USA

Hotel 50 Bowery i New York

Hotel 50 Bowery i New York är en trendig nykomling i Chinatown. Fyra stjärnor med plus i kanten för modern design, familjär stämning och en roof top-bar som ger dig hela Manhattan. Relativt nyöppnade Hotel 50 Bowery sätter verkligen en guldkant på Chinatown.

Hotel 50 Bowery New York

Det första som händer när vi ska checka in på Hotel Bowery är att man inte hittar vår bokning. Efter att ha dubbelkollat våra namn och sökt igenom hotellets alla listor frågar den trevlige receptionisten om vi är säkra på att vi har kommit till rätt hotell. Det finns nämligen ett annat, nytt hotell, en bit ned på gatan. Det heter Hotel 50 Bowery.

Naturligtvis är det där vi ska bo, och inte på Hotel Bowery. Det visar sig att vi inte är de första som gjort detta misstag, och med tanke på de snarlika hotellnamnen lär vi inte vara de sista. Skrattande beger vi oss vidare och när vi några minuter senare går in genom den stora glasentrén till vårt bokade hotell känns incidenten redan som en klassiker vi sent ska glömma.

Hotel 50 Bowery ger en känsla av boutiquehotell

Hotel 50 Bowery ligger mitt i Chinatown med den klassiska Canal Street runt hörnet. Inredningen är dock så långt från kinesisk man kan komma. Den känns snarare skandinavisk och lite industriell. Carl, som hjälpt oss upp med våra väskor, ger oss en genomgång av rummet och dess finesser samt lite kort information om området, vilket ger ett extra plus i servicekanten. HOTEL 50 BOWERY - First Class Magazine

Vårt rum ligger på elfte våningen och har utsikt mot Lower East Side. Fönster från golv till tak ger både ett härligt ljusinsläpp och extra rymd åt rummet. Fläderblomsdryck och fruktfat med handskrivet välkomstmeddelande gör det personligt och förstärker känslan av boutiquehotell. Det andas nytt och genomtänkt. Rummets väggar har en intressant struktur av färg och fix och bidrar, tillsammans med det grå betongtaket, till det moderna och industriella intrycket. Inredningen går i grått, blått och vitt, men rummet känns varmt och inbjudande. Badrummet är stilrent inrett med vitt kakel i tegelsättning och detaljer i betong och svart. Jonathan Adler står för toalettartiklarna som doftar citrus och sandelträ.

HOTEL 50 BOWERY - First Class Magazine

Mat och dryck på Hotel 50 Bowery

När vi installerat oss i vårt rum beger vi oss upp till The Crown, hotellets roof top-bar och lounge. Ute på den stora terrassen erbjuds många sköna sittplatser och en magnifik utsikt över Manhattan, Brooklyn, Queens och New Jersey. När vi slagit oss ner med våra drinkar och nygjord guacamole med tortillachips njuter vi i fulla drag. Vi får hjälp med att boka ett bord på hotellets restaurang Rice and Gold, som drivs av kocken Dale Talde och Three Kings Restaurant Group.

Väl där guidar vår trevliga servitris oss genom menyn, som erbjuder spännande asiatiska rätter av mellanstorlek med en amerikansk touch. Maten är ljuvlig och vi känner oss väl omhändertagna på ett behagligt och avslappnat sätt. Inredningen känns väldigt urban och består av mycket betong. På en av väggarna har konstnären Mr Ewok One uppfört en gigantisk graffitiinstallation.

HOTEL 50 BOWERY - First Class Magazine

Konstfokus

Konst är ett genomgående tema på hotellet. På andra våningen finns ett galleri som visar konst inspirerad av hotellets historiska läge i Chinatown och Lower East Side. Tillsammans med Exhibition A har man skapat en fast utställning med konstverk som avspeglar New Yorks livliga energi.

HOTEL 50 BOWERY - First Class Magazine

Detta myller!

Chinatown är en myllrande stadsdel som aldrig sover. Det hektiska vardagslivet blandas med strosande turister. Här kan man hitta allt från solglasögon, sjalar och handväskor till vardagselektronik, köksredskap, kryddor och levande humrar. De orientaliska dofterna gör att man förflyttas till Asien, för att några kvarter senare upptäcka att man befinner sig i Europa. Närmare bestämt Italien. Little Italy är nämligen närmaste granne med Chinatown.

Går man ytterligare ett par kvarter norrut hamnar man i SoHo, med alla dess trendiga restauranger, barer, gallerier och butiker. Närheten och mångfalden gör att det alltid finns något nytt att upptäcka när man går ut genom hotellets dörrar. För den som vill lämna Manhattan och bege sig till Brooklyn och dess mysiga områden är Hotel 50 Bowerys läge perfekt. Det är bara att promenera över Manhattan Bridge som ligger tvärs över gatan från hotellet.

Här hittar du mer information om Hotel 50 Bowerys.

Här har vi samlat alla artiklar om USA.

Foto: Press
To Top
Translate »