EUROPA

THE MARYLEBONE I LONDON

Med närheten till pulsen vid Oxford Street, Marylebone High Street och Hyde Park är The Marylebone perfekt för en weekend i London.

Min privata chaufför saktar in och säger ”Welcome to The Marylebone, I hope you will enjoy your stay”. Redan vid incheckningen infinner lugnet sig, för trots att jag befinner mig mitt i centrala London är detta en liten oas.

The Marylebone suite

Känslan av lugn blir ännu mer påtaglig när jag öppnar dörren till The Marylebone suite som ska vara mitt hem för två nätter. Det är en imponerande rymlig svit och här kan jag vara helt privat och bara koppla av. Sviten andas harmoni och är vackert dekorerad med stora mängder av rosor som sprider sin doft.

Det har börjat skymma och ute på den privata stora terrassen välkomnas jag av en tänd brasa. Den är förvisso elektrisk, men tillsammans med ett glas champagne och utsikten över London blir stämningen påtagligt mysig. Under kyliga dagar finns ett nedfällbart tak, så terrassen går ypperligt att använda även under vintern.

Den väl tilltagna terassen i dagsljus. Vyn över London är vacker.

Utsökt mat, nyttiga juicer och afternoon te

På Marylebone finns 108 Pantry, 108 Bar och 108 Brasserie. Under sommarhalvåret är hotellets uteserveringar välbesökta. 

Jag väljer att dinera på 108 Brasserie som påminner om ett brasserie i Paris med samma höga tak och höga stämning. Här serveras moderna rätter med färska råvaror från lokala producenter. Som förrätt väljer jag tonfisk som serveras med bland annat vattenmelon och wasabi. Detta visar sig vara ett lyckat val; smakerna i rätten är perfekt komponerade och smaklökarna jublar. Till varmrätt blir det grillade tigerräkor som serveras med bland annat harissa och lime. Även denna rätt är alldeles utsökt. Köket på 108 Brasserie imponerar.

108 Brasserie som påminner om ett brasserie i Paris med samma höga tak och höga stämning.

Efter middagen avrundar jag kvällen med en drink på 108 Bar. Jag slår mig ner på en av de höga, röda läderstolarna vid baren och insuper atmosfären. Det är livligt, hippt, trendigt och sofistikerat. 108 Bar är inte bara en bar för hotellets gäster. Här möts de medvetna Londonborna för en drink på kvällen och på helgen spelar en DJ musik, vilket höjer stämningen i baren ännu mer. Man kan också smita in här under dagtid för en juicedrink, för här på 108 Bar erbjuds Juicery-menyn med mängder av färska juicer. Juicery har samlat några av toppnamnen inom hälso- och friskvårdsbranschen för att skapa en unik juicebar där varje recept är fyllt med smak och energiförbättrande vitaminer.

Trevliga 108 Pantry serverar traditionellt engelskt afternoon te. Här kan man njuta av ett stort urval av olika tesorter tillsammans med läckra bakverk, fluffiga scones och kanapéer. Unna dig en stund här, inredningen är sober och tilltalande och atmosfären ger dig en avkopplande och lugn stund.

Wellness på The Marylebone

Det är tidig morgon när jag vaknar utvilad. Sängen är en av de skönaste jag sovit i, de tjocka duntäckena och de mjuka kuddarna har fyllt mig med ny energi inför dagens upplevelser. Jag startar med ett besök på hotellets gym, Third Space, där också en av Londons längsta inomhuspooler finns. Jag viker en stund för träning i gymmet och efter några vändor i poolen känner jag mig redo för att utforska London och allt vad staden har att erbjuda.

För mer information: https://www.doylecollection.com/hotels/the-marylebone-hotel

Foto: Press

UPP
Translate »