EUROPA

Europas vackraste stränder

Turkost vatten och en kritvit sand. Visst låter det som en dröm? Många tänker nog på paradisöar som Maldiverna, men i Europa finns det många vackra stränder som lätt kan mäta sig med de mer exotiska stränderna. Här har vi listat några – så dyk ner i det turkosa vattnet och dröm dig bort.

Vackra Navagio Beach i Grekland

Navagio Beach på Zakynthos är en sällsynt juvel med sina dramatiska landskap och historiska vrak. Det som gör Navagio Beach så exceptionell är dess unika karaktär och omgivande kalkstensformationer. Besökare lockas hit av det hisnande turkosblå vattnet och den mjuka, vita sanden. Ett annat unikt drag är hur Navagio Beach endast är tillgänglig via båt, vilket ger en extra dimension av äventyr och avlägsenhet. Solnedgångar över Navagio Beach är en syn att se, då himlen fylls med färg och reflekterar i det stilla vattnet, skapar en magisk atmosfär som få platser kan matcha.

Strand Navagio Beach

Den rosa stranden Elafonissi Beach i Grekland

Elafonissi Beach på Kreta är känd för sin rosa sand och det turkosa vattnet som omger den. Vad som gör denna strand så speciell är dess naturliga skönhet och avskilda läge. Besökare kan njuta av att simma i det klara vattnet, vandra längs de omgivande stigarna eller bara koppla av på stranden och njuta av lugnet. Det är som att gå in i en dröm när man besöker Elafonissi Beach, med dess vackra färger och fridfulla atmosfär.

Elafonissi Beach

Skönheten Porto Katsiki i Grekland

Porto Katsiki på Lefkada är känd för sin dramatiska skönhet med branta klippor som stiger upp ur det kristallklara vattnet och den mjuka, vita sanden. Vad som gör Porto Katsiki så distinkt är dess tillgänglighet från land och det majestätiska landskapet som omger den. Besökare kan nå stranden genom att navigera nerför en brant trappa från parkeringsplatsen ovanför, vilket ger en spektakulär utsikt över de omgivande naturlandskapen. När man når Porto Katsiki kan man njuta av den fridfulla atmosfären och stillheten som bara en avlägsen strand kan erbjuda.

Porto Katsiki Lefkada island

Vackra Egremni Beach Grekland

Egremni Beach på Lefkada erbjuder en av de mest omsvärmade stränderna i Grekland, med sin avlägsna läge och långa sträcka av mjuk vit sand. Egremni Beach på Lefkada är speciell med dess isolerade plats och den dramatiska kalkstensklippan som omger den. För att nå Egremni Beach måste besökare följa en brant stig nerför klippan, vilket ger en känsla av spänning och äventyr. När man väl når stranden belönas man med en vidsträckt utsikt över det kristallklara vattnet och möjligheten att njuta av en lugn och avskild plats bortom trängsel och stress.

Egremni Beach

Balos Beach i Grekland – lagun och rosa sand

Balos Beach på Kreta är känd för sin unika lagun och rosa sandstrand som omges av dramatiska klippor. Balos Beach på Kreta har ett avlägset läge och omges av en orörd natur. För att nå Balos Beach måste besökare antingen ta en båttur eller vandra längs en stig från närliggande parkeringsplatser. På Balos Beach på Kreta kan man njuta av den lugna atmosfären och det kristallklara vattnet, det gör detta till en av de mest eftertraktade platserna på Kreta.

Balos Beach

Den gömda skatten Cala Macarelleta i Spanien

Cala Macarelleta på Menorca är som en gömd skatt med sitt kristallklara vatten och mjuka, sandiga stränder. Vad som skiljer Cala Macarelleta från andra är dess avskilda läge och omgivande klippformationer som ger en känsla av lugn och ro. Att närma sig denna strand känns som att komma till en hemlig oas bortom tid och rum. Dess tillgänglighet genom en kort promenad eller båttur bidrar till dess charm, och besökare belönas med en fridfull och avskild plats där de kan koppla av och njuta av naturens skönhet.

Cala Macarelleta

Vackra Playa de Ses Illetes i Spanien

Playa de Ses Illetes på Formentera är en pärla i Balearerna med sina mjuka vita sanddyner och det turkosa vattnet i Medelhavet. Vad som gör Playa de Ses Illetes på Formentera så speciell är dess avslappnade atmosfär och de spektakulära vyer över de omgivande öarna. Besökare kan njuta av att sola på stranden, simma i det klara vattnet eller bara koppla av och njuta av den lugna atmosfären. Det är som att gå in i en dröm när man besöker denna strand, med dess pittoreska omgivningar och avslappnade atmosfär.

Playa de Ses Illetes

Spiaggia delle Due Sorelle i Italien

Spiaggia delle Due Sorelle, nära Ancona på den italienska Adriatiska kusten, är en pärla som få platser kan matcha. Det som utmärker Spiaggia delle Due Sorelle är dess naturliga skönhet och närheten till det omgivande landskapet. Spiaggia delle Due Sorelle översätts till ”Stranden med de två systrarna”, härstammar från de två kalkstensklippformationerna som reser sig stolt ur havet och skapar en dramatisk bakgrund för strandens mjuka sand och det glittrande vattnet. Det är som att kliva in i en målning när man besöker denna strand, med sina naturliga bågar och grottor som ger en känsla av äventyr och upptäckt.

Spiaggia delle Due Sorelle

Spektakulära Praia da Marinha i Portugal

Praia da Marinha i Algarve-regionen i Portugal anses vara en av de vackraste stränderna i världen, och med goda skäl. Vad som skiljer denna strand från andra är dess spektakulära klippformationer och kristallklara vatten. Besökare som når denna strand belönas med en fantastisk utsikt över de omgivande klipporna och det turkosa vattnet. Det är som att gå in i en vykortsbild när man besöker denna strand, med dess dramatiska landskap och pittoreska omgivningar.

Praia da Marinha

Zlatni Rat Beach i Kroatien

Zlatni Rat Beach på ön Brač är känd för sin unika form som förändras beroende på vind och strömmar. Det som gör Zlatni Rat Beach så speciell är dess dynamiska karaktär och det klara vattnet i Adriatiska havet. Besökare kan njuta av solen och simma i det svalkande vattnet eller utforska de omgivande skogarna och byarna. Det är som att kliva in i en målning när man besöker denna strand, med dess unika form och fantastiska naturskönhet.

strand - First Class Magazine

Detta är bara ett axplock av alla vackra stränder som finns i Europa. Så packa ner badkläderna och solskyddet och simma lugnt i sommar.

Många fina stränder hittar du i Grekland. Läs mer om 10 utvalda grekiska öar.

Foto: Press
To Top
Translate »