MAT OCH RECEPT

Årets rätt 2021 signerad Ludwig Tjörnemo

Den 18 mars lanserade man Årets Rätt 2021 som är en ”Swedish Bowl” med kyckling och rostade grönsaker. Den är skapad av Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, regerande svensk mästare i professionell matlagning.

Årets Rätt 2021

Att skapa Årets Rätt 2021 har varit ett väldigt roligt. Jag kände direkt att jag ville att rätten ska kännas modern, vara hälsosam och bestå av svenska råvaror. Den är lätt att laga och dessutom är det enkelt att variera råvarorna efter de svenska säsongerna. Jag hoppas att denna rätt kommer att bli en favoriträtt både hemma i köken och på restaurangerna, säger Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020 som tagit fram Årets Rätt 2021.

Rättenn ska spegla sin tid och den skapande kockens matlagningsfilosofi. Den regerande svenska mästaren i professionell matlagning, Årets Kock, skapar årets rätt som kan serveras både hemma och på restaurang. Rätten är klimatsmart och lagad med råvaror som finns tillgängliga i vanliga mataffärer över hela landet under större delen av året. Restaurang Portal, Långbro Värdshus och at PARK i Göteborg kommer att servera denna rätt.

Vi konstaterar att det är en fräsch och inspirerande rätt. Den har mycket komplexa och svenska smaker. Det ligger rätt i tiden med bowl och det är genialiskt att göra den på helt svenska råvaror, speciellt gula ärtor och matvete som grund. Maträtten har mycket våriga färger och smaker som gör en glad. Det är en enkel maträtt men känns samtidigt välarbetad och genomtänkt. Passar lika bra hemma till middag som på restaurang! 

Om Ludwig Tjörnemo som tillagat Årets rätt 2021

Ludwig Tjörnemo vann Årets Kock finalen 2020. Ludwig är född 1991 och har jobbat på många stjärnkrogar världen över. Han har tävlat en hel del under åren och 2018 kom Ludwig på tredje plats i Årets Kock. Mellan 2014–2018 tävlade han i Svenska Junior Kocklandslaget och sedan början av 2019 i Svenska Kocklandslaget. När Ludwig var 13 år fick han följa med sin svåger till hans jobb in i restaurangköket. Där blev det prao och sedermera ett sommarjobb och sen var Ludwig fast för den intensiva pulsen och den fartfyllda vardagen.

Ludwig Tjörnemo

Receptet för att ladda ner finns här:

Här kan du följa Ludwig Tjörnemo.

Här har vi samlat fler artiklar inom kategorin mat och recept.

Foto: Press
To Top
Translate »