Mat och recept

Recept på kladdkaka med dumlekolor

Kladdkaka är en av Sveriges mest älskade bakverk – enkel att göra, otroligt chokladig och med en härligt kladdig mitt. Perfekt när du vill ha något snabbt och gott till fikat eller som en lyxig dessert. Servera gärna med vispad grädde, vaniljglass eller färska bär för en extra njutbar upplevelse!

kladdkaka - First Class Magazine

Recept på kladdkaka med Dumle (8 bitar)

Ingredienser för på kladdkaka med dumlekolor:

  • 150 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 12 Dumlekolor

Tillagning:

  1. Förbered ugnen:
    • Sätt ugnen på 175°C och smörj en rund springform (ca 22 cm i diameter) eller klä den med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret:
    • Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
  3. Blanda torra ingredienser:
    • I en skål, rör ihop socker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
  4. Tillsätt ägg och smör:
    • Rör ner äggen, ett i taget, och häll i det smälta smöret. Blanda försiktigt tills smeten är jämn.
  5. Dela Dumlekolorna och fördela dessa jämt i smeten efter att du lagt ut denna i formen.
  6. Grädda:
    • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna men fortfarande kladdig i mitten – den stelnar ytterligare när den svalnar.
  7. Låt svalna och servera:
    • Låt kakan svalna i formen innan du serverar den. Pudra gärna över lite florsocker och servera med vispad grädde eller vaniljglass. Om du önskar så servera denna kladdkaka med några trevliga bär eller frukter.

Njut av en härligt kladdig och chokladig kladdkaka!

Här har vi samlat fler trevliga recept som vi tror kan intressera dig.

Foto: Press
To Top
Translate »