Kroatien

Pasjaca har Kroatiens vackraste strand

Pasjača strand i lilla orten Popovići på Dubrovniks Riviera, har i dagarna utsetts till Europas vackraste. Det är turistorganisationen European Best Destinations (EBD), som låtit 32000 resenärer från 116 länder rösta på utvalda europeiska stränder och resultatet blev solklart: Pasjaca i Kroatien är vackrast!

Pasjaca i Kroatien
Pasjača är vackrast! Foto: CNTB

Väl gömd mellan klipporna är lilla sandstranden ett verkligt mirakel. Stranden är resultatet av både människans och naturens arbete. Den uppstod på femtiotalet när man grävde tunnlar i kringliggande byar och överblivna stenar slängdes i vattnet. Havet och vindarna gjorde sitt och Europas finaste sandstrand blev till. Inbäddad bland branta klippor och turkosblått hav, är stranden ett paradis för romantiker.

Pasjaca i Kroatien

Stranden prisas för sin vilda skönhet, men framförallt för sitt lugn, tack vare frånvaro av högljudda restauranger och barer. Stranden ligger endast  en halvtimmes bilresa från Dubrovnik och 10 minuters resa från pittoreska Cavtat på Dubrovniks Riviera, och är därmed ett utmärkt utflyktsmål för alla som väljer att tillbringa sin semester i  Dubrovnik.

Ytterligare en badstrand i landet kom bland Europas vackraste: badstranden Nugal på Makarska Rivieran knep tredje platsen.

Nugal Beach Croatia
Tredjeplatsen gick till badstranden Nugal på Makarska Rivieran. Foto: Vjeko-Begovic/CNTB

Här har vi samlat fler artiklar om Kroatien.

Här hittar du mer information om Pasjača.

Foto: Press

To Top
Translate »