Maldiverna

Vackra Milaidhoo på Maldiverna

Milaidhoo är ett av de senaste tillskotten av fantastiska resorter på Maldiverna. Den lilla vita sandön, inte större än några hektar, präglas av en intim och elegant miljö. Ett paradis för par som vill ha romantik i diskret lyx.

I den avlägsna Baa-atollen ligger Milaidhoo, en fantastisk liten ö som öppnade för turister så sent som i november 2016. Packad med tropisk grönska i form av olika typer av mangrover, tallar och suckulenter och kantad av vackra vita sandstränder. Detta ger ön en ombonad känsla så fort man kliver i land.
Högst upp i palmernas kronor hänger flygande hundar upp och ner och vilar från att flaxa över den lilla ön. Här ligger också det enda UNESCO World Biosphere Reserve som delfiner, mantor och valhajar huserar omkring.

Milaidhoo Maldives
Lyxigt och vackert som ett vykort. Milaidhoo är som en romantisk dröm.

En romantisk kokong på Milaidhoo

Vattenvillorna sträcker sig som en solfjäder över Indiska oceanen. En bred träbro förbinder dem med ön. Privata strandpoolsvillor är diskret placerade med havsutsikt. Trots öns litenhet upplevs avskildhet påtaglig. Villorna är rymliga och välutrustade, skapar en perfekt tropisk kokong.

Milaidhoo Maldives
Luftiga och ljusa rum med accentfärg i pastellrosa. Dörrarna ut mot terrassen kan man öppna och detta ger 180 graders panoramavy från sängen.

Rummen strålar av ljus och luft, erbjuder fantastisk panoramautsikt. Alla boendeformer på ön betonar utomhuslivet. Vattenvillor har däck med infinitypool, gazebo/dagbädd och trappa ner i havet. För extra lyx finns boenden med privat kock och utomhusbio. Vattenvillornas generösa däck och strandvillornas tomter skapar en privat sfär med havet utanför, perfekt för att spana efter delfiner, valhajar eller mantor.

Milaidhoo Maldives
Alla strandvillor har fri sikt ut över havet.
Milaidhoo Maldives

Kvällarna kan man ägna åt att titta på de miljontals stjärnor som fyller upp den nattsvarta himlen, eller tända stjärnbelysningen i den privata poolen för svalkande kvällsdopp. Så behovet av kontakt med andra gäster är helt enkelt inte så stort här.

Fantastisk snorkling och dykning på Milaidhoo

Från stranden tar man sig ut till husrevet genom en speciell öppning. Revet är marinskyddat och känt för fantastisk snorkling och dykning. När vi ger oss ut möts vi av en färgsprakande undervattensvärld. Stim med fiskar i de mest fantastiska färger, havssköldpaddor, muränor och vackra koraller håller oss fängslade länge i vattnet. Från djupet på ena sidan av revet svävar ett stim med stora svarta mantor in mot oss. De sveper förbi medan vi storögt och med stor respekt försöker hålla oss stilla och betrakta dem, tills de slutligen försvinner ur vårt synfält. Det är som om vi precis bevittnat ett tyst begravningståg under vatten. Mäktigt och värdigt på ett märkligt sätt.

Milaidhoo Maldives
Fiskstimmen är imponerade runt Milaidhoo
Milaidhoo Maldives
Vi hittade Nemo ibland korallerna


Världens bästa frukost?

Maten imponerar oss starkt. Milaidhoo strävar efter att erbjuda världens bästa frukost. Frukostbuffén är konstfullt uppdukad och kombinerar västerländska och asiatiska rätter. Varmrätter finns på à la carte-meny. Ägg Benedict är en favorit, ansedd som den bästa. En dansk gourmetkock har tränat kökspersonalen noggrant inför öppningen. De strävar efter perfektion i minsta detalj, vilket är en hederssak för dem.

MILAIDHOO - First Class Magazine
Smooties kommer i olika varianter till frukosten.

Traditionell Dohni med spektakulär design

Milaidhoo erbjuder olika alternativ för middagar. Ett är Ba´theli by The Reef, förankrat över vattnet med spektakulär design inspirerad av traditionella dhonis – segelbåtar som fraktade kryddor. Restaurangen öppnar enbart på kvällen, där gästerna kan njuta av rätter inspirerade av öns lokala kokkonst.

Milaidhoo Maldives
Restaurangen Ba´theli on the Reef ligger ute i vattnet i två dohni-båtar. I den tredje båten ligger köket. Här kan man njuta av kokkonst från ön.

Inuti, med ett glasgolv, kan du njuta av en spektakulär havsutsikt med revhajar som simmar under dig. Resortens huvudrestaurang vid stranden erbjuder strandhytter för privata måltider från strandgrillen. En intim teppanyaki-restaurang och vinkällare finns också som alternativ. För en mer privat middagsupplevelse rekommenderas en romantisk måltid för två vid stranden, med levande facklor och dukat bord under stjärnhimlen. Fantastiska skaldjur och bubbel i glasen förstärker stämningen. Som en extra bonus kan du med lite tur uppleva det fängslande fenomenet med neonblått vatten, orsakat av självlysande plankton, som lyser upp vattenbrynet.

Milaidhoo Maldives
En riktigt god middag på däck som ackompanjeras med en solnedgång kan knappast bli mer romantiskt.

Yoga i soluppgång

Spaet är välplacerat vid öns soluppgångssida. En yogapaviljong erbjuder soluppgångsyoga och behandlingar i charmiga halmbeklädda hytter över vattnet. Precis mittemot spaet finns ett välförsett gym för de som önskar mer energisk aktivitet.

Milaidhoo Maldives
På spaavdelningen får behandlas man i privata hytter med tillhörande däck. Här kan man få en härlig massage och et avkopplande bad. Morgonyoga vid soluppgången hålls varje dag i yogapaviljongen.

Att behöva lämna detta lyxiga barfotaställe tar emot.  Hela upplägget är som en romantisk dröm som besannats – ett av de mest perfekta ställen för en smekmånad, eller varför inte en andra smekmånad. Milaidhoo är verkligen ett tillflyktsställe i världsklass i Indiska oceanen för den som söker det lilla extra.

Här hittar du mer information om Milaidhoo.

Här har vi samlat alla artiklar om Maldiverna.

Foto: Mary Örnborg samt Press
To Top
Translate »