Italien

Rom – en perfekt guide för en weekend i Rom

En gång i livet bör man ha besökt Colosseum i Rom, och visst är det så. Men staden har så mycket mer att erbjuda och saker att göra. Här finner du allt från museum, till shopping, natursköna parker som passar för avkoppling och picknick, trendiga barer och fantastiska grekiska restauranger och tavernor – listan kan göras hur lång som helt.

Här har vi satt samman en weekend guide över saker att göra i Rom för att få en perfekt weekend och detta är bara ett axplock av saker att som finns att göra för att uppleva Italiens huvudstad.

Rom skyline

”Den eviga staden,” är en oslagbar plats för en weekendfylld resa genom historien, konsten och den italienska kulturen. Med sina antika monument, charmiga gränder och gastronomiska läckerheter, erbjuder staden en atmosfär av romantik och fascination. Från det mäktiga Colosseum till de pittoreska fontänerna och det rika konstnärliga arvet, ger staden varje besökare en smak av la dolce vita. Oavsett om du vandrar genom Forum Romanum, kastar en önskning i Fontana di Trevi eller njuter av äkta italiensk gelato, kommer Italiens huvudstad att omfamna dig med sin autentiska charm och tidlösa skönhet.

Saker att göra

Colosseum: Besök det mäktiga Colosseum, en symbol för Romerska rikets storslagenhet och den perfekta startpunkten för din historiska resa genom staden. Colosseum reser sig som en majestätisk amfiteater som en gång var värd för gladiatorstrider och offentliga skådespel. Färdigställd år 80 e.Kr. är dess storhet och arkitektoniska skicklighet tydlig i dess massiva elliptiska struktur. Colosseums bestående arv representerar romersk ingenjörskonst och den kulturella betydelsen av antik underhållning.

Rom - First Class Magazine

Vatikanstaten och Peterskyrkan: Utforska Vatikanstaten och beundra konstverk i Sixtinska kapellet samt imponerande Peterskyrkan, en av världens största kyrkor.

Fontana di Trevi: Fontana di Trevi, belägen i hjärtat av staden, är en magnifik fontän som står som ett konstnärligt mästerverk. Byggd under 1700-talet, förkroppsligar den barockstilens prakt och skönhet. Besökare kastar traditionellt mynt över axeln i fontänen för att säkerställa sin återkomst till den eviga staden och lockas av dess charmiga atmosfär.

Rom Fontana di Trevi

Pantheon: Beundra det majestätiska Pantheon, en antik byggnad som har överlevt århundraden och fortfarande imponerar med sin kupol och historia.

Trastevere: Vandra genom de pittoreska gränderna i Trastevere, ett charmigt kvarter som erbjuder traditionella trattorior, konstgallerier och en avslappnad atmosfär.

Spanska Trappan: Den spanska trappan är en berömd monumental trappa i Rom, Italien. Den består av 135 steg och länkar Piazza di Spagna med Piazza Trinità dei Monti. Trappan känd för sin imponerande design och sin roll som en populär turistattraktion och mötesplats i staden.

Fine dining restauranger

La Pergola (tre Michelin-stjärnor): La Pergola, beläget på Waldorf Astoria, erbjuder en exklusiv matupplevelse med panoramautsikt över staden. En gastronomisk höjdpunkt.

Armando al Pantheon: Armando al Pantheon, beläget intill det berömda Pantheon, serverar autentisk romersk mat i en traditionell och mysig atmosfär.

Roscioli: Roscioli är en delikatessbutik och restaurang som specialiserar sig på färska råvaror och italienska delikatesser. En perfekt plats för foodies.

Rom - First Class Magazine

Natursköna promenadstråk och parker

Villa Borghese: Promenera genom Villa Borghese, en vacker park där du kan njuta av grönskan, ta en båttur på sjön och besöka konstmuseet Galleria Borghese.

Forum Romanum och Palatinen: Utforska Forum Romanum och Palatinen, antika platser som tar dig tillbaka i tiden till det romerska imperiets glansdagar.

Janiculum Hill: Ta en promenad uppför Janiculum Hill och njut av en fantastisk panoramautsikt över staden. En avskild plats bortom turiststråken.

Appia Antica: Vandra längs Via Appia Antica, en gammal romersk väg omgiven av grönska och antika monument. En fridfull reträtt från stadens livlighet.

Pincio Terrace: Besök Pincio Terrace vid Piazza del Popolo och njut av utsikten över staden och dess kända monument som Peterskyrkan och Spanska trappan.

Rom - First Class Magazine

Shopping i den italienska huvudstaden

Via del Corso: Via del Corso är en huvudgata för shopping med ett brett utbud av butiker, från internationella kedjor till italienska modehus.

Via Condotti: Via Condotti är en elegant gata i hjärtat av staden, känd för sina exklusiva modebutiker och internationella designers.

Campo de’ Fiori-marknaden: Besök Campo de’ Fiori-marknaden för färska produkter, blommor och lokala delikatesser. En levande och autentisk marknadsupplevelse.

Trastevere-butiker: I Trastevere hittar du charmiga butiker och konsthantverksaffärer som erbjuder unika produkter och souvenirer.

Porta Portese-marknaden: Porta Portese-marknaden är en av Europas största loppmarknader och erbjuder allt från kläder och skor till antikviteter och kuriosa.

Rom - First Class Magazine

En weekend i Italiens huvudstad kommer att ge dig en inblick i denna underbara stad, och du kommer att vilja återkomma för staden har så mycket att erbjuda.

Här har vi samlat fler artiklar om Italien.

Här hittar du mer information om Rom.

Foto: Press
To Top
Translate »