MAT OCH DRYCK

TIPS TILL WHISKYÄLSKARE

För den som gillar whisky finns nu nio unika sorter att upptäcka

whisky

Denna vinter släpper Diageo en synnerligen exklusiv och begränsad utgåva av en samling mycket sällsynta single malts från en rad olika destillerier. Nio stycken olika maltwhiskys, levererar en unik och minnesvärd upplevelse för alla som har turen att uppleva dem.

Varje år släpper Diageo, världens största tillverkare av alkoholdrycker, en liten begränsad upplaga whisky från sina destillerier.

I årets utgåva finns storheter som har återvänt på nytt och individuellt numrerade flaskor, eftertraktade av finsmakare och samlare över hela världen.

Varje whisky i denna limiterade upplaga har noga valts ut av ett team av experter och omsorgsfullt skapats för att få fram komplexa smaker av högsta kvalitet. De är alla unika och företrädare för de olika destillerier som de härrör från. Ett par whiskys i årets upplaga är från destillerier som stängde för nästan 30 år sedan, som Brora och Port Ellen, vilket innebär att whiskyn är oerhört sällsynt. I vissa fall finns det bara ett par fat whisky kvar och det är därför de är så eftertraktade.

Port Ellen, den 15:e i ordningen – är en av de mest eftertraktade single maltsen i världen. Efter framgången med sin första utgåva förra året, har Dr Jim Beveridge (Johnnie Walkers master blender) skapat en annan rikt mogen och komplex whisky ‐ Clynelish som lagrats på individuellt utvalda fat från några av destilleriets äldsta reserver, som är minst 15 år eller äldre.

2015 års utgåva innehåller också The Cally 40 år gammal, från Caledonian, ett destilleri i Edinburgh, som stängdes 1988 och detta är den äldsta Caledonian som någonsin släppts. Alla whiskys finns i handeln redan nu.

Lär dig mer om de nio olika whiskysorterna.

UPP
Translate »