Frankrike

Hotel De Pourtalès i Paris – här bor kändisarna

Hotel De Pourtalès, eller som kändisarna kallar det ”No Address” är Paris absolut hemligaste lyxhotell. Här släpper man bara världens rikaste och kändaste personer in. Men ingen regel utan undantag. First Class Magazine har som första och enda tidning i världen fått kliva över pärleportens träskel som leder in till Hotel De Pourtalès.

Det hemliga hotellet i Paris – Hotel De Pourtalès

Madonna, Leonardo Di Caprio, Zlatan och Kim Kardashian. Det är bara några i raden av välbärgade kändisar som bokar in sig på hemliga Hôtel De Pourtalès när de besöker Paris. Traditionellt har man på lyxhotellet varit stenhårda med att inte låta media få komma över hotellets tröskel. Man har månat om att hålla allt innanför dörrarna öppet enbart för VIP-gäster av högsta rang. Åtminstone fram till nu, då First Class Magazine blev insläppta in som första medierepresentant någonsin i den annars så tätslutna världen. Jag ska för First Class Magazines räkning få prova på hur det är att bo en natt i en av de gigantiska sviterna på ”No Address”.

När limousinens chaufför öppnar bildörren utanför 7 Rue Tronchet nära Madeleineområdet i Paris förstår man varför hotellet kallas No Address. Här finns inga skyltar, ingen röd matta, inga svängdörrar och inga långa taxiköer. När jag står utanför på trottoaren, framför husfasaden som har sitt ursprung i den italienska renässansen, känner jag mig plötsligt privilegierad. Hit kommer man inte som en vanlig hotellgäst utan som en unik gäst.

Hotel De Pourtalès
Hotel De Pourtalès – den berömda dörren. 7 Rue Tronchet
Hotel De Pourtalès

Hotel De Pourtalès är en sofistikerad plats

Hotellet byggdes 1838-1839 och ritades av arkitekten Felix Duban på uppdrag av greve James-Alexandre de Pourtalès efter att han hade förlorat sin fru. James-Alexandre var en stor konstälskare vilket också kom att speglas i hotellmiljön. Att konsten är viktig i inredningen och för atmosfären inne på hotellet märks även idag, trots att hotellet har en ny ägare. Redan när man man kommer in lobbyn kryper känslan in att detta är en plats för något mer än en övernattning. Det är en sofistikerad plats där man också kan utvecklas.

En stor lampa i form av en häststaty står stolt i entren som en symbol över ägaren Alexandre Allards stil.

Med sina nio ganska hemliga hotellägenheter är detta hotellet så långt ifrån de stora och opersonliga kedjorna man kan komma. No Address är en guldklimp.

Sesam öppna dig

Jag träffar teamet som ska ta hand om mig under de närmaste otroliga timmarna. Vi passerar den intima receptionen för nyckelupphämtning och tar hissen till paradiset. Varken pass eller kreditkort efterfrågas. Bor man på Hôtel De Pourtalès är filosofin att man ska känna sig som hemma. Sviten som jag ska bo i heter Sky Penthouse och har egen hiss. Den ligger högst upp i byggnaden och är en 350 kvadratmeter stor duplexsvit med två terrasser. En av dem är dessutom utrustad med en lyxig jacuzzi.

Lägenheten är otroligt charmig. Högt i tak och med stort ljusinsläpp, som långsamt avslöjar alla hemligheter. Varje detalj av inredningen är smakfullt uttänkt med stor finess.. Det största rummet, som är 60 kvadratmeter, ligger på första våningen och är minimalistiskt inrett. Här är enkelhet kung medan förstklassig design och elegans är drottning. En stor walk in closet erbjuder en generös förvaring.

Ytterligare två vackra rum ligger belägna på andra sidan av våningen. De tre rummen har dessutom var sina badrum i marmor. Det är inga problem för en större familj att bo här under en längre period.

Det magiska sky-rummet

En trappa leder upp till andra våningen och till det magiska “sky”-rummet. Här uppe landar man i ett enormt vardagsrum. Rummet är inrett med ett glastak, vilket ger rymd och en upplevelse att det är ännu större än vad det redan är. Två sköna och bekväma soffor bjuder in till stunder där man bara kopplar av och tittar på stjärnorna på himlen genom glastaket, samtidigt som man sippar på ett glas dyr champagne.

Hotel De Pourtalès
Hotel De Pourtalès – första våningen med trappan som leder upp till Sky-rummet.

Vardagsrummet lämpar sig också för större tillställningar och fester. Ett stilfullt och välutrustat kök gör det enkelt för en privat kock att laga till en läcker middag för dig och dina gäster. Hotellet fixar kocken och du fixar gästerna. Här finns också all modern ljudteknik man kan önska, en stor LCD-tv och en hemmabioanläggning. Teamet som guidar mig genom sviten berättar att man till och med kan ordna en DJ för de gäster som vill festa långt in på småtimmarna. Och så finns här konst, naturligtvis. Från Basquiat till Ingres, Rembrandt, Warhol, Haring, Tatah, Gurbuz och Starck. Det är så mycket konst att man nästan blir yr.

Hotel De Pourtalès
Sky-rummet med glastaket.

En magisk utsikt

Eleonore, hotellets vd, visar mig upp för en sista trappa. Vi tar den långsamt, som om det vore en speciell ceremoni. Hon öppnar den stora dörren vid trappans slut och låter mig kliva ut först på taket. Utsikten är hänförande. Är det verkligen möjligt att få en utsikt samtidigt över Montmartre, Eiffeltornet, Montparnassetornet, och La Défense? Alla som känner till Paris vet att man behöver en panoramavy, med tanke på att dessa sevärdheter står på vitt skilda platser.

Hotel De Pourtalès
Utsikten över Eiffeltornet på kvällen

Takterrassen är lika stor som den är magisk. Gröna växter skymmer insynen för eventuellt nyfikna. Dessutom kan man njuta av utsikten över Eiffeltornet från jacuzzin som ligger i ena kanten av terrassen. No Address erbjuder en fullvärdig conciergeservice som man bara kan förvänta sig få på ett riktigt lyxigt hotell. Oavsett vad man vill eller vad man behöver, så fixar teamet det. Sviten som First Class Magazine bodde i kostar 17 000 Euro per natt.

Akrames restaurang med en stjärna i Guide Michelin

Vill man äta gott behöver man inte gå långt. Restaurangen Akrame, med en stjärna i Guide Michelin, ligger precis vid entrén till Hôtel De Pourtalès. Här finns inte heller några skyltar, utan här kommer man bara in på rekommendation. Restaurangen, som har en modern stil, erbjuder nio bord. Den är lagom stor för att ge gästerna en fantastisk upplevelse.

Innan min ankomst hade ett bord redan bokats på restaurangen åt mig. Köksmästaren Akrame, som också är ägare av restaurangen, välkomnar mig med ett stort leende. Han är ung, men redan så välrenommerad att kända restaurangkritiker siar om att en andra stjärna är på gång. Akrame erbjuder en avsmakningsmeny så att jag ska få ett bredare grepp om hans matlagningskonst.

Olika sorter av amuse gueule hamnar på bordet. Jag får en rökt ananaskub och en pralin av sparris och pistage. De gastronomiska smakerna formligen exploderar i munnen.

Akrame
Restaurang Akrame – sparris med pistage och praline.

Smakresan fortsätter med morotsravioli och röd currykrabba. Så gott! Havsabborren i myntagelé som serveras efter går inte med ord att beskriva när fisken formligen smälter i munnen. Det är bara magiskt. Middagen avslutas med en glass med speciell smak. Jag fick gissa vad glassen var gjord av, men gick bet på uppgiften och gissade fel flera gånger. Akrame log åt mig och sa till slut: salvia. De två timmarna hos Akrame var som en resa genom alla möjliga och omöjliga smakkompositioner.

Här har vi samlat fler artiklar om Frankrike.

Här hittar du mer information om Hotel De Pourtalès och här om Restaurangen Akrame.

Foto: Virginie Gracia
To Top
Translate »