Portugal

Spela golf längs vackra Algarvekusten

Spela golf längs vackra Algarvekusten – Golfen i Portugal är på god väg att explodera. Man har sett en kraftig ökning under de senaste åren och med tanke på de ca 45 banor som huserar här finns det mycket att utforska för den kräsne golfaren. Vi har varit och spelat golf i Algarve för att undersöka detta lite mer.

Hotellgruppen Dom Pedro med hotell i Algarve, Madeira, Lissabon och Brasilien har införskaffat de 5 namnkunniga banorna som finns i Vilamoura. Anläggningarna ligger behagligt nära flygplatsen i Faro, och du når dem på drygt en halvtimme efter att du har hämtat hyrbilen.

Victoria Golf Algarve

Är en bana som är minutiöst manikyrerad med böljande fairways och ultrasnabba greener. Arrangör av den prestigefyllda tävlingen Portugal Masters som under 2017 gick av stapeln i slutet av september.

Victoria golf Portugal
Victoria golf Portugal

Golf i Algarve – Old Course Golf

Slingrar sig fram mellan mäktiga pinjeträdsalléer och är en mogen gammal dam med en spännande historia att berätta. Här råder en lugn och elegant stämning och väl ute på banan känner man sig som mest harmonisk.

Old Course golf Portugal
Old Course golf Portugal, golf i Algarve
Spela golf längs vackra Algarvekusten

Spela golf längs vackra Algarvekusten – Pinhal Golf Algarve

Doften av exotiska pinjeträd lämnar efter sig en skön känsla av lätthet och förnöjsamhet. Ett trevligt klubbhus som gästas av många träningsvilliga golfare.

Pinhal golf Portugal
Pinhal golf Portugal

Laguna Golf Algarve

Vid en första anblick ser Laguna ut att vara en lätt bana att besegra, fast den har en del kluriga hål med vattenkänsla gör att man måste vara på sin vakt.

Laguna golf Portugal
Laguna golf Portugal

Millenium Golf

Klubbhuset delar banan med Laguna och banan går mellan mogen tallskog under första halvan. Under den andra halvan öppnas hålen upp allt mer och blir mer generösa.

Millenium golf Portugal
Millenium golf Portugal

Här har vi samlat fler artiklar om Portugal.

För mer information om Dom Pedro.

Här kan du hitta fler artiklar om golf.

Foto: Peter Corden
To Top
Translate »