Frankrike

Orient Expressen – En lyxig och klassisk tågresa

I skymningen, när skuggorna börjar dansa över perrongen, framträder Orient Expressen som en tidsmaskin, en portal till en era av glans och elegans. Att stiga ombord på detta legendariska tåg är som att stiga in i en roman av Agatha Christie, där varje vagn bär på historier och mysterier. Resan med Orient Expressen är inte bara en förflyttning från en plats till en annan; det är en resa genom tid och skönhet, där varje detalj är noga utformad för att förmedla en känsla av överdåd och förfining.

Orient Expressen

Resan tar sin början på Gare de l’Est i Paris, där Orient Expressen står parkerad som en viktoriansk juvel bland moderna tåg. Den polerade mässingen gnistrar i det dämpade ljuset, och de karaktäristiska blåa vagnarna ser ut som eleganta vagnar från en svunnen era. Resenärer samlas på plattformen, omgivna av doften av parfym och spänningen av att vara en del av något större än sig själva.

Paris till Venedig – en resa genom Alperna

När tåget sakta sätter sig i rörelse, lämnar det Paris bakom sig och rullar genom det franska landskapet. Resenärer i sina finaste kläder slår sig ner i de lyxiga kupéerna, där de mjuka sängarna och antika möbler skapar en atmosfär av oöverträffad komfort. Tåget tar sikte på Alperna, och vyerna genom de panoramiska fönstren förvandlas till levande målningar där snötäckta toppar och gröna dalar smälter samman till en bild av alpinsk skönhet.

Middagen ombord blir en ceremoni av lyx och elegans. I den vackert dekorerade restaurangvagnen serveras gourmeträtter av högsta kvalitet. Servitörerna, klädda i formella uniformer, dansar genom vagnen och skapar en känsla av teater där varje rätt blir ett konstverk och varje måltid blir en upplevelse att minnas.

Orient Expressen - First Class Magazine

När tåget rullar in på Santa Lucia Station i Venedig, möts resenärerna av en stad som andas romantik och intriger. Kanalerna slingrar sig genom stenlagda gator, och de romantiska broarna binder samman de historiska kvarteren. Venedigs unika atmosfär blir som en förlängning av Orient Expressens egen elegans, och resenärerna har möjlighet att utforska denna unika stad innan de återvänder till tåget för den fortsatta resan. Här hittar du mer information om Orient Expressen.

Orient Expressens syster – Venice Simplon-Orient-Express

Men Orient Expressen har en syster, en lika förtrollande varelse som löper över järnvägsspåren med lika mycket elegans och charm. Venice Simplon-Orient-Express, en variant av den legendariska tågresan, tar resenärerna med på en liknande resa genom Europas förtrollande landskap. Från lagunerna i Venedig till Alpernas majestätiska toppar, är detta tåg en resa för själen.

Orient Expressen - First Class Magazine

Kupéerna ombord är konstverk som för tankarna till en guldålder av resor. Varje detalj är noga utformad för att återskapa den autentiska atmosfären av Orient Expressens gyllene era. Den förföriska charm som genomsyrar varje vagn och den diskreta lyxen som omger varje resenär skapar en atmosfär av romantik och överflöd.

Under resan från Venedig till Paris blir varje vagn en tidsmaskin. Resenärerna förflyttas tillbaka till en tid då resor var en konstform och varje vy från fönstret var som ett vykort från en svunnen era. Alpernas snötäckta toppar och de gröna dalgångarna blir bakgrunden till resenärernas egna äventyr, där varje skakning på rälsen är en påminnelse om att de reser genom en levande historia.

Dinera ombord är en upplevelse

Middagen ombord på Venice Simplon-Orient-Express är lika förtrollande som atmosfären i den gamla världen. I den elegant dekorerade restaurangvagnen blir varje måltid en kulinarisk resa. Smakfullt utformade rätter och noggrant utvalda viner blir en hyllning till det finaste av europeisk matlagning.

Orient Expressen - First Class Magazine

Nätterna på Venice Simplon-Orient-Express är som ett drömskt intermezzo. När resenärerna dras tillbaka till sina exklusiva sviter, känns varje rum som en fristad av lugn och elegans. Mjuka sängkläder, subtil belysning och dofter av exotiska träslag skapar en atmosfär av ren romantik.

Orient Expressen och Venice Simplon-Orient-Express är inte bara tågresor; de är resor genom kulturell rikedom, historisk charm och oklanderlig lyx. Att kliva ombord på dessa tåg är som att resa genom tid och rum, där varje sekund blir en brygga mellan det förflutna och nutiden. Det är en chans att uppleva resande som en konstform, där varje moment är en skatt i sig själv. Från Paris till Istanbul, från Venedig till Alperna, är dessa tågresor en odysse genom elegans och överdåd, där varje klickande hjul är en påminnelse om att resa kan vara en evig kärlekshistoria. Resan med Orient Expressen och Venice Simplon-Orient-Express är inte bara en resa; det är en dröm, där varje steg är en vals genom tid och skönhet.

Du kanske även är intresserad av vår resa med Belmond Eastern Oriental Express?

Här hittar du mer information om Venice Simplon-Orient-Express.

Foto: Press
To Top
Translate »