Tacos är en av de mest älskade rätterna världen över och en riktig favorit till fredagsmyset. Med krispiga skal, saftig kryddad köttfärs och färska grönsaker blir varje tugga en smakexplosion. Här är ett enkelt och klassiskt recept för fyra personer.

Ingredienser (4 personer)
Tacokryddad köttfärs:
- 500 g nötfärs
- 1 msk olja
- 1 påse tacokrydda (eller gör egen med spiskummin, paprikapulver, chilipulver, vitlökspulver och oregano)
- 1 dl vatten
Tillbehör:
- 8 st hårda tacoskal eller mjuka tortillabröd
- 2 dl riven ost
- 1 dl gräddfil eller crème fraiche
- 1 dl tacosås (mild, medium eller stark). Recept på hemlagad tacosås.
- 1 dl Guacaumole. Recept på hemlagad Guacamole.
- 1/2 isbergssallad, strimlad
- 2 tomater, hackade
- 1/2 gurka, tärnad
- 1 liten rödlök, finhackad
- 1 avokado, skivad
- 1 burk majs (150 g)
- 1 lime, i klyftor
Tillagning
- Stek köttfärsen: Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttfärsen tills den är genomstekt.
- Tillsätt kryddor: Häll i tacokryddan och vattnet, rör om och låt puttra på medelvärme i cirka 5 minuter tills vätskan kokat in.
- Förbered tillbehören: Strimla salladen, hacka tomater, gurka och rödlök. Skiva avokadon och ställ fram alla tillbehör i små skålar.
- Värm tacoskalen: Följ anvisningarna på förpackningen och värm tacoskalen i ugnen eller värm tortillabröden i en torr stekpanna.
- Servera och njut: Låt alla bygga sina egna favoriter genom att fylla skalen eller bröden med köttfärs och sina favorit-toppings. Pressa lite lime över för extra friskhet!
Tips: Du kan även servera lite tomatsalsa till dina tacos.
Smaklig måltid!
Foto: Press
