DESIGN

FIORELLA FLOOR LAMP

Det finns många som tycker att det här med lampor är svårt. Medan vissa vill att ljuskällorna helst ska smälta in och försvinna bland övrig inredning, vill andra ha något som sticker ut ordentligt

fiorella1

Golvlampan Fiorella från italienska Slamp kan åstadkomma både och, beroende på hur många man köper och om man väljer en diskret vit eller någon av de kaxigare varianterna i guld eller silver. I vilket fall får man en rolig lampa som inte alla andra har, vilket annars är ganska vanligt när det väl kommer snygga lampor på marknaden.

Det är brittiske designern Nigel Coates som tagit fram Fiorella för Slamp. Coates är en synnerligen mångfacetterad kreatör som, förutom en bred produktion av inredningsprylar, även arbetar mycket med interiör och exteriör i och på offentliga byggnader. Hans signatur finns bland annat på Geffrye Museum i östra London, The Penrose Institute of Contemporary Art i Tokyo och National Centre for Popular Music i Sheffield.

fiorella2

Fiorella är inspirerad av en vacker blomsterbukett och består av tjugofyra sammansatta delar föreställande blommor som sprider ett diskret, vackert ljus i omgivningen. Den som vill skapa ett riktigt maffigt blomstertema, kanske i ett större rum, kan slå på stort och köpa Fiorella som både tak-, vägg- och bordslampa. Priset ligger på $350-1800.

För mer information:
www.slamp.it

UPP
Translate »