoluta favorithotell i Wien är det anrika Hotel Sacher.

Hotel Sacher är medlem av The Leading Hotels of the World, men till skillnad från många andra hotell i den här kategorin så är hotellet, sedan det öppnade i slutet av 1800-talet, fortfarande i privat ägo genom familjen Gürtler. Att familjen är direkt involverade i verksamheten märks i varenda liten detalj. Här talar vi om service på den absolut högsta nivån och man är som gäst väl omhändertagen från bokning till utcheckning.

1Executive-Suite-Aida-II

Med sitt centrala läge är Hotel Sacher Wien en utmärkt bas för ett besök i Österrikes vackra huvudstad. Från vissa av sviterna har man utsikt mot operahuset och det är bara tio minuters promenadavstånd till Wiens shoppingtriangel belägen på gatorna Tuchlauben, Bognergasse och Am Hof. Den som inte hittar nytt till garderoben här har krav utöver det vanliga. Här ligger de största modehusens flaggskeppsbutiker på rad och tillhandahåller sammanlagt över 11 500 kvadratmeter mode.

Hotel Sacher Wien erbjuder flera restauranger som till exempel Rote Bar med sin storslagna inredning med röda tapeter på väggarna och stoppade möbler i samma färgskala. Här är väggarna prydda med tavlor med motiv som för tankarna till slott och gamla herresäten.

Utsikten mot operahuset är storslagen, och under varma sommarkvällar när de stora fönstren öppnas ut mot gatan, är det ett perfekt ställe att insupa stadens atmosfär och myllrande folkliv. Givetvis får man inte missa ett besök på Café Sacher för att äta en bit av den klassiska Sachertårtan med aprikosmarmelad och chokladglasyr. En dubbel espresso till den och en fikastund kommer aldrig mer att bli sig lik. Den som bokar någon av hotellets sviter kan avnjuta Sachertårtan direkt vid ankomst.

För mer information:
www.sacher.com

UPP
Translate »