Annons från Globe Marketing

Golf på Knistad Herrgård

Golf på Knistad HerrgårdFyrstjärniga Knistad Herrgård ligger i det vackra Västergötland, precis öster om Skövde. Knistad Herrgård har fått ett flertal fina utmärkelser de senaste åren, och med golfbanan i direkt anslutning behöver ingen tid slösas på transporter.

Här befinner man sig dessutom i ”Arns rike” och det är enkelt att kombinera golfresan med utflykter i den historiska bygden. Knistad Herrgård är en anläggning som har anor som går tillbaka ända till 1300-talet. Herrgården byggdes i mitten av 1700-talet och har bland annat använts för att bedriva omfattande skogs-, jordbruk och mjölkproduktion.

Knistad Herrgård

Idag fungerar herrgården som en modern hotell- och konferensanläggning, men när man anländer märks det tydligt att det historiska arvet tagits till vara. När man stiger in genom dörrarna finner man smyckade salonger och matsalar med vackra väggmålningar, kakelugnar och kristallkronor. Hotellrummen har mer modern design, men inredningen passar väl in på en herrgård och är både vacker och ombonad.

Golf för alla på Knistad Herrgård

Under en weekend på Knistad Herrgård är det lätt att koppla av från vardagens stress. Här vistas man i en genuin herrgårdsmiljö, lugnet och närheten till naturen ger ro för själen. Samtidigt kan man få ny energi under sköna golfrundor. Golf är nämligen en självklarhet här, och på herrgården bor man precis vid den natursköna och lätt kuperade 18-hålsbanan som har ett mycket gott rykte bland Sveriges golfare. Knistad lockar även många celebriteter, och det är inte helt omöjligt att man under en runda stöter på Magnus Härenstam, Måns Zelmerlöw eller Lasse Berghagen.

Knistad Herrgård golf

Banan är ritad av Jeremy Turner och består av två slingor, vilket ger spelaren fördelen att kunna välja att spela 9 eller 18 hål. I anslutning till banan finns även café, övningsgreener, driving range och golfshop. Det finns också goda möjligheter att förbättra sitt spel om man skulle vilja satsa på det. Knistad har egna pros, Andreas Ljungström och Jens Lindström, som erbjuder kurser för såväl den erfarne golfaren som för nybörjaren.

Andreas Ljungström spelade i Sveriges juniorlandslag och rankades som Sveriges bästa 16-åring innan en skada tvingade honom bort från tävlingsspel. Som tränare på Knistad är hans expertis svingteknik. Jens Lindström spelade som ung på tourer i Skandinavien, Asien och Sydamerika men inriktade sig ganska snart mer och mer mot instruktion. På Knistad arbetar han bland annat med bandesign, klubbyggnation och instruktion.

Knistad Golf

En aktiv weekend på Knistad Herrgård

För den som vill ha aktiviteter utöver golf finns det en mängd olika att ta del av under en weekend på Knistad. Femkamp, gocart, äventyrsbana och lerduveskytte är bara några. Och funderar man på att ta jägarexamen är Knistad rätt plats. Under den populära intensivkursen tar man sin jägarexamen på endast tre dagar. Båtentusiasten kan istället välja skepparexamen. Den som är intresserad av historia har dessutom kommit rätt.

Många av platserna som beskrivs i Jan Guillous romantrilogi om Arn ligger i Knistads omedelbara närhet, på den västgötska landsbygden. Knistad erbjuder guidade turer som tar en med på en oförglömlig resa i Sveriges historia, i romanfiguren riddare Arn Magnussons fotspår. Efter en dag fylld av aktiviteter kan man avrunda med att koppla av med bastu och karbad i relaxavdelningen. Det brukar vara mycket uppskattat – och givetvis är både karbadet och bastun vedeldade.

Spännande smakupplevelser

Lite senare kan man inleda aftonen med en fördrink eller kanske en vinprovning nere i vinkällaren från 1100-talet tillsammans med en resa i historien. När man kliver in i den rustika vinkällaren på Knistad förflyttas man genast sekler tillbaka i tiden. Här ordnar man flera olika typer av arrangemang som populära dryckesprovningar. Under ledning av Knistads vinkännare får man chansen att prova många olika sorters vin, och man har till och med Arn de Gothia Rouge i den så kallade Arn-serien på hyllan. Vill du hellre jämföra öl, whisky eller snaps så går det givetvis lika bra.

Knistad Herrgård

När man sedan slår sig ned till bords i restaurangen väntar en omsorgsfullt tillagad måltid. Här på Knistad Herrgård är kunskap, tradition, nytänkande och skaparglädje lika viktiga som kvaliteten på råvarorna. Köttet kommer till exempel från de närliggande bondgårdarna och de lokala jägarna. Menyer och rätter ändras även regelbundet, allteftersom årstid och säsong varierar. Då och då gästas köket av den välkände göteborgsprofilen Leif Mannerström. Han är även en av läromästarna för kockarna på Knistad, vilket märks på slutresultatet och brukar uppskattas av gästerna.

Här har vi samlat fler artiklar om Sverige.

Foto: Press
To Top
Translate »