Tunisien

Spela golf i Tunisien – vi har banorna

Det är hög tid att skaffa klippkort till Tunisien. Få länder är så prisvärda vad gäller golf, mat och boende. Kvalitén är hög och leendena känns genuina och äkta vara. Sverige och skandinaver i allmänhet var i många år en av de mest frekventa besökarna till landet. Efter den arabiska våren och en incident försvann marknaden som i ett bottenlöst träsk.

Svenskarna är dock väldigt efterlängtade, och man jobbar hårt för att få igång trafiken igen. Britter, fransmän och tyskar är åter tillbaka, de verkar mer vana eller orädda. Det har varit en bristvara på bra direktflighter från Skandinavien, men en glad nyhet är att Nouvel Air kör igång trafik från Arlanda och Köpenhamn från och med februari 2018, så det är läge att börja planera in en visit.

I Hammamet för att spela golf

Den här gången besöker vi Hammamet, en timmes transfer söderut från huvudstaden Tunis. Ett gammalt och välkänt tillhåll för konstnärer, poeter och personligheter som i många år sökte ljus och inspiration. Paul Klee, Jean Cocteau, Claudia Cardinale är några av de namnkunniga personligheter som sökt sin skaparanda här. Vår utsände chaufför tar oss i sin kolsvarta BMW till hotell La Badira, medlem i Leading Hotels of the World, vi vet att det brukar borga för kvalité och vi blir inte besvikna denna gången heller. De höga kraftiga dörrarna öppnar sig efter ett ”Sesam öppna dig” och vi träder in i receptionen och får vårt rum. Ljust och fräscht med balkong mot havet.

Hotel La Badira
Samtliga hörnsviterna har egen pool.

Dinera på La Badira

Efter några timmars hårt arbete med kameran somnar vi ovaggade med öppen balkongdörr till ett lätt brus från Medelhavet. På morgonen stävar vi med bestämda steg mot frukostbuffén. Vi möts av vänliga leenden och ett bonjour med glimten i ögat. Färskare honung till yoghurten står inte att finna.

Hotel La Badira
Färskare honung till frukostyoughurten får man leta efter

En lugn stämning utan förbiswischande och stojande barn slipper vi, och njuter i fulla drag av smakerna. Detta är ett vuxenhotell och barn under 16 undanbedes. Det känns extra skönt när vi laddar batterierna vid infinitypoolen emellan fotosessionerna.

Hotel La Badira
Vid infinitypoolen intas bäst dagens lunch bestående av grillad fisk.

Golf på La Foret, Les Oliviers och Executive Course

En fullödig golfanläggning med två fullvuxna artonhålsbanor, La Foret(Skogen) och Les Oliviers(Oliverna)  samt en charmig niohåls Executive Course. Plus en bra träningsanläggning där det går att vässa närspelet. I receptionen möts vi av svenska välkomsthälsningar som är kvar sen de gyllene åren, vi hälsar glatt tillbaka. Banan tillhör eliten av banor i Tunisien. Man har behållit finishen och utvecklat banan under alla år. Vi blir skjutsade runt i ett rasande tempo av Salah som känner banan sen 25 år tillbaka.

Det märks tydligt att han älskar sitt jobb, banorna och självklart golf. Hemliga genvägar trollas fram när solen alltför hastigt går ner och det är mer än bråttom för att hitta vinklar och bilder, här gäller det att hålla i sig i kurvorna.

Nattlivet i Hammamet

Efter avslutat pass upptäcker vi restauranglivet i Hammamet. En favorit blir Chez Achour som är ett genuint skönt och ganska enkelt ställe, miljön påminner lite om Prinsen eller KB i Stockholm. Fisk och skaldjur är framträdande men för den som suktar efter kött finns också möjligheter. Det finns även en uppsjö med bra lokala viner att njuta av. Magon Rouge och Jour et Nuit blir lite av favoriter. På La Badira provar vi en kväll ett sjutimmarslamm, ja koktiden alltså inte åldern på lammet, som etsar sig fast i smaksinnet.

Vill man ta ut svängarna ordentligt och är laddad för rejält nattsudd finns Club Havana och Latino. Det får bli nästa gång, morgonpasset på banan är högsta prio. Det är verkligen på tiden att de svenska golfvikingarna och för den delen alla andra nygamla vänner till Tunisien återupptäcker detta vänliga och ytterst prisvärda land. De är sannerligen värda uppmärksamhet.

För mer inspiration om att spela golf i Tunisien, se bilderna nedan.

La Foret Golf Tunis
Ett tufft inspel som utmanar på La Foret.
La Foret Golf Tunis
Ett rikt djurliv hittar man i denna frodigt gröna oas på La Foret.
La Badira
Utsikten hänför en på La Badira. Vem vill inte sitta här och ladda batterierna?
La Badira
Varför inte en svalkande drink eller ett glas rosé i poolbaren på La Badira?
La Foret Golf Tunis
En ny dag på banan, en lätt dagg finns fortfarande kvar.
La Foret Golf Tunis
Solen går ner i den ljumma nordafrikanska kvällen.
La Foret Golf Tunis
18:de hålet avslutningshålet på La Foret

Här hittar du mer information om Tunisien, om hotellet La Badira och om golfbanorna.

Här har vi samlat alla artiklar om golfbanor.

Foto: Peter Corden
To Top
Translate »