Frankrike

Ett besök på natursköna La Reunion

La Reunion är en liten ö belägen i Indiska oceanen som ståtar med en rad naturliga underverk. En av öns största attraktioner är dess fantastiska stränder och kustlinjer. Du kan njuta av det kristallklara vattnet och den mjuka sanden på stränder som Saint-Gilles-les-Bains och Boucan Canot, som erbjuder möjligheter till simning, snorkling och surfing. Många strandhotell erbjuder lyxiga bekvämligheter som utomhuspooler och spa, vilket ger en verkligt avkopplande semesterupplevelse.

Saint Gilles les Bains La Reunion
La Reunion erbjuder fantastiska stränder
La Reunion Natur
och storslagen natur

Ett annat naturligt under i La Reunion är vulkanen Piton de la Fournaise. Vulkanen är en av de mest aktiva vulkanerna i världen. Vulkanen ligger på den östra delen av ön och erbjuder hisnande vyer och vandringsmöjligheter för besökare. Vulkanutbrott är frekvent men involverar vanligtvis små explosioner och lavaflöden, vilket gör det till en relativt säker attraktion att besöka . Vulkanens fantastiska vyer, ses från utsiktspunkter som Pas de Bellecombe. Detta är ett måste för alla som besöker La Reunion.

vulkanen Piton de la Fournaise La Reunion

Förutom stränder och vulkaner är La Reunion också hem för frodiga skogar och vattenfall. Öns nationalpark, som täcker över 40 % av ön, erbjuder ett varierat utbud av flora och fauna. Här finner du exempelvis den sällsynta Reunion-göken. Du kan vandra genom parkens skogar för att se fantastiska vattenfall som Trou de Fer och Cascade du Bras Rouge. Öns orörda natur och mångsidiga djurliv gör den till ett riktigt tropiskt paradis för naturentusiaster.

Vattenfall La Reunion
Natur La Reunion

Det lyxiga boendet som finns i La Reunion

La Reunion erbjuder en rad exklusiva hotell och resorter som ger gästerna lyxigt boende och exceptionell service. Palm Hotel & Spa är ett sådant hotell som har fått strålande recensioner från gäster för sitt fantastiska läge, rymliga rum och utmärkta bekvämligheter. Blue Margouillat Seaview Hotel är ett annat alternativ. Hotellet erbjuder sina gäster en hisnande utsikt över Indiska oceanen, en utomhuspool och ett spa. Dessa exklusiva hotell och resorter ger gästerna den ultimata lyxupplevelsen. Här blir vistelsen i La Reunion oförglömlig.

Palm Hotel & Spa La Reunion
Lyxiga Palm Hotel & Spa. Foto: Palm Hotel & Spa

Om du som söker en mer privat och exklusiv upplevelse finns privata villor och stugor att hyra. La Digue Luxury Beach Bungalow är ett sådant alternativ som erbjuder gästerna en avskild och lyxig upplevelse på den pittoreska stranden Anse La Reunion. Resorten har en restaurang, bar och trädgård och erbjuder gästerna enkel tillgång till stranden. Dessa privata villor och stugor ger gästerna den ultimata integriteten och exklusiviteten. Här kan du verkligen kan koppla av och varva ner i en lyxig miljö.

Förutom exklusiva hotell, resorter och privata villor erbjuder La Reunion också en rad lyxiga bekvämligheter och tjänster. All inclusive-hotell på ön ger gästerna tillgång till en rad aktiviteter och tjänster, inklusive spabehandlingar, vattensporter och fina middagsupplevelser. Dessa bekvämligheter och tjänster säkerställer att gästerna helt kan fördjupa sig i den lyxiga upplevelsen som La Reunion har att erbjuda. Oavsett om gästerna söker avkoppling eller äventyr, kommer det lyxiga boendet och bekvämligheterna som finns i La Reunion garanterat att ge dem en oförglömlig semesterupplevelse.

Det unika köket i La Reunion

La Reunion är en unik destination som erbjuder ett varierat utbud av kulinariska upplevelser. Fokus ligger på det kreolska köket och lokala delikatesser. Kreolsk mat är en blandning av afrikanska, indiska och franska influenser, vilket resulterar i en unik blandning av smaker. Besökare kan njuta av rätter som rougail saucisse, en kryddig korvrätt och cari poulet, en kycklingcurry, som båda anses vara lokala delikatesser. Ön är också känd för sina exotiska frukter, som litchi och passionsfrukt, som används i många traditionella rätter. Oavsett om du äter på en lokal restaurang eller på ett av öns lyxhotell, kommer besökare på La Reunion garanterat att få en minnesvärd kulinarisk upplevelse.

Food La Reunion Mat La Reunion
Food La Reunion Mat La Reunion
Food La Reunion Mat La Reunion

Utöver sitt kulinariska utbud är La Reunion också hem för ett brett utbud av vilda djur och naturturer. Du kan ge dig ut på guidade turer för att utforska öns unika flora och fauna, inklusive den världsberömda vulkanen Piton de la Fournaise. Ön är också hem för en mängd olika endemiska arter, såsom Reunion-göken och Reunion-höken, vilket gör den till ett populärt resmål för fågelskådare. Marint liv entusiaster kan utforska öns korallrev, som är hem för en mängd färgglada fiskar och andra havsdjur. Oavsett om det är på land eller i vattnet, erbjuder destinationen en mängd möjligheter för möten med vilda djur och naturturer.

La Reunion

Här har vi samlat fler artiklar om Frankrike.

Läs mer om La Reunion

Foto: La Reunions Turistbyrå där inget annat anges
To Top
Translate »