Korvstroganoff är en älskad klassiker i det svenska köket – enkel, snabb och otroligt god! Den här varianten tar rätten till nästa nivå med en krämig och fyllig sås där dijonsenap ger en härlig smakbrytning. Perfekt för både vardagsmiddagar och när du vill bjuda på något riktigt gott utan krångel.

Ingredienser för Korvstroganoff, 4 personer:
- 400 g falukorv, skuren i strimlor
- 1 stor gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade eller finhackade
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk dijonsenap (eller svensk senap för mildare smak)
- 2 dl grädde
- 1 dl crème fraîche (för extra krämighet)
- 1 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk soja (ger djupare smak)
- Salt och svartpeppar efter smak
- Smör eller olja för stekning
- Färsk persilja för garnering
Tillagning av Korvstroganoff:
- Fräs löken: Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Stek den hackade löken på medelvärme tills den blir mjuk och genomskinlig.
- Stek korven: Tillsätt korvstrimlorna och stek tills de får fin färg.
- Bygg upp smaken: Rör ner vitlök, tomatpuré och dijonsenap. Fräs i någon minut för att utveckla smakerna.
- Såsen: Tillsätt grädde, crème fraîche, vatten och smula ner buljongtärningen. Rör om ordentligt.
- Krydda: Tillsätt paprikapulver, soja, salt och peppar. Låt allt puttra på svag värme i ca 10 minuter, så smakerna gifter sig.
- Servera: Strö över hackad persilja och servera med ris, potatismos eller pasta.
Servera med ris, potatismos eller pasta för en mättande och smakrik måltid som hela familjen kommer att älska!
Du kanske också vill ha ett recept på en mycket god lasagne?
Foto: Press
