Frankrike

Hôtel du Couvent i Nice – en oas av elegans och avkoppling

När man tänker på Nice, tänker man ofta på Medelhavets gnistrande vatten, Promenade des Anglais och de pittoreska gamla kvarteren. Nu finns det ännu en anledning att besöka denna pärla på Franska rivieran: det nyöppnade Hôtel du Couvent. Beläget i hjärtat av Nice, erbjuder detta hotell en unik blandning av historisk charm och modern lyx, vilket gör det till ett måste för alla resenärer som söker en minnesvärd vistelse.

Hôtel du Couvent

Hôtel du Couvent – en historisk skatt

Hôtel du Couvent har en fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet då byggnaden ursprungligen tjänade som ett kloster. Byggnaden, ursprungligen uppförd 1604 av Saint Claire-orden och senare ockuperad av Order of the Visitation of Holy Mary fram till 1980-talet, har en rik historia som nu bevarats och förstärkts. Valéry Grégo och hans team har arbetat med att förena den historiska arkitekturen med 2000-talets hantverksskicklighet, vilket resulterat i en atmosfär som andas både dåtid och nutid.

Hôtel du Couvent
Hôtel du Couvent, Nice
Hôtel du Couvent, Nice

Denna rika historia känns i varje hörn av hotellet, där den gamla världens charm bevarats och kombinerats med moderna bekvämligheter. När man stiger in genom de stora, tunga trädörrarna, omges man genast av en atmosfär som andas historia. Det finns spår av det förflutna överallt, från de välvda takportalerna och stenväggarna till de antika möblerna som noggrant har valts ut.

Design och atmosfär på Hôtel du Couvent

Interiören på Hôtel du Couvent är en perfekt balans mellan historisk elegans och samtida design. Varje rum är inrett med noggrant utvalda möbler och konstverk som speglar hotellets historia och omgivningar. De höga takhöjderna, stora fönstren och eleganta textilier skapar en känsla av rymd och lyx. Marmorerade stengolv kontrasteras av ljusa väggar, vilket ger rummen en varm och inbjudande känsla. Varje detalj, från handplockade vintage-lampor till moderna konstinstallationer, bidrar till en unik och minnesvärd upplevelse.

Hôtel du Couvent, Suite
Hôtel du Couvent, Suite
Hôtel du Couvent, Suite

Hotellet erbjuder 88 rum i varierande kategorier varav 18 är sviter. Några av dessa har fullständiga kök och möjligheten till privat kock och butlerservice, vilket gör det idealiskt för längre vistelser eller om man önskar avskildhet.

Faciliteter och service

Hôtel du Couvent erbjuder ett brett utbud av faciliteter för att säkerställa att varje gäst har en oförglömlig vistelse. Hotellet har en underbar innergård där gästerna kan njuta av frukost eller en avkopplande eftermiddag. Den 2,5 tunnland stora trädgården är en plats för meditation och avkoppling. Denna fridfulla oas, med sina lummiga gröna växter och porlande fontäner, känns som en hemlig trädgård mitt i staden. Det finns också en takterrass med panoramautsikt över Nice, vilket gör det till en perfekt plats för en kvällsdrink. När solen går ner över Medelhavet, förvandlas terrassen till en magisk plats där ljuset reflekteras i havet och staden börjar glittra.

För de som söker avkoppling och välbefinnande, erbjuder hotellet en spa-avdelning inspirerad av antika romerska badtraditioner. Här finns stort urval av behandlingar och massage. Här kan man njuta av en lugn stund i bastun eller koppla av med en aromaterapimassage som smälter bort alla spänningar.

Hôtel du Couvent, Spa
Hôtel du Couvent, Spa

Det finns en rörelsestudio dedikerad till träning med fria vikter, yoga, dans och rörelse, samt en utomhuspool med utsikt över Medelhavet. Tidig morgon så är detta en perfekt plats för ett morgondopp samtidigt som du beskådar soluppgången.

Hôtel du Couvent, Pool

Personalen på Hôtel du Couvent är känd för sin vänlighet och professionalism. De finns alltid tillgängliga för att hjälpa gästerna med allt från bokningar av restauranger och utflykter till personliga rekommendationer om vad man bör se och göra i Nice. Deras passion för gästfrihet och deras djupa kunskap om staden gör vistelsen speciellt.

Gastronomi hos Hotel du Couvent

Hôtel du Couvents kulinariska utbud visar upp det bästa av den lokala gastronomin. Hotellets restaurang erbjuder menyer inspirerade av det provensalska köket, med råvaror från hotellets egen gård i Touët-sur-Var. Gästerna kan njuta av säsongens grönsaker, frukt och ägg från gårdens höns. Rätterna är en hyllning till regionens rika mattraditioner ed färska, lokala råvaror och traditionella recept. På menyn kan du hitta rätter som rå amberjack, Barbajuans de la Roya och pistou gnocchi. Det finns det något för alla smaker. Restaurangen, med sina eleganta bord och mjuka belysning, är en idealisk plats för en romantisk middag eller en festlig måltid med vänner.

Hôtel du Couvent, Dinner
Hôtel du Couvent, farm
Hôtel du Couvent, farm

Frukostbuffén, som serveras varje morgon, erbjudet ett urval av nybakat bröd, färsk frukt, ostar och charkuterier. Hotellet har också ett bageri som dagligen tillagar nybakat bröd, samt en vinkällare med 3 500 flaskor.

Gemenskap och kultur

Hôtel du Couvent sätter gemenskap och kultur i centrum. Hotellet erbjuder en lokal bondemarknad varje lördag, där gäster och lokalbefolkning kan köpa färska produkter från regionen. I linje med klostrets historia kommer den månghundraåriga örtbutiken som grundades av nunnorna att återupplivas, ledd av den lokala örtläkaren Gregory Unrein från Nice Organic. Det ger gästerna personlig rådgivning och skräddarsydda läkemedel, samt teer, tisaner och tinkturer med örter från trädgården. Den kommer också att förse hotellets kök och bar med torkade örter.

Hôtel du Couvent

Biblioteket på hotellet belyser ”L’École de Nice”, en konstnärlig rörelse som utvecklades i Nice från slutet av 1950-talet. Här kan gästerna fördjupa sig i rörelsens historia.

Utforska Nice

Hôtel du Couvent har ett idealiskt läge för att utforska allt som Nice har att erbjuda. Beläget bara några minuter från Promenade des Anglais, är det enkelt att ta en promenad längs havet eller besöka de många caféerna och butikerna som kantar gatorna. Gamla stan, med sina trånga gränder och färgglada marknader, ligger också inom bekvämt avstånd. För konstälskare är Musée Matisse och Musée Marc Chagall bara några av de många kulturella höjdpunkterna i närheten.

Hôtel du Couvent - First Class Magazine

Gamla stan i Nice är ett måste, med sina smala, slingrande gator och färgglada byggnader som skapar en levande och inbjudande atmosfär. Här hittar du små butiker som säljer allt från lokalt hantverk till färska kryddor, och charmiga kaféer där du kan njuta av en kopp espresso och titta på folklivet. Blomstermarknaden Cours Saleya är en annan höjdpunkt, där doften av färska blommor blandas med aromerna från de många matstånden.

Hôtel du Couvent är mer än bara ett hotell; det är en upplevelse. Med sin rika historia, lyxiga faciliteter och oöverträffade service, erbjuder det en perfekt blandning av gammalt och nytt i hjärtat av Nice. Oavsett om du är i staden för en romantisk semester, en familjeresa eller en avkopplande weekend, kommer Hôtel du Couvent att överträffa dina förväntningar och ge dig minnen för livet. Välkommen till en oas av elegans och avkoppling – välkommen till Hôtel du Couvent.

Hôtel du Couvent
Hôtel du Couvent
Hôtel du Couvent

Om Valéry Grégo och Perseus Group

Valéry Grégo har bott i London de senaste tjugo åren och kom in i gästfrihetsbranschen som man skulle snubbla in i en gammal bokhandel; av en slump. Född i Paris förorter till två flygforskare, studerade han först litteratur och humaniora i Paris, och fortsatte sedan med att studera finans. Efter en inledande tid som entreprenör inom finans ledde hans litterära bakgrund och känsla för äventyr honom att skapa Perseus 2010, med syftet att skaka om begreppet resor. Le Pigalle, som öppnade 2015, gjorde det möjligt för honom uttrycka denna moderna, djupt rotade och medvetna gästfrihet som anpassar sig till en snabbrörlig värld.

Valéry Grégo fortsatte med att återuppliva flera bergsresorter och kustanläggningar, inklusive Les Roches Rouges i Saint-Raphaël och Les 3 Vallées i Courchevel 1850, under varumärket Hôtels d’en Haut, som han sålde 2019 för att fokusera sin uppmärksamhet på Hôtel du Couvent, den sista i denna generation av platser som syftar till att hjälpa till att sätta standarden för framtidens lyxhotell. Det tog honom 10 år att bygga Hôtel du Couvent så det ligger mycket kärlek och passion bakom hotellet.

Här hittar du mer information om Hôtel du Couvent.

Här har vi samlat fler artiklar om Frankrike.

Foto: First Class Magazine
To Top
Translate »