Mauritius

Beachcomber Paradis på Mauritius – perfekt för barnfamiljer

Det familjevänliga hotellet Beachcomber Paradis ligger definitivt på en av Mauritius vackraste platser – vid foten av det dramatiska berget Le Morne. Vi tog oss dit både för att bestiga Le Morne och njuta av hotellets imponerande utbud av aktiviteter.

Hotellkedjan Beachcomber är en av Mauritius främsta. Vid foten av Le Morne ligger två av kedjans hotell, de båda systerhotellen Beachcomber Paradis och Dinarobin. Tack vare att båda hotell har samma standard får du som hotellgäst full access till båda hotellens faciliteter och restaurangutbud,  vilket gör det här till ett hotellkomplex där det finns alla möjligheter att njuta – för hela familjen. Vi inkvarterar oss i det mest populära rummet, ett rymligt Ocean View Room där bara ett promenadstråk och en gräsmatta skiljer rummet från havet. Vi är sent framme på hotellet och efter en makalöst vacker solnedgång hoppar vi snabbt i säng. För morgondagen består av ett stort äventyr – att bestiga Le Morne. Aktiviteten går enkelt att beställa via hotellet Beachcomber Paradis.

Beachcomber Paradis Mauritius
Det dramatiska berget Le Morne ligger som en vacker fond vart du än befinner dig på hotellet.

Dramatiskt berg med dramatisk historia

En av Mauritius vackraste platser, det UNESCO-märkta berget Le Morne har också den mest tragiska historien. Berget är lika dramatiskt som förtroendeingivande. Här valde 400 slavar att klättra upp och kasta sig nedför branten. Döden var ett bättre alternativ än en framtid som slav. Numer är berget en populär utmaning att bestiga för turister. Du behöver en guide för att klättra den sista passagen, och du ser imponerande skyltar lite längre upp  som varnar för att vandringen är farlig från den här punkten upp till toppen.Men vår lokala guide lugnar oss. Det är ett ”easy mountain” enligt honom. Viss klättring krävs, men det är inte värre än att gå uppför branta trappor eller stegar, säger han. Fast är man höjdrädd ska man nog fundera en gång extra. Och du ska inte vara helt otränad – om inte annat för gruppens skull. Det kan ta allt från en till tre timmar att ta sig ner från berget.

Beachcomber Paradis Mauritius

Tuff klättring sista biten

Men först ska vi upp. Morgonen är klar och långt bort i horisonten syns ett molntäcke. Vi stannar halvvägs upp och njuter av utsikten. Någon påstår sig se en val. Sista biten lutar rejält men alla tar sig upp med hedern i behåll. Korset som betecknar toppen är inte högst på Le Morne men du kommer inte längre än hit om du inte är redo att plocka fram både rep och rejäl klätterkunskap. Förr fanns en hängbro men den har man tagit bort – för naturens skull. Dessutom finns en helikopterplatta på toppen men inte heller den använder man av samma skäl.

Lagom tills vi tagit de första stegen nedför berget väller molnen in och vi ser inte längre om vi står vid ett stup eller en lätt lutning. Det gör nedfärden betydligt mer utmanande. Men ner kommer vi. Vissa snabbare än andra.

Fysisk utmaning följs av massage på Beachcomber Paradis

Den grönskande entrén till hotellets vackra spa ger direkt en lugnande effekt. Jag testar signaturmassagen som består av ett axplock av flera olika behandlingar. Utifrån den första behandlingen kan massören sedan rekommendera vilken typ av behandling du som gäst kommer att behöva om du kommer tillbaka till något av Beachcombers hotell och spa. Vilket man gärna gör.

Beachcomber Paradis Mauritius

Vi avslutar kvällen med att testa Umami, en av systerhotellet Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa:s restauranger. Gäster på de två hotellen har nämligen full access till båda hotell vilket innebär ett utbud på totalt åtta restauranger. Den japanska avsmakningsmenyn serveras i lite väl snabb takt men vi njuter ändå. Speciellt av gåslever och pilgrimsmussla i kombination som gifter sig i en härlig umami-explosion. Restaurangens namn tar sannerligen ut sin rätt. Vi tar en transfer tillbaka till vårt hotell Beachcomber Paradis, nöjda med dagens och kvällens upplevelser.

Beachcomber Paradise imponerar med mängden aktiviteter

Morgonen är stilla och havet spegelblankt. En och annan fiskebåt tar sig sakta ut mot vågornas brytpunkt som visar var revet slutar och det stora djupet tar vid. Vi går längs med stranden och väljer frukostbuffén i restaurang Marlin. Utbudet är i princip detsamma som på huvudrestaurangen Le Brabant men vi gillar att äta precis vid stranden – där det dessutom är färre hotellgäster på plats. Efter en lång frukost vill vi vara aktiva. Beachcomber Paradis har en imponerande mängd aktiviteter att erbjuda. Tennis, pingis, segling, flera joggingspår, beachvolley. Och självklart även vattensporter.

BEACHCOMBER PARADIS - First Class Magazine

SUP-board och golf

Eftersom havet fortfarande är stilla bestämmer vi oss för att ta en tur med SUP-board. Vi vill gärna ta oss längre ut mot revets slut men får direktiv att hålla oss kvar i lagunen. Båtar och strömt vatten gör att hotellpersonalen inte vill riskera att något händer med sina hotellgäster. Därför blir upplevelsen mäktigast främst tack vare Le Mornes kuliss. För de som gillar golf är det här definitivt ett paradis. Oavsett om du är amatör eller proffs får du en rejäl utmaning på golfbanan, som skapats av den internationella golflegenden Tony Johnstone, i kombination med magiska landskap. Det finns ett skäl till att den här golfbanan sägs vara Mauritius vackraste. Det är också platsen för hotellet Beachcomber Paradis. Det här är en utmärkt plats för en lyxig semester för hela familjen.

Beachcomber Paradis Mauritius Golf
Golfbanan är vackert inramad av den vackra lagunen på ena sidan och det vackra berget Le Morne på andra sidan

Restauranger på Beachcomber Paradis Mauritius

Beachcomber Paradis har totalt fyra restauranger och det går dessutom utmärkt att boka bord på systerhotellets lika många restauranger. Har du half board ingår med andra ord kvällsmenyerna i priset. Var dock vaksam med att alla rätter à la carte inte ingår i half board och att du kan behöva betala extra för att beställa från ordinarie meny.

Beachcomber Paradis Mauritius
La Palma Beach Restaurant är en av hotellets fyra restauranger.

Om du inte bara vill ligga vid poolen erbjuds flera aktiviteter som beachvolleyboll, tennis och en mängd av vattensporter gratis. Även vattenskidor ingår i priset.

Beachcomber Paradis Mauritius Tenis
Tennis är bara en av de många aktiviteterna som Beachcomber Paradise erbjuder.

Golfbanan med 18 hål flankeras av den vackra lagunen på ena sidan och det vackra berget Le Morne på andra sidan. Ett elegant klubbhus och golfbutik finns i anslutning till banan. Förutom hotellets golfbana får du access till Mont Choisy Le Golf som ligger på norra delen av ön.

Familjer kan med fördel lämna barnen på Kids Club. Barnpassning för barn från 3-11 år ingår i priset. Självklart finns även en egen pool för barnen.

Beachcomber Paradis Mauritius Kidsclubb
Kids Club erbjuder mängder av aktiviteter för barnen, där de också hittar många nya vänner att leka med.

Här kan du läsa om systerhotellet Royal Palm Beachcomber Luxury på Mauritius.

Här hittar du mer information om Mauritius som destination.

Foto: Lina Skandevall samt press/Beachcomber Paradis
To Top
Translate »