Portugal

Arouca i Portugal – ett paradis för naturälskare

Arouca är en pittoresk liten stad belägen i norra Portugal, omgiven av fantastiska naturlandskap och känd för sina äventyrsaktiviteter. Om du är på jakt efter spänning och natursköna vyer, är Arouca definitivt platsen att besöka.

Arouca

Ett vått äventyr i Arouca

En av de mest populära aktiviteterna i Arouca är rafting på Rio Paiva, organiserat av företaget Just Come. Rio Paiva är en av de renaste floderna i Europa och erbjuder en utmanande men samtidigt säker miljö för både nybörjare och erfarna paddlare. Floden slingrar sig genom vackra dalgångar och förbi imponerande klippformationer, vilket gör varje tur till ett visuellt spektakel. Med Just Come får du en professionell och säker upplevelse, ledd av erfarna guider som ser till att ditt äventyr blir både roligt och oförglömligt.

Arouca

Förutom rafting erbjuder Just Come en rad andra spännande aktiviteter. Du kan prova på canyoning, en aktivitet som kombinerar klättring, simning och vandring genom flodkanjoner. Det är ett perfekt sätt att utforska den otillgängliga och vilda naturen i området, samtidigt som du får en ordentlig adrenalinkick. Om du föredrar något lite mindre vått men lika spännande, erbjuder de även klättring och vandring. Varje aktivitet är designad för att maximera din upplevelse av Aroucas vackra natur och ge dig en adrenalinkick.

516 Arouca Suspended Bridge

En annan stor attraktion i Arouca är 516 Arouca, den längsta hängbron för fotgängare i världen. Bron invigdes i april 2021 och har snabbt blivit en ikonisk sevärdhet. Den sträcker sig över 516 meter och hänger 175 meter över floden Paiva, vilket ger en hisnande utsikt över floden och det omgivande landskapet. Konstruktionen är en teknisk bedrift och bron är byggd av stålkablar och metallgaller, vilket ger en känsla av att sväva över landskapet.

516 Arouca
516 Arouca
516 Arouca

Att promenera över 516 Arouca är en spännande upplevelse som kombinerar äventyr och en unik chans att se naturen från en helt ny vinkel. När du går över bron, kan du se floden Paiva som slingrar sig genom dalen nedanför och de gröna skogarna som breder ut sig på båda sidor. Utsikten är spektakulär och ger en känsla av frihet och äventyr.

Paiva Walkways

Inte långt från bron ligger Paiva Walkways, eller Passadiços do Paiva som de kallas på portugisiska. Detta är en serie träspångar som sträcker sig över åtta kilometer längs floden Paiva. Paiva Walkways är en av de mest natursköna vandringslederna i Portugal och erbjuder en fantastisk möjlighet att uppleva Aroucas naturliga skönhet i en lugnare takt. Leden börjar vid Areinho och slutar vid Espiunca, och längs vägen kan du njuta av spektakulära vyer, se sällsynta växter och djur och ta in den friska luften i ett område som är känt för sin biologiska mångfald.

Paiva Walkways

Vandringen längs Paiva Walkways är relativt enkel, men vissa delar kan vara utmanande på grund av branta stigningar och nedstigningar. Det är dock väl värt ansträngningen, då varje steg bjuder på nya natursköna vyer och upplevelser. Längs vägen finns det flera viloplatser där du kan pausa och njuta av omgivningarna. Floden Paiva är känd för sina kristallklara vatten och längs leden kan du se flera vackra vattenfall, naturliga pooler och forsar.

Naturen i Arouca

Aroucas natur är en av dess största tillgångar. Området är rikt på skogar, floder och berg som erbjuder en perfekt miljö för både avkoppling och äventyr. Geoparken Arouca, som är en del av UNESCO globala geoparknätverk, är ett måste för naturälskare. Här kan du utforska geologiska formationer, fossiler och lära dig om områdets unika geologi.

Arouca
Arouca

Geoparken är hem för en mängd olika ekosystem och har en rik biologisk mångfald. Här kan du hitta sällsynta växtarter och observera djurliv som inte finns någon annanstans. Parken erbjuder också flera vandringsleder och utsiktsplatser där du kan njuta av den vackra naturen. Ett av de mest imponerande geologiska fenomenen i parken är ”Pedras Parideiras”, ett unikt granitblock som bokstavligen föder mindre stenar. Detta är ett av världens få geologiska fenomen av sitt slag och är ett måste att se för geologiintresserade.

Arouca

Arouca är en perfekt destination för den äventyrslystne resenären och naturälskaren. Med aktiviteter som rafting, canyoning kombinerat med möjligheten att utforska 516 Arouca-hängbron och Paiva Walkways, finns det något för alla att njuta av. Lägg till den fantastiska naturen och du har en plats som erbjuder både spänning och skönhet i överflöd. Många av ovan nämnda aktiviter anordnas av Just Come som verkligen kan rekommenderas. Arouca är mer än bara en plats att besöka; det är en destination där äventyret och naturens skönhet möts för att skapa oförglömliga minnen.

Till Arouca flyger du smidigast till Porto med Norwegian som har direktflyg från både Köpenhamn och Oslo två gånger i veckan. Förhoppningar finns på att även Stockholm kan få ett direktflyg i framtiden.

Här har vi samlat fler artiklar om Portugal.

Foto: First Class Magazine samt press
To Top
Translate »