Sverige

Radisson Collection Strand Hotel får ny kostym

Välkomnande atriumgård fylld av lampor som ger en enorm rymd, nyrenoverade rum och sviter i en sober och elegant miljö. Nu hoppas Radisson Collection Strand Hotel att det anrika hotellet ska återfå sina glansdagar. Och positionera sig som en självklar plats för middagar – och fest.

Anrika hotell där historien sitter i väggarna har en speciell själ. En själ som vårdats och omsorgsfullt förnyats och blivit klädd i vackra, sobra material som ger en alldeles speciell ombonad känsla. Metall, sten, läder, betong och trä mjukas upp med vinröd sammet och långa, tunga gardiner i sobra färger. Arkitektbyrån Wingårdhs har gjort ett utmärkt jobb där hotellets ambitioner är att bli ett ikoniskt designhotell som lockar till festligheter på Blasieholmen, precis som tidigare år.

Party med Audrey Hepburn och Frank Sinatra på Radisson Collection Strand Hotel

Strand Hotel har i över hundra år varit ett givet vattenhål för kända namn. Från det att hotellet byggdes, i samband med OS i Stockholm 1912, har det lockat namn som Greta Garbo, Audrey Hepburn, Ingrid Bergman och Frank Sinatra. Dessa kändisar och många andra har valt att bo på detta prestigefyllda hotell. Ett hotell som har blivit synonymt med lyx och glamour. Med sin eleganta design, förstklassiga faciliteter och en historia fylld av berömda gäster, har hotellet varit en drömdestination för många världsberömda stjärnor.Frank Sinatra var en av många gäster som lät kvällen bli till natt på Alexandra Charles legendariska nattklubb ”Alexandra” som lockade hit Stockholms nattklubbselit långt in på 1980-talet.

Storsatsning på Radisson Collection Strand Hotel

De senaste två åren har de investerat nära 150 miljoner för att göra Radisson Collection Strand Hotel till ett hotell som verkligen utmanar om prispallen som Stockholms absolut bästa hotell. Genom omfattande renoveringar och uppgraderingar har hotellet genomgått en imponerande förvandling, och det har blivit ett eftertraktat val för både internationella gäster och lokalbefolkningen. Med moderna faciliteter, lyxiga rum och en oslagbar atmosfär har hotellet verkligen tagit sig in i den exklusiva skaran av Stockholms främsta boendealternativ. Under hösten blev de 19 sviterna klara, som alla har antingen stads- eller sjöutsikt. Vi checkar in på en av hörnsviterna med ett vackert, välvt vardagsrum som bjuder på utsikt över skärgårdsbåtar, Kungliga Dramatiska Teatern och Strandvägen. En vy som bara blir än vackrare under kvällen då stadens ljus blir som smycken utanför de stora fönstren.

Elegant skandinavisk design hos Radisson Collection Strand Hotel

Sovrummet är inbjudande och elegant med sina sobra färger. Känslan i rummet blir mycket vilsam, kanske tack vare den sparsmakade inredningen. Det som ska finnas här, det finns. Inget mer. Man märker att varje möbel är noga utvald. Skandinaviska designers som Fritz Hansen, Gubi och Flos förstärker den nordiska känslan.

Radisson Collection Strand Hotel
Ett stort plus för de tre kuddarna som finns i varje säng. Alla har olika hårdhet vilket bådar gott för en god natts sömn.

Atmosfärisk atriumgård på Radisson Collection Strand Hotel

Även lobby och restaurang är mycket inbjudande. En lång bar välkomnar både till en kopp kaffe på eftermiddagen som ett glas vin för att varva ner efter en lång dags arbete eller shopping. Den atmosfäriska atriumgårdens höga takhöjd ter sig i det närmaste oändlig med hjälp av de hundratals lampor som man hängt på olika höjd. Du sitter verkligen under en stjärnhimmel när du avnjuter middagen på hotellets eget brasserie The Strand.

Radisson Collection Strand Hotel

Här skapar man menyerna efter säsong där ekologiska och närproducerade ingredienser dominerar rätterna. På menyn finns även ”The Strand Vintage” som består av rätter som ständigt abonnerar på en plats på menyn. Köttbullar och potatispuré, raggmunk med lingon och hamburgare med bacon och tryffelmajonnäs. Vi väljer hamburgaren men blir inte överrumplade av maten. Chokladmoussen med körsbärskompott får däremot smaklökarna att jubla och får oss mätta långt in på natten.

Radisson Collection Strand Hotel
Radisson Collection Strand Hotel

Radisson Collection Strand Hotel är redo för fest

Frukostbuffén gör oss desto mer imponerade. Den är uppdelad i flera sessioner med färska örter som vackert sällskap. Här finns bubbel och Virgin Mary samt en del med gröt, skumtomtar och lussekatter. Utbudet är precis lagom stort för att man snabbt ska få en överblick. Vi slår oss ner i restaurangens andra del som vetter mot Nybroviken och tittar på skärgårdsbåtarna medan vi tar en extra kopp kaffe före utcheckning. Vi kommer gärna tillbaka – och förhoppningsvis gör även Stureplans nattdjur det. Lokalerna för fest står redo. Det är bara att ta sig hit.

Radisson Collection Strand Hotel

Här har vi samlat alla artiklar om Sverige.

Här finner du mer information om Radisson Collection Strand Hotel i Stockholm.

Foto: Linda Skandevall samt press
To Top
Translate »