Annons från Globe Marketing

Björholmen Marina Sealodge

Björholmen Marina Sealodge så mycket västkust och Bohuslän som det kan bli. Björholmen Marina Sealodge ligger bara en timmes bilresa norr om Göteborg, men så fort man kör över Tjörnbron infinner sig lugnet och semesterkänslan genast i kroppen. De kala, mjukt formade granithällarna, måsarnas skrik och den salta, tangdoftande havsluften är hela tiden närvarande. Här finns bryggor och båtar, stränder och klippbad, samt ett av västkustens solsäkraste bryggdäck med en restaurang som serverar både läcker mat och dryck.

Björholmen Marina Sealodge

– En vacker sommarkväll på vår uteservering är magisk. Du sitter praktiskt taget i havet och när solen går ner färgar den öarna mitt emot och den bohuslänska graniten gyllene orange. Det ser nästan ut som att det brinner i berget, säger Julia Edberg, delägare i Björholmen Marina Sealodges verksamhet.

– För mig påminner det här om min ungdoms somrar jag hade som ung. Som jag och min familj ofta tillbringade på Västkusten. Det känns som att jag är på semester även när jag jobbar. Den upplevelsen hoppas jag att även våra konferensgäster får när de vistas hos oss. Julia har nyligen tagit över driften av anläggningen tillsammans med sin man samt ett par till och ser fram emot en sommar på en av Sveriges charmigaste öar.

En mysig liten ö

Tjörn är Sveriges sjätte största ö och här finns något för alla. Gamla fiskelägen, natur, vandrings- och cykelleder, sol och stränder samt konst i olika former. Utanför Björholmens Marina ligger Stigfjorden, ett hav i miniatyr mellan Orust och Tjörn. Stigfjorden är naturskyddsområde med flera naturreservat och över hundra holmar och öar av olika karaktär. Fjorden står i förbindelse med Kattegatt via Strömsund, Lyresund och Skåpesund. Ett roligt nöje om man besöker marinan den tredje lördagen i augusti är att titta på den folkkära kappseglingen Tjörn Runt där olympiamästare och familjeseglare tävlar på samma bana.

BJÖRHOLMEN MARINA SEALODGE

Klipporna vid Björholmen brukar vara en populär åskådarplats för att titta på segelbåtarna när de trängs för att ta sig igenom den smala passagen vid Strömsund. För den som uppskattar både djur, natur och kultur är ett besök på det närliggande Skulptur i Pilane ett måste. Det är ett naturligt galleri där några konstnärer varje år får i uppdrag att ställa ut sina verk på ett böljande gravfält med anor från stenåldern. Här betar fåren fritt, och från den högsta punkten är utsikten över havet magnifik – ända till Marstrands fästning och fyren Pater Noster i söder, samt Måseskärs fyr i norr.

På en regnig dag kan en utflykt till något av de större samhällena på ön vara ett välkommet nöje. I Skärhamn finns till exempel det unika Nordiska Akvarellmuseet, med en intressant sommarutställning av den svenske akvarellmästaren Lars Lerin.

Björholmen Marina Sealodge – en modern marina

Före 2001 bestod marinan endast av en båthamn, en liten kiosk och ett båtmagasin. Fastighetsägarna beslutade sig för att bygga ut verksamheten till en året runt-anläggning med restaurang, lägenheter, hotellrum och en konferensdel. I dag är Björholmen Marina Sealodge ett toppmodernt hotell med hög standard i en fantastisk miljö. Alla rum har hänförande utsikt över det vackraste Bohuslän har att erbjuda – havet eller de nakna klipporna.

– För mig är Björholmen Marina Sealodge en modern, charmig marina med en starkt genuin västkustkänsla. Och det man slås av när man kommer hit är att anläggningen är så fräsch. Här är ju nästan nybyggt. De äldsta rummen har ungefär tio år på nacken och de senaste rummen blev klara för bara ett par år sedan, berättar Julia.

Björholmens Marina Sealodge

Längst ut på bryggan ligger en vedeldad bastu med stora fönster. Här finns en möjlighet att svalka sig i de salta vågorna året om. En vacker höstkväll kan man ha tur och få uppleva hur ett dopp i mörkret lyses upp av förtrollande mareld. Som det ska i en marina finns här bryggor med både fasta båtplatser och en gästhamn för västkustseglare.

– Vi har även bensintappar eftersom här finns motorbåtar. Vi har även en glasskiosk med äkta kvalitetsglass från Göteborgsföretaget Lejonet & Björnen.

Björholmens Marina Sealodge

– Det bästa med Björholmen är att här är verkligen jättesvenskt samtidigt som det finns en känsla av kontinenten och Medelhavet eftersom man nästan sitter i marinan. Det är lite som att befinna sig på kajen i Cannes, skrattar Julia.

Här har vi samlat fler artiklar om Sverige.

Här hittar du mer information Björholmen Marina Sealodge

Foto: Press
To Top
Translate »