Bilar och båtar

ACI Marina Cres, Kroatien

I norra Kroatien finns en de absolut modernaste marinorna i Europa. Den nyrenoverade ACI Marina Cres har höga ambitioner – och imponerar med både bekvämlighet och trygghet för båtägare.

Kroatien stiger som en raket på listorna över de populäraste resmålen i Europa. Med en fantastisk skärgård lockar landet dessutom båtägare från hela världen. Och idag finns det en uppsjö av högklassiga marinor att välja ibland. Allt beroende på vad man eftersöker. Det populäraste området ligger i Dalmatien där framför allt seglingsentusiaster utgår från marinor i mellersta Kroatien för att komma ut till öarna i närområdet och i södra Kroatien.

ACI Marina Cres

Kvarner och Istrien, som ligger i norra Kroatien, har istället satsat på att bygga ut några av Europas absolut modernaste marinor. Närmast från flygplatsen i Zagreb ligger Kroatiens största ö Cres, som också hyser Kroatiens största marina med 461 båtplatser. ACI Marina Cres, som också har fått utnämningen ”Blue Flag” för den höga kvaliteten på vattnet. Marinan är utrustad med alla faciliteter en båtägare kan önska. Det finns bland annat restauranger, duschar, spa, bil- och cykeluthyrning, verkstad och lägenheter för uthyrning till ACI-medlemmar.

Hög service hos ACI Marina Cres

Båtarna tas hand om på bästa möjliga sätt. Även om man inte befinner sig på plats skickar personalen uppdateringar till mobilen med bilder. Detta sker varje gång en översikt av båten görs av hamnpersonalen. ACI Marina Cres har också marinor på de populära resmålen i Istrien, som Pula och Rovinj. Från Kvarner och Istrien kan man upptäcka övärlden norra Kroatien men också fantastiska orter längs med fastlandets kustlinje. I övrigt är Cres är ett populärt resmål för naturälskare som vill njuta av orörd natur. Här kan man bland annat stöta på världen tredje största fågel, gåsgamen, som i Europa bara finns på Cres och grannöarna.

ACI Marina Cres - First Class Magazine

Värt att också besöka:

Pula – Halvön Istriens största stad med livligt hamnliv – ett perfekt resmål för den som är intresserad av historia och fantastiska klippbad. Ett besök på Pulas amfiteater är givet.

Rovinj – Underbar medeltida fiskeby precis vid havet. Här hittar man utmärkta restauranger, bland annat den restaurang som nyligen blev först i Kroatien med att få en Guide Michelinstjärna.

Här hittar du mer information.

Du kanske också är intresserad av en artikel om att segla i Kroatien?

Foto: Mary Örnborg
To Top
Translate »