AFRIKA

THE TWELVE APOSTLES HOTEL AND SPA I KAPSTADEN

The Twelve Apostles Hotel and Spa i Kapstaden – ett familjeägt boutiquehotell i världsklass.

Afrika - 12 Apostles exteriör (DSC_9256)

Bedövande vacker panoramautsikt över Atlanten, magiska solnedgångar, utmärkt fine dining, eleganta och individuellt inredda luftiga rum och sviter, och det allra bästa – fantastisk personal som får dig att känna dig som en kung! Låter det som ett vinnande koncept? Då ska du genast göra som vi och boka in dig på The Twelve Apostles Hotel and Spa, beläget i Table Mountains vackra naturreservat i Kapstaden.

Afrika - 12 Apostles handdukar m blomma (DSC_9753)

Det här vackra boutiquehotellet har verkligen allt, men det är personalen som gör det helt oförglömligt. De anställda har en nästan intuitiv känsla för varje gästs unika behov och önskemål. Hotellets ägare, den sydafrikanska familjen Tollman, äger ytterligare 16 förstklassiga boutiquehotell runt om i världen.

Grundaren Bea Tollman deltar mycket aktivt i den dagliga driften och har utarbetat ett fantastiskt personalprogram som får alla anställda att växa, utvecklas och trivas i företaget. En gång om året har man en sammankomst i London för anställda som utmärkt sig på de 17 hotellen, då man utbyter idéer, inhämtar ny inspiration och för det prisbelönade konceptet framåt.

Afrika - 12 Apostles restaurangbord (DSC_9271)

Så fort vi kommit in genom hotellentrén får vi känslan av att alla i den lilla eleganta lobbyn väntat hela dagen på att just VI ska kliva in genom dörrarna, utan att det på något sätt verkar tillgjort. Med ett glas kall ljuvlig sydafrikansk champagne i handen visas vi upp till vår lyxiga Superior Sea-facing Suite. Inredningens ljusa havsnära färger harmoniserar underbart med det vackra havet utanför glasdörrarna till terrassen. Sovrummet är stort och luftigt med en härlig king size-säng som är en av de bekvämaste vi någonsin sovit i. En liten halvtrappa leder ner till det trevliga vardagsrummet med skön soffgrupp, matbord och skrivbord. Den fantastiska havsutsikten tar fullkomligt andan ur oss och vi spenderar en hel del tid i de sköna solbäddarna på vår terrass.

Afrika - 12 Apostles sovrum (DSC_9245)

Hela hotellet har en tilltalande marin prägel, och ligger avsides placerat i ensamt majestät i naturreservatet. Av den anledningen har man också sett till att gästerna har allt man behöver på plats i hotellet. Här finns en förstklassig restaurang, ett prisbelönat spa, sköna poolanläggningar, trevliga barer, fina vandringsleder, mountainbikes att låna och till och med en liten biograf med sköna fåtöljer. Om man ändå vill se sig om inne i Kapstaden håller hotellet med gratis transport till och från V&A Waterfront och Camps Bay. Vill man färdas med stil erbjuder hotellet helikopterservice till olika ställen i Kapstaden.

Afrika - 12 Apostles restaurang (DSC_9282)

Namnet har hotellet lånat från den förlängning av det majestätiska Taffelberget som löper söderut längs med Kaphalvön i form av de tolv rundade bergsformationerna The Twelve Apostles. Dessa bildar en hisnande vacker fond till det eleganta hotellet. Förutom dessa omges hotellet av just Taffelberget, bergstoppen Lion’s Head och den glittrande Atlanten. Att sitta ute på en av hotellets alla sköna terrasser och bara beundra utsikten är något av det allra bästa man kan ägna sig åt på Twelve Apostles.

Vi börjar vår vistelse med att lämna stress och vardag bakom oss, och varvar ner på ett behagligt sätt på hotellets berömda spa, som inretts i mysiga grottliknande lokaler i bergssluttningen. Våra behandlingar inleds med ett litet fotbad följt av en varsam kroppsskrubb med skön peeling, och fortsätter med ljuvlig helkroppsmassage med varma stenar. När vi långsamt vaknar till liv igen vidtar bad i olika pooler, avslappning i bekväma liggstolar och en liten läcker spabuffé med frukter, bär och nötter.

Afrika - 12 Apostles havet (DSC_9590)

På baksidan av hotellet finns små vattenfall som rinner ner i naturpooler med turkosfärgat vatten där man kan ligga länge och bara njuta. Den som inte är badsugen kan vila i någon av de bekväma solbäddarna omgiven av det porlande vattnet. En lätt men delikat lunch intar vi i häftiga The Leopard Bar, och middag i hotellets kända fine dining restaurang Azure. Hyllade köksmästaren Christo Pretorius har satt ihop en spännande meny bestående av några av ägarinnan Bea Tollmans klassiskt sydafrikanska paradrätter i spännande samklang med hans egna nyskapande moderna varianter av det sydafrikanska köket med subtila asiatiska influenser.

Afrika - 12 Apostles mat 6 (DSC_9359)

Vi festar på sagolik vaktel, underbart mör antilopfilé av blesbok, omsorgsfullt tillagad fisk och skaldjur bland mycket annat gott. Azure står utmärkt på egna ben, och restaurangen ger en mycket mer högklassig gourmetupplevelse än vad som är vanligt på hotellrestauranger.

Afrika - 12 Apostles mat 4 (DSC_9356)

Christo jobbar tätt ihop med hotellets kände chefssommelier Gregory Mutambe, som även ingår i domarpanelen till Platters South African Wine Guide, och hjälper flygbolaget South African Airlines med urval av fina viner. Han matchar våra rätter med utmärkta vinrekommendationer som lyfter middagen till ännu högre höjder. I Azure Restaurant serveras också en mycket imponerande frukostbuffé som innehåller massvis med läckerheter.

Afrika - 12 Apostles sommelier (DSC_9662)

Vad sägs till exempel om att inleda frukosten med pinfärska ostron och champagne ute på terrassen med den mäktiga havsutsikten? Det är med ett saligt leende på läpparna, men också med en sorgsen saknad, vi lämnar detta eleganta paradis efter oförglömliga dagar. Ännu ett underbart hotell att längta tillbaka till!

För mer information:
www.12apostleshotel.com
www.redcarnationhotels.com

Foto: Björn Waenerlund

UPP
Translate »