INREDNING

UPPLEV DITT HEM I 16 MILJONER FÄRGKOMBINATIONER

Och då sa du till Siri: “Siri, tänd lamporna i mysläge”. Och lamporna tändes i mysläge.

Philips Hue

Ja, så går det faktiskt till med Philips nya, och faktiskt smått revolutionerande, smarta ljussystem HUE som bland annat styrs med rösten av den som har tjänsten Siri inkopplad på sin telefon. Philips Hue består av glödlampor, ljusskenor och armaturer som seriekopplas via ditt WiFi-nätverk och styrs med rösten, smarta telefoner, läsplattor eller datorn, vart än i världen du befinner dig.

Du behöver aldrig mer fundera på om du tände eller släckte lamporna när du åkte hemifrån, logga in på ditt privata HUE-konto och ta reda på hur det ligger till. Eller så programmerar du bara systemet så att lamporna tänds när du kommer hem, och släcks när du åker. Förutom att lysa i 16 miljoner olika färger, kan HUE kopplas till din teve för att återge samma ljus som visas på skärmen. Systemet kan också kopplas till din musikanläggning och fungerar då som rena diskoteksbelysningen.

Det finns färdigprogrammerade färgteman som till exempel “reading” (mjukt, vitt ljus), “energize” (starkt dagsljus) och “feet up” (mysbelysning), men via den medföljande applikationen kan du ljussätta enstaka rum eller hela ditt hem, precis så som just du vill ha det. Romantik i sovrummet, spa-tema i badrummet och arbetsbelysning i köket? Inga problem, HUE hanterar upp till femtio glödlampor.

Ett startpaket innehållande tre smarta glödlampor samt internetbrygga kostar cirka 1 700 kronor.

För mer information:
www.meethue.com

UPP
Translate »