Sverige

Fantastiska utsiktsplatser i Stockholm

Stockholm är känt för sin skönhet. Här möts vatten och land, gammalt och nytt. Och inte minst är Stockholm svårslaget när det gäller utsikten över staden. Här är några vackra utsiktsplatser i Stockholm som vi tycker är värda ett besök.

Monteliusvägen

Monteliusvägen är en av många populära utsiktsplatser i Stockholm som erbjuder hisnande panoramautsikt över staden. Belägen på Södermalm, denna 416 meter långa gångväg börjar vid Kattgränd och slutar vid Skolgränd. Den invigdes 1998 och har sedan dess blivit en av de bästa utsiktsplatserna i staden. Tillgängligheten på Monteliusvägen gör den till ett måste för både lokalbefolkningen och turister. Oavsett om du går eller använder barnvagn kan du enkelt utforska denna natursköna gångväg och njuta av den fantastiska utsikten den har att erbjuda.

UTSIKTSPLATSER I STOCKHOLM

Monteliusvägens främsta attraktion är utan tvekan den panoramautsikt den erbjuder. Från denna utsiktsplats kan du njuta av fantastiska sevärdheter i Mälaren, Stadshuset och Riddarholmen. Gångvägen tillhandahåller bänkar och utsiktsplatser där du kan stanna, koppla av och ta minnesvärda fotografier . Oavsett om du besöker Monteliusvägen vid soluppgången eller solnedgången är utsikten verkligen magnifik och kommer att lämna dig i vördnad för Stockholms skönhet  Det är inte konstigt att Monteliusvägen ofta betraktas som en av de bästa utsiktsplatserna i inte bara Stockholm, utan hela landet. Utsiktsplatsen är en favoritplats för fotografer och naturentusiaster, som kan fånga essensen av Stockholms skönhet från detta upphöjda perspektiv.

Monteliusvägen Stockholm
Monteliusvägen Stockholm

Fjällgatan – en av många utsiktsplatser i Stockholm

Fjällgatan är känt för att erbjuda en hisnande panoramautsikt över staden och en av de bästa utsiktsplatser i Stockholm. Gatan ligger i stadsdelen Södermalm och är lättillgänglig för både ortsbor och turister. Dess bekväma läge gör att du som kan njuta av de fantastiska vyerna utan mycket krångel. Oavsett om man väljer att gå, åka kollektivt eller åka bil är det en relativt enkel och trevlig upplevelse att nå Fjällgatan.

Den natursköna skönheten som syns från Fjällgatan är verkligen fascinerande. Från denna synvinkel kan du bevittna den pittoreska skärgården som omger Stockholm, med dess många öar och vattendrag. Landmärken som Gamla Stan, Kungliga slottet och det ikoniska Stadshuset kan ses från Fjällgatan. Kombinationen av det naturliga landskapet och stadens arkitektoniska underverk skapar ett visuellt fantastiskt panorama som fängslar hjärtat hos alla som besöker.

Riddarholmen

Få tänker nog på Riddarholmen som en utsiktsplats i Stockholm. Men utsikten över Södermalm, Västerbron och Stadshuset i solnedgången är fantastisk. Riddarholmen när du enkelt från Gamla Stan, eller varför inte kombinera detta med ett besök på Monteliusvägen. Då promenerar du enkelt längs Södra Järnvägsbron.

Utsikt Södermalm
Utsikt Södermalm
Stockholms Stadshus

Fåfängan

Fåfängan är en annan mycket vacker utsiktsplats i Stockholm. Belägen på östra Södermalm ger Fåfängan vidsträckt utsikt över staden och vattnet. Även här ser du ut över Gamla Stan, men även Djurgården. Ta med en picknick-krog och njut av utsikten. Det har funnits ett fik/restaurang på fåfängan, men denna är i skrivandets stund stängd.

Dessa utsiktsplatser ger dig en möjlighet att uppskatta Stockholms skönhet ur olika perspektiv och skapa bestående minnen av sin tid i staden.

Här har vi samlat alla artiklar om Sverige.

Här kan du hitta fler tips.

Foto: First Class Magazine
To Top
Translate »