Oman

Shangri-La Al Husn Resort and Spa i Muscat

Likt en drottning uppenbarar hon sig, omgiven av bergen och övergjuten av solens strålar som speglar sig i det turkosa vattnet framför henne. Namnet Shangri-La Al Husn Resort and Spa är talande då Al Husn betyder slott på arabiska. Det känns onekligen som att jag kliver in i ett slott.

Shangri-La Al Husn Resort and Spa

En vacker inramning med oklanderlig service

Inramningen av hotellet med dess innergård och utsikten över infinitypoolen med havet tar andan ur mig. Innergården är som hotellets hjärta, här kopplar man av och samtalar efter lunchen. På Shangri-La Al Husn Resort and Spa serverar vi cocktails, champagne och snittar till livemusik innan middagen. Överallt pågår samtal och skratt, och servicen håller en mycket hög nivå – något man kan förvänta sig när man bor på Shangri-La Al Husn Resort and Spa.

Shangri-La Al Husn

Restaurangen Shahrazad

Här serverar man väl utvalda rätter från Oman, Libanon och Marocko. Även om det är lockande att inta middagen ute på den tillhörande terrassen väljer jag ett bord inne i restaurangen.Här är den arabiska atmosfären påtaglig och inredningen är så vacker. Det är som att kliva in i Tusen och en Natt. Jag väljer några gudomliga mezerätter tillsammans med en fantastisk mix av grillat kött och sallader. Servicen är också oklanderlig i restaurangen Shahrazad.

Som gäst på Shangri-La Al Husn Resort and Spa har du tillgång till systerhotellet Shangri-La Barr Al Jissah Resort & Spa där utbudet av restauranger och barer är större. Här äger också många av de olika aktiviteterna rum som resorten erbjuder. Det är lite mer action här, men personligen föredrar jag lugnet på Shangri-La Al Husn Resort & Spa.

Lugnet och avskildheten på Shangri-La Al Husn Resort and Spa

Den privata stranden som bara Al Husn-gäster har tillgång till (som gäst på Al Husn har du tillgång till hela La Barr Al Jissah) bjuder på en storartad utsikt över vad naturen kan skapa. Vyn är slående och när detta kompletteras av ljudet av havets vågor infinner sig ett lugn i själen. Nere vid den privata stranden finns också Mahhara Beach Bar and Restaurant som serverar en helt gudomlig tonfisk.

Shangri-La Al Husn

När man beundrar konsten och fotografierna som återfinns på resorten, infinner sig också lugnet. Grundaren av Shangri-La Al Husn Resort and Spa var en gång i tiden fotograf, och därför finns det mycket av hans och andra fotografers talande bilder på resorten.

Det är med små, nästan släpande steg som jag lämnar Shangri-La Al Husn Resort and Spa. Jag vill nämligen ogärna lämna resorten till skillnad från alla sköldpaddor som blir födda här på dess stränder. Men det är en helt annan historia.

Shangri-La Al Husn Turtels

Här har vi samlat samtliga artiklar om Oman.

Här hittar du mer information om Shangri-La Al Husn Resort and Spa

Foto: Susanne Nilsson samt press
To Top
Translate »