Allt för resan

Flyg med Norwegian

Norwegian är ett av de mest populära lågprisflygbolagen i Europa, känt för sina konkurrenskraftiga priser och breda nätverk av destinationer. Med sitt fokus på att erbjuda bekväma och prisvärda resor inom och utanför Europa, har Norwegian etablerat sig som ett självklart val för många resenärer. Här är några av anledningarna till varför att flyga med Norwegian är ett utmärkt val.

Norwegian - First Class Magazine

Norwegian har ett stort nätverk i Europa

Norwegian erbjuder ett omfattande utbud av destinationer över hela Europa. Från de vibrerande storstäderna London och Paris till pittoreska semesterorter vid Medelhavet som Mallorca och Santorini, täcker Norwegian alla typer av resmål. En ny linje för 2024 är från både Köpenhamn och Oslo till Porto i Portugal. En flygning som vi gjorde nyligen.

Förbeställ din mat ombord

En av de unika tjänster som Norwegian erbjuder är möjligheten att förbeställa mat inför flygresan. Detta inte bara garanterar att du får den måltid du önskar, men det hjälper också flygbolaget att minska matsvinn. Genom att endast tillaga och ta med sig exakt det antal måltider som har beställts, kan Norwegian reducera mängden oanvänd mat, vilket är både ekonomiskt och miljömässigt fördelaktigt. Detta initiativ är en del av deras bredare strategi att implementera hållbara metoder inom flygbranschen.

Norwegian - First Class Magazine

Klimattänk och hållbarhet

Norwegian har en stark fokus på hållbarhet och att minska sin miljöpåverkan. Flygbolaget använder en modern flotta av bränsleeffektiva flygplan, vilket minskar koldioxidutsläppen per passagerare avsevärt. De har också investerat i innovativa teknologier och arbetar kontinuerligt med att förbättra sina rutiner för att spara bränsle och minska utsläpp. Dessutom erbjuder Norwegian sina passagerare möjligheten att kompensera för sina koldioxidutsläpp genom att investera i olika klimatprojekt runt om i världen.

Ingen businessclass – för en mer miljömedveten flygning

En särskild aspekt av Norwegians miljötänk är deras beslut att inte erbjuda en traditionell businessclass. Genom att ha samma stolsutrymme för alla passagerare, kan flygbolaget maximera antalet platser och därmed öka bränsleeffektiviteten per passagerare. Detta bidrar till en lägre miljöpåverkan och ett mer hållbart sätt att resa. Att alla passagerare har samma komfortnivå minskar även komplexiteten och kostnaderna för flygbolaget, vilket i slutändan kommer resenärerna till godo genom lägre biljettpriser.

Samarbete med UNICEF

Norwegian har sedan länge samarbetat med UNICEF, en av världens ledande organisationer för barnrättigheter. Genom detta partnerskap stödjer Norwegian olika projekt som syftar till att förbättra livskvaliteten för barn i utsatta situationer. En av de mest kända kampanjerna är ”Fill a Plane with Emergency Aid”, där Norwegian flyger ett plan fyllt med förnödenheter till krisdrabbade områden. Dessutom kan passagerare välja att donera pengar till UNICEF när de bokar sina biljetter, vilket ger resenärer en enkel möjlighet att bidra till en god sak.

Norwegian - First Class Magazine

Handbagage hos Norwegian

Du får alltid ta med dig en liten väska som kan placeras under sätet. Detta är kostnadsfritt. Var noga med att den inte får överstiga måttet 30x20x38. Det extra handbagaget som ska placeras i bagagehyllan får ha måttet 55x40x23, vilket är en normal kabinväska. För att få en smidig och kostnadseffektiv resa med Norwegian, rekommenderas det att förbeställa eventuellt extra handbagage redan vid biljettbokningen. Detta är betydligt billigare än att göra det på flygplatsen, vilket kan hjälpa till att hålla resekostnaderna nere.

Sammanfattning

Att flyga med Norwegian innebär inte bara att du får tillgång till ett omfattande nätverk av destinationer till konkurrenskraftiga priser, men också att du stödjer ett flygbolag som tar sitt ansvar för miljön och samhället på allvar. Med initiativ som förbeställd mat för att minska svinn, investeringar i bränsleeffektiv teknologi, avsaknaden av businessklass för att öka effektiviteten, och ett långvarigt samarbete med UNICEF, visar Norwegian att de är engagerade i att skapa en bättre värld, både i luften och på marken.

Här hittar du en artikel om vad du ska göra om flyget är inställt eller försenat.

Foto: Press
To Top
Translate »