Frankrike

Le Royal Monceau – Raffles Paris erbjuder mycket!

För fyra år sedan öppnade ett av Paris bästa hotell på 37 Avenue Hoche: Le Royal Monceau – Raffles Paris – hotellet som erbjuder mycket! Le Royal Monceau – Raffles Paris ligger bara ett par minuters promenad från bland annat Champs-Elysées och Triumfbågen. Med andra ord är adressen således perfekt för att utforska den fantastiska franska huvudstaden med all dess kultur, gastronomi och inte minst shopping.

Det är till stora delar den franskfödde och världsledande designern Philippe Starck som står bakom designen av Le Royal Monceau – Raffles Paris. Överallt i hotellet finner man konstverk och detaljer som fascinerar och förundrar. Man förstår snabbt att konst och design är en viktig del av Le Royal Monceau. Detta både genom de imponerande kreationer som Philippe Starck har skapat och genom att hotellet stoltserar med sin egen konstsalong. För att understryka hur viktigt detta är har hotellet nämligen en egen conciergeservice med inriktning enbart på konst och kultur som naturligtvis gör allt för att tillgodose sina gästers önskemål just inom detta. Ja, och naturligtvis finns här även en sedvanlig conciergeservice också för den som undrar.

Le Royal Monceau

SPA my Blend by Clarins

En vän av detaljer noterar även Philippe Starcks sinne för design i hotellets alldeles egna biograf som på söndagar är öppen för allmänheten. Övriga dagar använder man denna till hotellets gäster för olika privata evenemang. Den mest framträdande detaljen är en röd stol som sticker ut ibland de övriga 98 vita – regissörens stol. På hotellet finns även SPA my Blend by Clarins som bara ett år efter invigningen tilldelades utmärkelsen Best Spa av publikationen Virtuoso. SPA:t har utöver en mängd behandlingar även en hår- och makeup-salong.

Le Royal Monceau Raffles Paris

Här finns också ett väl utrustat gym med både fria vikter och maskiner. Och, för den som önskar, även tillgång till en personlig tränare. En inomhuspool finns självklart och ljuset som strömmar genom glastaket ger en mycket behaglig och avkopplande känsla. Efter en simtur eller en behandling föreslår vi en avkopplande paus i de vita sofforna. Detta med en uppfriskande vitamindrink eller varför inte ett glas champagne? Glöm vardagen och unna dig extra lyx under en stund, det en rekommendation. Som boende på hotellet har man självklart fri tillgång till SPA:t och icke hotellgäster är även de välkomna för € 190 per dag.

Le Royal Monceau restauranger

Efter att ha njutit en stund rekommenderar vi ett besök i någon av hotellets två restauranger. Oavsett om du väljer den franska restaurangen La Cuisine eller den italienska Il Carpaccio utlovas en upplevelse för både ögat och smaklökarna. Restaurangerna leds av den franska stjärnkocken Laurent André, och båda har blivit tilldelade varsin stjärna av Guide Michelin.

Det är värt att notera att Il Carpaccio är den enda italienska restaurangen i Paris som har blivit tilldelad en stjärna av Guide Michelin. Då restaurangen endast har trettio platser rekommenderar vi att du gör en bordsreservation i god tid. Menyerna i båda restaurangerna uppdaterar man kontinuerligt. Så även om du är en frekvent hotellgäst kommer du alltid att hitta något nytt som lockar.

Självklart kommer du alltid att hitta signaturrätten. En honungs- och ingefärsmarinerad torsk serverad med bräserat svart ris – på menyn i La Cuisine. Det är en smakupplevelse som är väl värd att prova och kommer att förtrolla dina smaklökar.

Le Royal Monceau Raffles Paris

La Terasse på Le Royal Monceau – perfekt för en drink

Efter middagen kan du lämpligtvis avnjuta en drink. Detta antingen på hotellets terrass som erbjuder en oasliknande atmosfär eller i någon av de bekväma soffgrupperna i hotellbaren. Baren är populär både bland hotellgäster och lokalbefolkningen i Paris. Dess signatur är de över hundra olika glasen som används för att servera drinkarna. Du väljer om du önskar ditt eget favoritglas eller så låter du bartendern själv välja. Om du har lyckan att få servitören Alessandro Scarcella har du inget mer att önska den kvällen du besöker baren. Hans serviceförmåga för en att häpna med sitt ständiga leende och gåvan att alltid bjuda på det där lilla extra.

Le Royal Monceau Raffles Paris

Le Royal Monceau – Raffles Paris är även känt för sin fantastiska och spektakulära julmeny. Traditionen sedan hotellet öppnade upp har varit att det ska bli serverat ett extraordinärt bakverk i samband med högtiden. First Class Magazine kan avslöja att årets ”bakverk” inte är vad man förväntar sig. I år blir det serverat nämligen detta som förrätt i form utav en Foie gras-bakelse. Självklart finns även stjärnkonditorn Pierre Herméa på menyn. Om du inte kan få nog av dessa magiska skapelser så misströsta inte. Han har hela tio butiker i Paris som säljer godbitarna. Under hela månaden innan jul finns det även en möjlighet att köpa Laurent Andrés egentillverkade såser och kryddblandningar på hotellet. Vilken perfekt julklapp till en gourmet.

Katara Presidential Suite

Hotellet erbjuder elva olika rumskategorier från den minsta Chambre Studio om 36 kvadratmeter till den största Presidential Suite 341 med sina 348 kvadratmeter. Sviten har bland annat tre rymliga sovrum, en väl tilltagen lounge och ett privat gym för den som inte önskar besöka det publika gymmet i SPA:t. Samtliga sviter nås genom en helt separat entré med en egen portiär. Oavsett val av rumskategori så har alla rum och sviterna en sak gemensamt utöver standardbekvämligheterna som WIFI, minibar och arbetsplats – nämligen en gitarr. Ännu en detalj implementerad av – ja, du vet vem.

Le Royal Monceau Raffles Paris

Avslutningsvis så andas hela hotellet stil, design och utmärkt service. Jag kommer att återvända, för som sagt: Le Royal Monceau – Raffles Paris erbjuder mycket.

Här har vi samlat fler artiklar om Frankrike.

Här hittar du mer information om Le Royal Monceau – Raffles Paris.

Foto: Susanne Nilsson samt press
To Top
Translate »