Sverige

Glamping i Sverige – de 28 bästa platserna

Glamping, en fusion av glamour och camping, erbjuder en unik möjlighet att njuta av naturen utan att kompromissa med bekvämligheten. Sverige, med sin rika natur och varierande landskap, är en idealisk destination för glamping-entusiaster.

Att prova på glamping har blivit en dröm för många äventyrslystna, och det är inte svårt att förstå varför. Denna form av camping kombinerar komfort och lyx med närhet till naturen på ett sätt som tilltalar många.

I Sverige kan du välja mellan en rad olika glampingdestinationer, från skogskanter till kustlinjer. Oavsett om du föredrar att bo i en lyxig stuga bland tallarna eller på en flotte på en avlägsen sjö, finns det alternativ som passar alla smaker.

Här är 28 fantastiska, lyxiga glampingplatser som erbjuder en unik upplevelse mitt i naturen.

1. Anfasteröd Gårdsvik – glamping i pittoreska Bohuslän

På en skogklädd sluttning i det pittoreska Bohuslän ligger Anfasteröd Gårdsvik, en idyllisk semesterdestination som är nära naturen. Här kan besökare uppleva det bästa av glamping i Sverige.

Boendet på Anfasteröd Gårdsvik erbjuder två lyxiga tält på en klippa med enastående havsutsikt, eller under det lummiga bladverket av bokskogen. Dessa tält är utrustade med bekvämligheter som badrum med dusch och toalett, fullt utrustat kök, värme, sköna sängar och till och med ett mysigt sovloft för en extra dimension av komfort.

Anfasteröd Gårdsvik
Anfasteröd Gårdsvik

För dem som föredrar en mer intim upplevelse finns även två mindre glampingtält med fyra bäddar, var och ett utrustat med eget kök och badrum i en separat bod.

Utöver boendet kan besökare njuta av en mängd aktiviteter och bekvämligheter på Anfasteröd Gårdsvik. Dessa inkluderar avkopplande dagar med havsbad, möjligheter till kajak- eller fisketurer, bastubad och utsökt mat i den lokala restaurangen.

Anfasteröd Gårdsvik erbjuder således en perfekt balans mellan lyx och närhet till naturen, vilket gör det till en idealisk destination för dem som söker en minnesvärd glampingupplevelse i Bohuslän.

2. Aurora Safari Camp – med inspiration från savannerna i Kenya

Inspirationen bakom Aurora Safari Camp har sina rötter i de vidsträckta savannerna i Kenya, där två vänner drog nytta av sin expertis inom safariturism för att skapa en liknande upplevelse vid Råneälven i Lappland. Deras vision var att erbjuda en exklusiv arktisk safari som kombinerar äventyr med komfort och lyx.

Aurora Safari Camp
Aurora Safari Camp
Aurora Safari Camp

På Aurora Safari Camp erbjuds en all-inklusive upplevelse av högsta standard, där varje gäst blir omhändertagen av en personlig värd som tar hand om alla detaljer, från mat och logi till utflykter och aktiviteter. Det är en plats där gästerna kan slappna av och njuta av den magiska atmosfären utan att behöva oroa sig för någonting.

Boendealternativen inkluderar uppvärmda och mysiga tipi-stugor samt ”Lapland Cone Rooms” med glastak och panoramafönster som ger en enastående utsikt över det omgivande landskapet och det spektakulära norrskenet. Denna unika boendeupplevelse ger gästerna möjlighet att fördjupa sig i Lapplands vildmark och uppleva naturens skönhet på ett helt nytt sätt.

3. Arilds Vingård – glamping ibland vinodlingarna

Arilds Vingård, belägen strax utanför Ängelholm i Skåne, är en plats som bjuder på en smakfull och avkopplande glampingupplevelse. Utöver att få njuta av fruktiga och uppfriskande viner, kan besökarna även uppleva glamping i en fantastisk miljö, bara en kort promenad från de grönskande vinodlingarna. Detta utgör en underbar möjlighet för dem som vill ge sig ut på en glampingresa i Sverige.

Arilds Vingård
Arilds Vingård

De omsorgsfullt inredda tälten är avsedda för två personer, men vissa av dem kan rymma upp till fem personer, vilket gör det till en familjevänlig upplevelse. På vingården finns även en egen restaurang där besökarna kan avnjuta välkomponerade måltider från frukost till middag – alla inkluderade i priset för vistelsen. För att ytterligare förhöja gästernas komfort erbjuds även handdukar, bäddade sängar och badrockar för att göra vistelsen så bekväm som möjligt när man beger sig till de gemensamma duscharna.

Arilds Vingård representerar en harmonisk kombination av natur, gastronomi och avkoppling, vilket ger besökarna en minnesvärd och unik upplevelse mitt i Skånes vackra landskap.

4. Bergaliv Landskapshotell och treetop-hotellet Lofthuset

I hjärtat av Hälsingland, på sluttningarna av Åsberget, ligger Lofthuset – en av fyra stugor som utgör det exklusiva treetop-hotellet från Bergaliv Landskapshotell. Denna gömda pärla bjuder på en unik upplevelse där ni bor ovanför trädtopparna och kan njuta av en spektakulär panoramautsikt över det omgivande landskapet och Ljusnans dalgång.

Bergaliv Landskapshotell
Bergaliv Landskapshotell

Efter er övernattning har ni tillgång till Orbaden Spa & Resort, som ligger i närheten av Lofthuset. Här kan ni unna er en dag med avkoppling och välbefinnande i en lyxig spa-miljö. Njut av olika bastuupplevelser, ta ett uppfriskande dopp i inomhus- och utomhuspoolerna och låt era sinnen bli omhuldade av den lugnande atmosfären vid vattnet.

Orbaden Spa & Resort erbjuder också olika behandlingar och massagealternativ för den ultimata avslappningen och förnyelsen av kropp och själ. Det är en perfekt avslutning på er vistelse på Lofthuset och ett tillfälle att förlänga er avkoppling innan ni återvänder till vardagen.

5. Camp Ven – glamping på ön

På den lummiga och vackra ön Ven, belägen utanför Landskrona, finns Camp Ven, en plats som erbjuder en unik glampingupplevelse. Här kan besökare bo i mysiga tält med en fantastisk utsikt över havet, som kan avnjutas från det privata trädäcket utanför varje tält. Inuti tälten finns bekväma hotellbäddar som garanterar en god natts sömn, samt morgonrockar och tofflor för att göra glampingvistelsen extra bekväm och avkopplande.

Camp Ven
Camp Ven

För matälskare erbjuder Camp Ven en kulinarisk upplevelse på Strandkrogen, där menyn inspireras av öns och regionens lantliga årstidsvariationer. En populär signaturrätt på menyn är den grillade havsborren, vilket är ett måste för besökare att prova under sin vistelse.

Camp Ven har också fördelen av att vara strategiskt beläget för att utforska öns olika sevärdheter och aktiviteter. Besökare kan spendera sin tid på att besöka Tycho Brahe-museet för en fascinerande inblick i astronomins historia på ön, njuta av solen och sanden på öns badstränder, delta i lokala smakprovningar för att upptäcka regionens kulinariska skatter, ta en runda på golfbanan eller helt enkelt njuta av de många vackra naturupplevelser som ön har att erbjuda.

Camp Ven erbjuder således en perfekt balans mellan avkoppling, äventyr och gastronomi, vilket gör det till en idealisk destination för glampingentusiaster och naturälskare.

6. Fejan Outdoor – glamping bland kobbar och skär

Fejan Outdoor erbjuder en unik glampingupplevelse bland kobbar och skär i Stockholms yttre skärgård, med sin placering på ön Fejan. Sedan öppnandet 2016 har denna glampingdestination snabbt etablerat sig och blivit omtalad i olika artiklar och magasin.

De glamourösa tälten på Fejan Outdoor erbjuder alla enastående utsikt över havet och skärgården. Dessa tält är rymliga och välutrustade med riktiga sängar, varma täcken och tjocka tältdukar som dämpar ljud, vilket ger en bekväm och avkopplande miljö. För dem som letar efter en boendeupplevelse som kombinerar glamping och treetop-hotell i Sverige, kan Fejan Outdoor definitivt vara det perfekta valet.

Fejan Outdoor
Fejan Outdoor
Fejan Outdoor

För att ta sig till Fejan är det enklaste sättet att åka med passbåten från Räfsnäs brygga. Detta gör det till en tillgänglig destination för både lokalbefolkning och besökare utifrån som vill uppleva en lugn och avkopplande miljö mitt i Stockholms vackra skärgård.

Fejan Outdoor erbjuder således en unik och minnesvärd glampingupplevelse där gästerna kan njuta av naturens skönhet och lugn på en avlägsen ö i skärgården.

7. Glashusen i Dalsland – ökar ditt välbefinnande

Glashusen i Dalsland ursprungligen byggdes som en del av projektet ”The 72 Hour Cabin”, där deltagare från olika delar av världen, alla med stressiga arbeten, fick möjligheten att komma till Sverige och bo i var sitt glashus i exakt 72 timmar.

Efter att ha tillbringat 72 timmar i den svenska naturen visade resultaten sänkta blodtryck, minskad hjärtfrekvens och en ökning av det övergripande välbefinnandet. Idag hyrs glashusen ut till andra som önskar komma närmare naturens lugn och ro i Sverige.

Glashusen i Dalsland
Glashusen i Dalsland

Glashusen kan hyras antingen för en natt eller för en 72-timmars vistelse i linje med det ursprungliga projektet. Stugorna är utrustade med breda och bekväma dubbelsängar och erbjuder en verkligt naturnära upplevelse utan att kompromissa med bekvämligheterna. Det är en perfekt tillflyktsort för dem som söker en fridfull reträtt mitt i naturen.

8. Gyllene Brunnen Glamping – en exklusiv glamping-by

Om ni planerar att samla vänner eller familj för en minnesvärd glampingupplevelse i Sverige, då är Gyllene Brunnen Glamping utanför Enköping ett utmärkt val. Här erbjuds en exklusiv glamping-by där ni har hela området för er själva. För att boka måste man minst välja tre av de fem lyxtälten, vilka är dubbelrum för två personer. Dessutom blir det billigare per person ju fler tält ni bokar.

Gyllene Brunnen Glamping
Gyllene Brunnen Glamping
Gyllene Brunnen Glamping

Varje lyxtält är utrustat med bekvämligheter såsom el, värme, duntäcken och sköna sängar för att säkerställa en behaglig vistelse. Beläget endast en kort promenad från tälten finner ni skogen med vackra stigar, hängmattor och utsiktsplatser där ni kan njuta av lugnet och naturen. På kvällen kan ni avnjuta en magisk utsikt över åkrar och ängar.

För att ytterligare förhöja er vistelse finns det även olika aktiviteter att delta i, såsom boule och Beach volleyboll, vilket ger er möjlighet att spendera kvalitetstid tillsammans och skapa minnen som varar för livet. Gyllene Brunnen Glamping erbjuder därmed en perfekt plats för en avkopplande och rolig vistelse med nära och kära.

9. Happie Camp – glamping i de storslagna skogarna i Värmland

Happie Camp är det mer än bara att erbjuda glamping – det handlar om att erbjuda en plats där gästerna kan uppleva naturen på ett unikt och bekvämt sätt, långt ifrån trånga tältområden och stugbyar.

Happie Camp erbjuder tältplatser som är strategiskt placerade på olika platser i de storslagna skogarna i Värmland. Tanken är att ge gästerna möjlighet att uppleva naturen på ett avskilt och avkopplande vis, samtidigt som de njuter av bekvämligheterna i ett välutrustat tält.

Happie Camp
Happie Camp
Happie Camp

Gästerna har möjlighet att välja mellan olika natursköna platser, inklusive en storslagen skärgårdsupplevelse på Arnön i Vänern, en förtrollande tallskog i Hagfors eller boende vid en privat skogssjö också i Hagfors. Oavsett vilken plats man väljer erbjuder Happie Camp en unik möjlighet att komma närmare naturen och njuta av lugnet och skönheten i Värmlands vildmark.

10. Hölick Havsresorts tipi-village

Om du befinner dig i Hudiksvall i Hälsingland har du möjlighet att bo i rymliga tält i Hölick Havsresorts tipi-village. Dessa imponerande tält är hela åtta meter höga och erbjuder en bekväm och välkomnande atmosfär. Vakna upp till ljudet av fågelkvitter och börja dagen med en underbar utsikt och en dag full av aktiviteter, bad och avkoppling.

Hölick Havsresorts tipi-village
Hölick Havsresorts tipi-village

På kvällen kan du avnjuta en läcker middag på någon av resortens restauranger och fördjupa din avkoppling i den lugna och natursköna omgivningen.

Som en extra bonus ingår inträde till resortens spa, som erbjuder en medelhavskänsla och har en lagunformad utomhuspool helt i vitt. Det är en perfekt plats att slappna av och låta vardagens stress rinna av dig medan du njuter av den friska luften och det lugna ljudet av vågorna från havet.

11. Inforests ”tiny houses”

Om du längtar efter att lämna storstadens stress bakom dig för några dagar och leva enkelt i harmoni med naturen, så är en vistelse i ett av Inforests ”tiny houses” i skogarna utanför Hjo ett perfekt val.

Dessa små hus är en del av en hållbar vistelse med minimal klimatpåverkan. Drivna av solceller och helt självförsörjande, erbjuder de en miljövänlig och harmonisk plats att koppla av och återansluta till naturen. Husen är byggda med noggrant utvalda naturmaterial som ger en ren och avskalad känsla.

Inforests tiny houses
Inforests tiny houses
Inforests tiny houses

Trots sin kompakta storlek erbjuder tiny houses alla moderna bekvämligheter för en bekväm vistelse. Här kan du ägna dig åt att njuta av stillheten, naturen och sällskapet utan distraktioner från det moderna livet. Det är en perfekt möjlighet att uppleva enkelheten och skönheten i en hållbar livsstil mitt i naturen.

12. Ishotellet i Jukkasjärvi

Det världskända Ishotellet i Jukkasjärvi är en plats som säkert inte undgått din uppmärksamhet. Även om det kanske inte klassas som traditionell glamping, så är det definitivt en unik upplevelse som förtjänar att nämnas på listan över extraordinära övernattningar i Sverige.

Det som gör Ishotellet ännu mer spektakulärt är att varje år byggs rummen upp på nytt, med en helt ny design och koncept. Varje vår utlyser hotellet en tävling där designers får chansen att presentera sina idéer för nästa vintersäsong.

Ishotellet
Ishotellet
Ishotellet

Här är allt, från väggarna till sängstommen och dricksglasen, skulpterade av is och snö från den närliggande Torne älv. För besökarnas bekvämlighet finns madrasser och fällar tillhandahållna, men med tanke på den kyliga miljön rekommenderas det att bära flera lager kläder för att hålla sig varm under natten.

Det finns även vildmarksstugor att hyra om man skulle önska en mer ”nära naturen känsla”.

13. Kloten Nature Resort – en perfekt kombination av lyx och komfort

Upptäck en unik glamping-upplevelse i Sverige hos Kloten Nature Resort, som ligger omgiven av orörd skog, naturreservatet Malingsbo-Kloten och sjön Långvattnet. Resorten erbjuder en perfekt kombination av lyx och komfort mitt i naturen.

Varje tält är designat för att ge en känsla av lyx och bekvämlighet. De är utrustade med en rymlig och bekväm dubbelsäng samt en mysig sovplats på golvet för familjer som reser med barn. Tälten har även myggnät för att ge en ostörd nattsömn och ett privat utedass med rinnande vatten. Utöver detta kan gästerna njuta av den fantastiska utsikten över en vildmarkssjö direkt från tältet.

Kloten Nature Resort
Kloten Nature Resort
Kloten Nature Resort

För matälskare erbjuder Kloten Nature Resort en autentisk matupplevelse. Gästerna får sin mat levererad i en korg, vilket möjliggör att de kan laga sina luncher och middagar över öppen eld och njuta av en äkta utomhusmåltid. På morgonen väntar en frukostkorg utanför tältet, så att gästerna kan börja dagen på bästa möjliga sätt.

Kloten Nature Resort är därmed den perfekta destinationen för den som söker en avkopplande och exklusiv vistelse i naturen, med alla bekvämligheter och enkel tillgång till friluftsaktiviteter.

14. Kroksjöns Skogsretreat – glamping i de halländska skogarna

Kroksjöns Skogsretreat, beläget på gården Åbygget utanför Unnaryd i Halland, är ett charmigt boende drivet av en grupp vänner och familj. Här omges besökarna av vild natur samtidigt som de erbjuds bekvämt boende i mysiga canvastält.

Tälten på Kroksjöns Skogsretreat är omsorgsfullt inredda och erbjuder en mysig atmosfär. Varje tält är utrustat med en vedeldad kamin, vilket ger gästerna möjlighet att mysa framför elden om vädret inte inbjuder till utomhusaktiviteter.

Kroksjöns Skogsretreat
Kroksjöns Skogsretreat
Kroksjöns Skogsretreat

Besökare har möjlighet att välja bland olika tältplatser, såsom Klippkanten, Skogsudden eller Ö-sviten, som ligger på en liten halvö i Gen’s vik. För att nå Ö-sviten får gästerna ro tvärs över viken och anländer sedan till en egen brygga och ett lyxigt tält exklusivt för dem.

Kroksjöns Skogsretreat erbjuder därmed en unik kombination av avkoppling, äventyr och närhet till naturen, vilket gör det till en idealisk plats för en minnesvärd skogsretreat.

15. Laponia Sky Huts – här hittar du midnattssol och norrskenet

I närheten av Gällivare kan du uppleva en unik form av glamping genom att övernatta i ett flytande glastält med panoramautsikt över den hisnande naturen och det spektakulära norrskenet. Laponia Sky Huts erbjuder en exklusiv boendeupplevelse där du kan njuta av både komfort och äventyr mitt i vildmarken.

Dessa ”glastält” är utrustade med bekväma sängar, en liten kokvrå, USB-uttag och till och med WIFI för att möjliggöra en bekväm och ansluten vistelse. Genom de stora panoramafönstren kan du ta del av den magnifika utsikten och kanske få en glimt av det fängslande norrskenet eller den skenande midnattssolen.

Laponia Sky Huts
Laponia Sky Huts

Omgivningarna runt Laponia Sky Huts bjuder på en mängd naturupplevelser och äventyr. Från vandring och fiske till att bara njuta av lugnet och stillheten i den arktiska naturen, här finns något för alla att upptäcka och utforska. Glamping i Sverige blir verkligen en oförglömlig upplevelse när du bor i dessa unika glastält vid vattnet. Laponia där Laponia Sky Huts finns är Europas största sammanhängande naturområde av orörd natur. Här hittar du exempelvis Sarek Nationalpark som har mycket att erbjuda.

16. Långforsen Glamping – en unik vistelse i Lapplands vildmark

Uppe i Sveriges norra delar kan glampingupplevelsen vara fullständigt magisk. Under sommar- och höstmånaderna öppnar Långforsen Glamping sina dörrar för besökare som söker en unik vistelse i Lapplands vildmark. Vad som gör denna upplevelse ännu mer speciell är att tälten inte bara är vanliga – de flyter på en brygga mitt ute på Sangis Älv. För att nå det charmiga tältet följer du en smal stig genom skogens djup.

Långforsen Glamping
Långforsen Glamping

Tältet är designat för två personer och är utrustat med en Queen size-säng för en bekväm vistelse. Vid ankomsten tillhandahåller arrangören allt du behöver för en avkopplande vistelse, inklusive sängkläder, handdukar, sovmasker och schampo. Dessutom finns ett privat badrum och toalett med varmt vatten beläget intill bryggan som leder ut till flytbryggan.

17. Nyrups Naturhotell – en fridfull atmosfär

Nyrups Naturhotell är naturen i centrum av upplevelsen: en klar stjärnhimmel, sprakande lägereldar och suset av vinden genom trädkronorna. Hotellet erbjuder en fridfull atmosfär där besökarna kan njuta av gemenskap, matlagning över öppen eld, givande samtal och en nästan palpabel tystnad.

Beläget mitt i skogen, åtkomligt endast till fots då det inte finns någon bilväg som leder fram och varken el eller rinnande vatten är tillgängligt. Här kan gästerna njuta av glamping i yllehyddor, som rymmer två eller tre bäddar vardera. Hyddorna är spridda över skogsterrängen och alla besökare har tillgång till ett utomhuskök och en gemensam samlingsplats. Sängarna är försedda med bekväma madrasser, täcken, kuddar och yllefiltar samt riktiga lakan, vilka gästerna själva bäddar med vid ankomst – en del av den naturliga inlevelsen i lägerlivet.

Nyrups Naturhotell
Nyrups Naturhotell
Nyrups Naturhotell

Nyrups Naturhotell är ett exempel på glamping, en trend inom ekoturism som kombinerar glamour med camping, vilket erbjuder en unik naturupplevelse utan att kompromissa med komforten. Utöver att erbjuda en paus från det moderna livet uppmuntrar hotellet även till respektfullt bruk av naturen och hållbara levnadssätt, vilket återspeglas i dess minimalistiska faciliteter och ekologiska praktiker.

18. Sandfallet Glamping – bo i en fårhage

På ägorna till en gård i Laholm kan besökare njuta av en exklusiv glampingupplevelse i Sverige i en vacker lammhage hos Sandfallet Glamping. Tälten är särskilt utformade för två personer och inkluderar en bekväm dubbelsäng, husgeråd och sittplatser för avkoppling. För familjer med mindre barn finns möjlighet att ta med en ligginsats eller sovsäck för dem att sova på golvet i tältet. En unik aspekt är att tälten faktiskt står mitt i en fårhage, vilket ger en extra mysig dimension till upplevelsen när besökarna kan betrakta de ulliga djuren på behörigt avstånd.

Sandfallet Glamping
Sandfallet Glamping
Sandfallet Glamping

För matlagning finns en gemensam grillplats med tak där besökare kan tillaga sina måltider, men vissa gäster väljer också att ta med sig kall färdiglagad mat. Ett populärt tips är att förbeställa en picknickpåse från Delihallen i Laholm för en bekväm och smidig måltid i det fria. För dem som vill ta ett uppfriskande dopp finns det en liten sjö i närheten av tälten, men också vackra badplatser som Gatesjön eller Tönnersa havsbad att utforska.

Sandfallet Glamping erbjuder således en harmonisk kombination av natur, komfort och praktiska bekvämligheter, vilket gör det till en perfekt destination för dem som söker en avkopplande och minnesvärd glampingupplevelse i hjärtat av Laholms vackra landskap.

19. Sápmi Nature – vildmarksäventyr i Lappland

Glamping i Sverige brukar vanligtvis endast vara tillgängligt under sommarsäsongen, men hos Sápmi Nature kan du njuta av vildmarksäventyr i Lappland året runt. Oavsett om det är höst, vinter, vår eller sommar, erbjuder de en unik upplevelse som passar för alla årstider.

På Sápmi Nature har du möjlighet att bo i traditionella Lavvutält mitt i den samiska vildmarken. Dessa tält är utrustade med vedeldade kaminer för att hålla dig varm även under de kallaste vintermånaderna. Här kan du inte bara njuta av den storslagna naturen utan även lära dig mer om den samiska kulturen genom guidade turer och aktiviteter.

Sápmi Nature
Sápmi Nature
Sápmi Nature

Laponia, där Sápmi Nature är beläget, är ett världsarv och erbjuder en enastående miljö för att utforska den arktiska naturen och dess rika kulturhistoria. Oavsett om du besöker under hösten för att uppleva det förtrollande norrskenet spegla sig i sjön eller under vintern för att njuta av den gnistrande snön som täcker träden, kommer du att få en minnesvärd och autentisk upplevelse av Lappland och dess unika charm.

20. Sjöbergs retreat på Möja

På den avlägsna ön Möja i Stockholms skärgård reser ett ensamt tält på en stor sjötomt och väntar på sina besökare. För att ta sig till detta avskilda paradis blir du hämtad vid Möjas ångbåtsbrygga och därefter transporterad till tältet, där en välkomnande lyxsäng med eluppvärmd madrass, bekväma badrockar, en braskamin och värmefläkt väntar på dig.

Sjöbergs retreat på Möja
Sjöbergs retreat på Möja
Sjöbergs retreat på Möja

Priset inkluderar även tillgång till cyklar samt ett frukostpaket som levereras direkt till tältet. Men detta är ingen vanlig frukost – ägaren Linda Sjöberg är en kock, bagare, sommelier och fromager med professionell expertis, vilket garanterar en smakfull och exklusiv start på dagen. För lunch och middag kan du välja att besöka någon av Möjas många restauranger inom bekvämt cykelavstånd eller tillaga din egen måltid i det utomhuskök som finns tillgängligt på Sjöbergs retreat.

21. Stedsans in the Woods – mitt i de halländska skogarna

Stedsans in the Woods är ett omtyckt boende beläget mitt i de vackra halländska skogarna. Det är en idealisk destination för den som vill utforska glamping i Sverige.

En vistelse på Stedsans in the Woods är verkligen en resa till det vilda. Här erbjuds möjligheten att boka in sig i antingen den rymliga sviten eller en mindre stuga för en natt eller en helg. Förutom den unika närheten till naturen kan gästerna även se fram emot en kulinarisk upplevelse av högsta klass.

Stedsans in the Woods
Stedsans in the Woods
Stedsans in the Woods

Mette och Flemming, det danska paret som grundade verksamheten, har båda en gedigen bakgrund inom gastronomin. Deras meny är fylld med hälsosam och smakrik vegetarisk mat, där de flesta ingredienserna kommer direkt från den egna trädgården.

Utöver boendet och matupplevelsen erbjuder Stedsans in the Woods också en mängd aktiviteter och upplevelser i naturen. Besökare kan delta i guidade vandringar, yoga-sessioner eller bara njuta av den lugna atmosfären och den vackra omgivningen.

22. Sund Nergården – en hideaway för vuxna i Sörmland

Sund Nergården i Vagnhärad, cirka en timme från Stockholm, erbjuds en lyxig glampingupplevelse som är en riktig helhetsupplevelse. Här inkluderas det mesta i priset, vilket gör det till en bekväm och avkopplande vistelse. Besökarna kan se fram emot ost- och charkbricka under eftermiddagen, en välkomnande fördrink, en läcker trerätters middag, tillgång till bad, övernattning och en generös frukostbuffé för att starta dagen på bästa sätt

Sund Nergården
Sund Nergården
Sund Nergården

Tälten på Sund Nergården är smakfullt möblerade med riktiga sängar som är bäddade med täcken och kuddar samt sänglinne av ekologisk bomullssatin för en lyxig känsla. Varje tält har en liten terrass med en bekväm sittgrupp och en varm och kall utomhusdusch, komplett med produkter från Björk and Berries, för en avkopplande duschupplevelse under bar himmel. Toaletter finns bara cirka 50 meter bort, vilket gör det bekvämt för gästerna.

Sund Nergården erbjuder därmed en exklusiv glampingupplevelse där gästerna kan koppla av och njuta av den vackra omgivningen utan att kompromissa med komfort och bekvämlighet. Det är en perfekt destination för dem som söker en lyxig reträtt nära Stockholm.

23. Surflogiet på Gotland

Glamping och surfning är en oslagbar kombination för dem som älskar aktiviteter vid havet. På södra delen av Tofta strand på Gotland finner man Surflogiet, en plats som blivit en populär destination för vattensportentusiaster.

Surflogiet erbjuder ett brett utbud av kurser inom olika vattensporter samt boende och mat för besökare. Det finns tre exklusiva glampingtält utrustade med sängar och sängkläder från det välkända märket Hästens, vilket garanterar en bekväm och avkopplande vistelse. Gästerna kan somna till havets brus och vakna redo att ge sig ut i vågorna.

Surflogiet
Surflogiet
Surflogiet

Gotland är inte bara känt för sina fantastiska surfmöjligheter utan också för sin unika natur och kultur. Ön erbjuder också möjligheter till andra aktiviteter såsom vandring, cykling och utforskning av historiska platser, vilket gör det till en idealisk destination för en spännande och varierad semester vid havet.

24. Svartsö Logi – egen altan vid vattnet

Svartsö Logi erbjuder en unik glampingupplevelse i Sverige, där gästerna kan uppleva den vilda naturen utan att behöva resa långt från storstaden. Beläget endast cirka 1,5-2 timmars resa från Stockholm, beroende på säsong, är det enkelt att komma hit och stiga in i en helt annan värld på denna skärgårdsö.

Gästerna välkomnas till tält som är komplett med bekväma bäddar, mysig belysning, filtar och fåtöljer för att skapa en inbjudande och avkopplande atmosfär. För att göra upplevelsen ännu mer minnesvärd, har varje tält även sitt eget altandäck precis vid vattenbrynet. Valet av boende sträcker sig från tält placerade i skogsgläntor mellan tallgrenarna till tält på sandstränder, vilket ger gästerna möjlighet att välja den plats som passar deras preferenser bäst.

Svartsö Logi
Svartsö Logi
Svartsö Logi

Säsongen på Svartsö Logi sträcker sig från maj till september, vilket ger besökare möjlighet att njuta av den vackra naturen och den friska skärgårdsluften under sommarmånaderna.

Utöver glampingupplevelsen erbjuder Svartsö Logi också olika aktiviteter och utflykter för att utforska ön och dess omgivningar. Det är en perfekt plats för dem som söker en unik och avkopplande reträtt nära naturen, utan att behöva offra bekvämlighet och komfort.

25. Treehotel – här bor du i trätopparna

Beläget i den pittoreska skogen i Harads, Norrbotten, bjuder Treehotel in till en enastående upplevelse med sina fantastiska trädhus som svävar bland tallarna. Varje trädhus är ett mästerverk designat av olika internationellt erkända arkitekter och erbjuder en unik atmosfär och panoramautsikt över den omgivande naturen. Gästerna kan välja mellan olika teman, inklusive ”Mirrorcube” och ”Bird’s Nest”, och njuta av exklusiva faciliteter som trädkrog och bastu högt uppe i trädtopparna.

Treehotel är mer än bara en plats att bo på; det är en destination i sig där besökare kan uppleva den lugnande kraften av naturen på ett unikt och minnesvärt sätt. Förutom att njuta av det spektakulära boendet erbjuder Treehotel också olika aktiviteter och utflykter för att utforska den omgivande skogen och njuta av Norrlandsskärgårdens vilda skönhet.

Treehotel
Treehotel
Treehotel

Besökare kan delta i guidade skogspromenader för att upptäcka den lokala floran och faunan, eller ta en cykeltur längs de pittoreska stigarna. Under vintern kan gästerna njuta av spännande aktiviteter som snöskoteräventyr, hundspannsturer och norrskensturer för att uppleva det magiska norrskenet dansa över himlen.

För de som söker avkoppling kan en bastuupplevelse högt uppe i trädtopparna vara den perfekta lösningen. Efter en dag fylld av äventyr och upptäckter kan gästerna koppla av och njuta av den lugna atmosfären medan de njuter av en varm bastu med panoramautsikt över den snötäckta skogen.

26. Uppvallens Fäbod tar dig 200 år bakåt i tiden

Ge dig själv möjligheten att uppleva en unik boendeupplevelse på en 200 år gammal fäbodvall i Lofsdalen med starka historiska inslag. Hos Uppvallens Fäbod kan du finna två charmiga glampingtält, inbäddade i den majestätiska fjällnaturen på trädäck med en hisnande utsikt över fjälltopparna.

Uppvallens Fäbod
Uppvallens Fäbod
Uppvallens Fäbod

Dessa tält är inte bara en plats att sova, utan en del av en autentisk och minnesvärd upplevelse. Inuti tälten välkomnas du av en mysig atmosfär med en färdigbäddad dubbelsäng, två bekväma stolar och ett bord. För att hålla värmen och skapa en mysig stämning finns en kamin där du kan laga en kopp kaffe att njuta av på det rymliga trädäcket, som även är utrustat med sköna vilstolar och en hängmatta.

Efter en dag med fjällvandring eller cykelturer kan du svalka dig i en fjällbäck och njuta av det friska vattnet. Detta är en upplevelse som förenar natur, historia och komfort på ett unikt sätt och ger dig chansen att koppla av och uppskatta naturens skönhet på ett helt nytt sätt.

27. Visby Strandby kombinerar lugn med puls

På Gotlands enda citycamping, Visby Strandby, kan du kombinera hav och natur med stadens restauranger och nöjen. Beläget bara en kort promenad från innerstaden, erbjuder Visby Strandby lyxiga glampingupplevelser i vackra omgivningar.

Glampingtälten på Visby Strandby är moderna och rymliga, med en yta på cirka 15 kvadratmeter. Varje tält är utrustat med en bekväm dubbelsäng och har möjlighet till en extra bädd för ytterligare gäster. Inuti tälten finns sittpuffar, bord och ett kylskåp för att hålla förfriskningar svala under din vistelse. Dessutom finns tillgång till el, belysning och en värmefläkt för att göra din vistelse så bekväm som möjligt. På altanen, som vetter mot havet, kan du koppla av i en loungemöbel och njuta av den friska havsluften.

Visby Strandby
Visby Strandby

För bekvämlighetens skull finns dusch, toalett och handikappanpassat badrum i det intilliggande servicehuset, vilket gör det enkelt och smidigt för gästerna att fräscha upp sig under sin vistelse på Visby Strandby.

Visby Strandby erbjuder därmed en perfekt kombination av komfort, bekvämlighet och närhet till både stadslivet och naturen på Gotland. Det är en idealisk plats för dem som söker en minnesvärd och avkopplande campingupplevelse på ön.

28. Yggdrasil Igloo Water Huts – en iskall upplevelse

Upplev en härlig glamping-upplevelse i en glasigloo med panoramautsikt över sjön Västra Silen i Värmland med Yggdrasil Igloo Water Huts. Ta med någon du tycker om på en magisk naturupplevelse i en mysig och fullt utrustad Aurorahut med alla bekvämligheter.

Yggdrasil Igloo Water Huts
Yggdrasil Igloo Water Huts
Yggdrasil Igloo Water Huts

Här kan ni somna under stjärnorna och vakna upp till soluppgången över sjön. På sommaren flyter igloobåten på sjön med tillhörande brygga och kan förflytta sig med elmotor för att utforska sjöns omgivningar. Under vintern ligger glasigloon stadigt på isen, vilket gör det möjligt för er att ta på er skridskor och ge er ut på en äventyrlig tur i det förtrollande vinterlandskapet. Oavsett årstid erbjuder glasigloons unika design och bekväma inredning en exklusiv och minnesvärd upplevelse mitt i naturen. Det är den perfekta platsen för romantik och äventyr, där ni kan koppla av och njuta av stillheten och skönheten i den värmländska naturen. Yggdrasil Igloo Water Huts finns även på Ringsjön i Skåne.

Du kanske också är intresserad av sommarsemester i Sverige?

Foto: Press
To Top
Translate »