Utvalt för dig

Fotograf Robert McCabe

Den världsberömde fotografen Robert McCabe som under årtionden skildrat Grekland ställer nu ut på Acropolis Museum i Aten. Mellan den 28:e maj till den 8:e September 2024 kan du beskåda hans fotografier på utställningen “Χαίρε Ξένε. In the land of dreams”. Hans skildringar av Grekland är rörande, och många av hans bilder fångar det vardagliga livet i Grekland från 1950 och framåt till dagens datum.

Robert McCabe - First Class Magazine

Om Robert McCabe

Robert McCabe föddes i Chicago 1934 och växte upp i Rye, New York. Hans far arbetade för en bildtidning i New York City, och som ett resultat av sin fars gåva av en Kodak Baby Brownie 1939, började McCabe ta fotografier när han var fem. Hans tidigaste jakt var på nyhetsvärdiga fotografier och han samlade bilder av orkaner , drunkning och bil- och tågolyckor. Hans intressen skiftade till människor, livet och landskap under tre år i västra Massachusetts där lite av dramatiskt intresse inträffade.

Hans första fotografier av Europa var resultatet av en resa 1954 till Frankrike, Italien och Grekland. Han återvände till Grekland 1955 och 1957 och fotograferade Kykladerna för National Geographic.

Hans svartvita foton ställdes ut första gången 1954 och 1955 på Firestone Library vid Princeton University, vilket resulterade i flera efterföljande utställningar. Under denna period dök han också upp på tv tillsammans med ambassadör George Melas som gav en fotografisk rundtur i Grekland. 1967 ställdes ett urval av fotografier ut på Olympic Gallery (numera Olympic Tower) i New York City under Spyros Skouras överinseende. Publiceringen av hans första bok, Metamorphosis, skedde 1979. Sedan dess har han publicerat mer än 15 böcker.

Mr. McCabe har ställt ut sina verk i London, Paris, Bryssel, på många platser i Grekland, inklusive flera i Aten, såväl som i Patmos, Santorini, Thessaloniki, Monodendri, Korfu och Poros. Han har också ställt ut i USA i New York City, Boston och Jackson Hole, WY.

Hans publicerade böcker täcker ämnen och platser i Grekland, Frankrike, Italien, New York City, New England, Havanna, Kina och Antarktis.

Här hittar du mer information om utställningen av Robert McCabe på Acropolis Museum

Här har vi samlat fler artiklar om Grekland.

Foto: Press
To Top
Translate »