NORDAMERIKA

THE JAMES ROYAL PALM

En riktig vän på Miami Beach

3b_The_James_Royal_Palm_Beach_Experience_16443_standard

Kan man erkänna att att det är första gången jag är i Miami? Så är det i alla fall. Jag har inga särskilda förväntningar och har haft svårt att skaffa mig en bild av vad jag har att förvänta mig både avseende själva området och stranden. Med en vag idé om vart man är på väg gör man klokt i att hitta ett riktigt bra hotell. I värsta fall kan man ju då barrikadera sig inom hotellets område och lyxa bort ett par dagar.

LÄGE, LÄGE, LÄGE OCH ART DECO

3a_Floating_Stairs_at_The_James_Royal_Palm_16364_standard

Hotellkedjan The James, som tidigare funnits i Chicago och New York, tog för några år sedan över det anrika Royal Palm på Miami Beach. Mitt i smeten, på stranden, precis i början av Ocean Drive och ett kvarter från Lincoln Avenue där huvuddelen av Miami Beach shopping finns, ligger det uppvampade Art Deco-hotellet. Bilen svänger av Collins Avenue och upp mot en entrétrappa som myllrar av människor. När jag kliver ur bilen inser jag att de på trappan är personal, här ska ingen behöva vänta på att få service.

3a_Lobby_Lounge__16370_standard

Alla är klädda avslappnat i t-shirt och chinos eller shorts, vi är ju på Miami Beach, det är klädseln som till en början gör mig osäker på vem som är gäst och anställd men det klarnar snabbt vem som är vem. Lobbyn är ljus och i Art Deco-stil med omsorgsfullt valda konstverk och bevarade finns både det magnifikt mönstrade stengolvet och den ursprungliga receptionsdisken som idag tjänar som kaffebar. I den nya receptionen klaras incheckningen av effektivt utan anmärkning och ingen är gladare än jag för det. I förväg har jag fått ett flertal mail från The James med frågor om önskat läge på rum, transport, tid för ankomst och om jag har några andra önskemål. När jag får nyckelkortet ser jag att mitt önskemål om ett högt beläget rum har infriats.

ETT RUM MED UTSIKT ATT BARRIKADERA SIG I

2a_The_James_Royal_Palm_Apartment_King_Suite_Ocean_View_16290_standard

Eftersom jag aldrig varit på Miami Beach och egentligen inte har någon aning om var jag befinner mig blir utsikten som möter mig när jag öppnar dörren till mitt rum överväldigande. Jag ser hela South Beach ovanifrån, det är turkost hav, gröna palmer, vidsträckt sand och stad. Allt ryms i samma fönster som sträcker sig från golv till tak, från vägg till vägg. Det är helt fantastiskt!

Rummet är inrett i vitt och trä med accenter i samma ljust grönblå nyans som havet har utanför. Sängen är som ett moln av vita täcken och kuddar av yppersta kvalitet. Jag provhoppar lite för att det känns som rätt sak att göra i en säng med utsikt över South Beach och inte heller det gör mig besviken.

2a_The_James_Royal_Palm_Loft_King_Suite_Ocean_View_16371_standard

Rummet är utrustat med en fantastisk minibar, kanske snarare ett skafferi som är som gjort för att man ska kunna barrikadera sig från omvärlden, eller bara ha en ordentlig förfest. Här finns allt man kan behöva, allt. I dörrarna finns förstås en drinkshaker, inuti finns allt som räddar förfesten, hungern, dagen efter, dagen på stranden och filmkvällen. Att öppna skåpet är lite som att kliva in på Walgreens fast med stil.

MOT STRANDEN OCH HAVET

DSC_0537

Foto: Kristina Althoff

Självklart barrikaderar jag mig inte på rummet utan tar sikte på stranden och hotellets beach club. För att ta sig dit passerar man den välbesökta poolrestaurangen med bar. Det är livlig men absolut inte stökig stämning och alla åldrar finns representerade både på restaurangen och i poolen. En av poolvakterna berättar att det finns en pool till en trappa upp om jag vill ha en stilla upplevelse med en bok i handen, men jag fortsätter mot stranden.

DSC_0542

Foto: Kristina Althoff

För att komma dit går man ut från hotellområdet och passerar över strandpromenaden där man kan jogga, cykla eller stilla promenera längs Miami beach. Så fort man kommer till stranden blir man tilldelad handdukar och solsäng efter eget önskemål, dessutom en liten korg med frukt, två vattenflaskor och ett glas med krossad is i. Det enda man behöver göra är att luta sig tillbaka och blicka ut över det turkosa havet och människorna som promenerar förbi.

AKTIVITETSNERVEN GÖR SIG PÅMIND

Jag har väldigt svårt att ligga still någon längre stund och det finns det egentligen ingen anledning att göra heller. En dag lånar jag en cykel av hotellet och med en full tipslista från conciergen cyklar, shoppar och äter jag mig runt South Beach. En annan dag går jag till det välutrustade och välskötta gymmet med fönster mot poolen. På gymmet finns vatten, frukt och hörlurar om man skulle ha glömt ta med sig.

För den som önskar sig något mer stillsam stimulans finns det ett flertal intressanta konstverk och miljöer innanför hotellets väggar. Hela hotellet är fullt av verk av lokala konstnärer. Jag åker hissen upp och ner flera gånger för att jag fastnar för ett konstverk som är sprayat rakt på hissdörrarna. När jag talar med en hotellrepresentant visar det sig att kedjan har ett stort lokalt engagemang oavsett i vilken stad de befinner sig.

De vill ge de unga och lokala konstnärerna en scen att synas på för att komma vidare. Hon pratar sig varm om just mötet mellan den lokala befolkningen och hotellets besökare. För att inkludera det lokala och skapa möten mellan de två världarna arrangerar The James två gånger i månaden Welness day med yoga, lunch och spa-behandlingar. Det erbjuds gratis både för bofasta och hotellgäster.

PERSONAL SOM VERKLIGEN BRYR SIG

4a_The_James_Royal_Palm_Pool_Experience_16444_standard

Personalen på The James Royal Palm utmärker sig med en mycket hög servicegrad utan att på något sätt vara påträngande. Conciergedisken vet vad som gäller och vart man ska gå oavsett tid på dygnet, jag använder dem till allt mellan himmel och jord. Allt från vilken bar jag går till efter nattklubben stänger till var jag hittar kepsar i original till mina småkillar hemma. Till det senare erbjuder sig en medarbetare att gå med mig då han ändå har rast och vill vara säker på att jag hittar.

Utöver det personliga engagemanget blir jag lycklig av att någon tagit sig tid att tänka på de små detaljerna, någon som inte vill att jag ska behöva lämna stranden för att leta frukt, gymmet för att hämta hörlurar eller rummet för att köpa solkräm. Om jag återvänder till Miami Beach kommer jag också att återvända till The James Royal Palm

AKTIVITETSNERVEN GÖR SIG PÅMIND

Jag har väldigt svårt att ligga still någon längre stund och det finns det egentligen ingen anledning att göra heller. En dag lånar jag en cykel av hotellet och med en full tipslista från conciergen cyklar, shoppar och äter jag mig runt South Beach. En annan dag går jag till det välutrustade och välskötta gymmet med fönster mot poolen. På gymmet finns vatten, frukt och hörlurar om man skulle ha glömt ta med sig.

För den som önskar sig något mer stillsam stimulans finns det ett flertal intressanta konstverk och miljöer innanför hotellets väggar. Hela hotellet är fullt av verk av lokala konstnärer. Jag åker hissen upp och ner flera gånger för att jag fastnar för ett konstverk som är sprayat rakt på hissdörrarna. När jag talar med en hotellrepresentant visar det sig att kedjan har ett stort lokalt engagemang oavsett i vilken stad de befinner sig.

4a_The_James_Royal_Palm_Pool_Experience_16739_standard

De vill ge de unga och lokala konstnärerna en scen att synas på för att komma vidare. Hon pratar sig varm om just mötet mellan den lokala befolkningen och hotellets besökare. För att inkludera det lokala och skapa möten mellan de två världarna arrangerar The James två gånger i månaden Welness day med yoga, lunch och spa-behandlingar. Det erbjuds gratis både för bofasta och hotellgäster.

PERSONAL SOM VERKLIGEN BRYR SIG

Personalen på The James Royal Palm utmärker sig med en mycket hög servicegrad utan att på något sätt vara påträngande. Conciergedisken vet vad som gäller och vart man ska gå oavsett tid på dygnet, jag använder dem till allt mellan himmel och jord. Allt från vilken bar jag går till efter nattklubben stänger till var jag hittar kepsar i original till mina småkillar hemma. Till det senare erbjuder sig en medarbetare att gå med mig då han ändå har rast och vill vara säker på att jag hittar.

Utöver det personliga engagemanget blir jag lycklig av att någon tagit sig tid att tänka på de små detaljerna, någon som inte vill att jag ska behöva lämna stranden för att leta frukt, gymmet för att hämta hörlurar eller rummet för att köpa solkräm. Om jag återvänder till Miami Beach kommer jag också att återvända till The James Royal Palm.

För mer information:
www.jameshotels.com

UPP
Translate »