Grekland

Upptäck Zakynthos – Greklands Smaragdö

Zakynthos ö, en av de grekiska öarna i Joniska havet, är känt för sin förtrollande skönhet, hisnande stränder och rik kultur. Här ska vi utforska de mest eftersökta aspekterna av Zakynthos, de som du ofta skulle söka efter när du planerar din resa till denna idylliska ö.

Navagio Beach

Navagio Beach (Shipwreck Beach) är kanske den mest ikoniska sevärdheten på Zakynthos. Omgiven av dramatiska klippor och kristallklart turkost vatten, huserar denna strand ett gammalt skeppsvrak som ger platsen dess namn. Solnedgångarna här är spektakulära, och du kan komma hit med båt för att njuta av det unika landskapet.

Navagio Beach Shipwreck Beach Zakynthos

Blåa Grottorna

De blåa grottorna, som är utspridda längs öns kustlinje, är en annan imponerande naturattraktion på ön.. Dessa grottor har fått sitt namn från det klara blå vattnet som reflekteras på grottornas väggar. De är en populär plats för snorkling och båtturer.

Solnedgångar i Keri

Keri by är känd för sina underbara solnedgångar, och många besökare samlas här varje kväll för att bevittna denna naturliga skönhet. Medan du njuter av solnedgången kan du smaka på utsökta grekiska rätter på en av byns traditionella tavernor.

Sunset Zakynthos

Upptäck Zakynthos kultur

Denna ö har en rik historia och kultur. Besökare kan utforska byar som Bohali, med sin venetianska borg och fantastisk utsikt över staden, eller byar som Macherado och Koiliomenos, som erbjuder en autentisk inblick i det lokala livet.

Smaka på lokala delikatesser

Ön erbjuder en mängd traditionella rätter och lokala specialiteter. Prova färsk fisk och skaldjur, lamm i ugnen, och den lokala osten ladotyri. Du kan också njuta av grekisk tzatziki och moussaka på de lokala tavernorna.

Kristallklart vatten

Zakynthos erbjuder ett brett utbud av stränder att välja mellan, inklusive Laganas Beach, Kalamaki Beach och Gerakas Beach. Här kan du koppla av i solen, simma i det kristallklara vattnet och njuta av den lummiga naturen som omger stränderna.

Sköldpaddor på Zakynthos

Ön är hem för den hotade arten loggerhead havssköldpaddor, och ön är en viktig plats för deras häckning. Besökare kan lära sig mer om bevarandet av dessa sköldpaddor och, om de har tur, se sköldpaddorna lägga sina ägg på stranden under natten.

Turtle Zakynthos

Zakynthos kommer att förtrolla dig

Zakynthos, med sina pittoreska stränder, natursköna grottor, rika kulturarv och goda mat, erbjuder en oförglömlig resa. Oavsett om du söker avkoppling eller äventyr kommer Zakynthos att förtrolla dig med sin naturliga skönhet och unika charm. Så när du planerar din nästa resa till Grekland, överväg att göra Zakynthos till din destination och upptäcka denna juvel i Joniska havet.

Här har vi samlat fler artiklar om Grekland.

Foto: Press
To Top
Translate »